Furs ženi davčnega svetovalca Roka Snežiča zasegel maseratija z bosanskimi tablicami. Snežič: Žena ima vozilo le v najemu.

5

V Mariboru so uslužbenci finančne uprave zasegli vozilo maserati bosanskih registrskih tablic davčnega svetovalca Roka Snežiča oziroma njegove žene, poroča spletni portal 24ur. Snežič je potrdil, da so vozilo zasegli, a pojasnil, da je lastnik avtomobila fizična oseba iz Bosne in Hercegovine (BiH), njegova žena Klavdija Snežič pa naj bi ga imela le v najemu.

Po poročanju spletnega portala 24ur bo avtomobil ostal v garaži Finančne uprava RS (Furs), dokler Snežič oziroma njegova žena ne pojasnita, zakaj ima avto registrske tablice iz BiH, države izven carinskega območja, pri nas pa se uporablja že več kot 185 dni. Če se vozilo že dalj časa uporablja v Sloveniji, bi namreč morala biti plačana uvozna carina, so zapisali.

Snežičevo ženo so ustavili uslužbenci Fursa, a ker pri sebi ni imela vseh ustreznih dokumentov o vozilu, so ji ga na kraju zasegli. Snežič je ob priložnosti poudaril, da sam nima več davčnega dolga in da je vse zastaralo decembra, so ga navedli na portalu.

Na Fursu so pojasnili, da lahko oseba avtomobil, registriran v tretji državi, začasno uvozi, torej deklarira za postopek začasnega uvoza s popolno oprostitvijo uvoznih dajatev. To lahko stori pod pogojem, da je avtomobil registriran izven carinskega območja EU na ime osebe s sedežem zunaj tega območja ter pogojem, da vozilo uporablja oseba s sedežem izven carinskega območja EU. Če gre za fizično osebo, se kot sedež šteje njeno običajno prebivališče. To je kraj, kjer oseba dejansko prebiva najmanj 185 dni v koledarskem letu zaradi osebnih ali poslovnih vezi.

V primeru, da bo Furs v kontroli ugotovil, da z avtomobilom s tujo tablico upravlja oseba, ki ima običajno prebivališče kjer koli v EU, pogoj za popolno oprostitev ni izpolnjen, kar pomeni nastanek carinskega dolga, so pojasnili. Finančna uprava bo do ugotovitev dejanskega stanja blago hranila pod carinskim nadzorom.

Št. komentarjev: 5
 1. Jaro pravi

  Globoka država nad Snežiča. Sedaj se ga bodo lotili z vsemi sredstvi.

  1. Re gornjemu pravi

   Ti bi vse te ” barabine” zaščitil, kot tvoj firer? Si morda eden od njih?

 2. Viktorh pravi

  Se bomo še smejali, če je avto v najemu…

  1. Gaja pravi

   Tako je. Fursovci bodo potem morali vsi ponižni avto vrniti Snežičevi ženi :)))))

 3. nail pravi

  Snegec je gotof!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen