KOMISIJA KRPAN. Insajderske informacije: Jure Cekuta brez pogodb vlekel visoke provizije od Steyrja! Vendarle se je sukal med top LDS-ovci.

98

Spomnimo: Jure Cekuta je minuli petek na preiskovalni komisiji Krpan povedal, da z avstrijskim orožarjem Steyrjem ni sodeloval pri projektu nabave oklepnikov 6X6, čeprav se je ob nekaterih vprašanjih Alenke Jeraj na to temo precej lovil. Ko ga je denimo Jerajeva spraševala o tem, da naj bi določen znesek provizij od Steyerja uspešno uveljavil tudi na avstrijskem sodišču, je dejal, da se tega “ne spomni“. Težko je verjeti, da se človek ne bi spomnil primera, če je kdaj na sodišču uveljavljal izterjavo kakšne večje denarne terjatve

Mimogrede, Delo je sicer aprila pisalo o tem, da je Cekuta na Steyerju zaslužil osem milijonov takratnih avstrijskih šilingov, a ko so ga Avstrijci želeli odsloviti, jih je nezadovoljen s plačilom tožil. Zahteval je še dodatna dva milijona evrov.

Še to: Cekutino pričanje pred preiskovalno komisijo Krpan pa je postavilo na laž Milana Kučana, ki je trdil, da Jureta Cekute ne pozna, Cekuta pa je dejal ravno nasprotno; da Milana Kučana zelo dobro pozna, da so se z njim in z njegovo ženo Štefko Kučan večkrat skupaj videli in tudi skupaj nazdravljali. Še več: Cekuta je Kučana postavil še na dodatno laž, ko je kot zaprisežena priča v državnem zboru dejal, da je Kučanu osebno podaril tako sliko kot uro.

Sedaj pa prave insajderske informacije našega vira o tem, kakšna je bila dejansko vloga Jureta Cekute že pri Steyrjevih oklepnikih 6 x 6, kjer je Cekuta že tolkel mastne denarje, čeprav sploh ni imel sklenjene nobene pogodbe niti s Steyrjem niti z MORS. Kot je znano – je Cekuta, ki je dolgo trdil, da “Patrio lahko le nariše” – potem tudi iz finskega orožarja vlekel visoke zneske, no, tokrat je imel za to sklenjeno vsaj svetovalno pogodbo, a je pri tem očitno deloval kriminalno.

Tekst, ki sledi se bere kot napet roman, a nekdanja vladajoča vrhuška LDS in njeni sopotniki, so očitno živeli in delali kot v kakšnem (kriminalnem) romanu.

Nekatere značilnosti pogodbe za oklepnike 6×6 in vloga slikarja Jureta Cekute

Projekt se je aktiviral leta 1994-1996 na osnovi nakupa licence s strani Slovenskih železarn ter z namenom, da prehitijo namero za nakup licence prvega interesenta, podjetje TAM Maribor. Že v tej fazi sta aktivno in usmerjevalno sodelovala s podjetjem na Ravnah Walter Wolf in njegov avstrijski prijatelj Wolfgang Riedel, ter kaj kmalu tudi slikar Jure Cekuta, ki ga je v ta projekt dirigirale drug kot predsednik Vlade RS  dr. Janez Drnovšek!

Že v pripravljalni fazi so v aktivnostih vezanih na načrtovanje sodelovali vodilni člani stranke LDS Gregor Golobič in Peter Rigel (osebni svetovalec dr. Drnovška in glavni finančnik LDS), dr. Andro Ocvirk, aktiven je bil tudi dr. Otmar Kugovnik. Vsi dogovori so potekali med temi gospodi in direktorjem Sistemska tehnika Ravne Andrejem Kokaljem. Že v začetni fazi projekta so sklenili dogovor o skupnih interesih tudi z vodjo komerciale Steier-Daimler-Puch Wolfgangom Ridlom ter vodstvom podjetja na Ravnah.

Slikar Jure Cekuta formalno s projektom LKOV 6×6 v MORS ni imel nobene vloge ali vsaj zaposlenim tam ni posredoval nobenih dokazil, da koga zastopa, bil pa je vedno zraven. Kot oseba, “ki se vedno vkrca na vlak, ki mu nekaj prinese” je bil v kar nekaterih projektih vključen kot posrednik ali tisti, ki je predstavnike tujih podjetij pripeljal v MORS. Da mu je to uspevalo je vedno našel koga, ki mu je omogočil prodajo njegovih slik za potrebe protokola (npr. gen. Janez Slapar, bg. Alojz Jehart, bg. Viktor-Viki Kranjc in gen. Ladislav Lipič), organizacijo slikarskih razstav na MORS (ena v avli MORS in ena leta 2004 v prostorih GŠSV) ali pa udeležbo na prezentacijah novih bojnih sredstev za Slovensko vojsko. Posebno pomembno je, da mu je to uspevalo vedno, ko je bila na oblasti LDS ali z njo povezane stranke, nikoli se to ni zgodilo, ko je denimo oblast prevzel Janez Janša ali stranke v njegovi koaliciji. Pomembno je tudi, da se slikar velikokrat pojavlja tudi v navezi z Markom Križanowskim in podjetjem Avtocommerce. Jure Cekuta je imel pogoste kontakte tudi z dr. Zvonkom Kremljakom, ko je le-ta bil direktor Direktorata za logistiko na MORS.

Sodelovanje Jureta Cekute v projektu LOKV 6×6 VALUK z avstrijskim proizvajalcem izhaja že iz leta 1993-94 ko se je načrtoval nakup licence. Že takrat so v škodo obrambnega sistema načrtovali izčrpavanje kupca s cenami vhodnih komponent vozila ter oborožitve s progresivnim večanjem cen, odvisno od inflacije in porastom cen delovnih ur v zahodnih državah (kar je ST Ravne in Steier-Daimler-Puch delal-obračunaval vse naenkrat). Vse urgence kupca, da to ni prav, niso zalegle, saj so vodilni v MORS (minister Jelko Kacin, DS bg. Bojan Šuligoj, kasneje minister Anton Grizold in v Upravi za logistiko direktorja g. J. Lacko in mag. Z. Kremljak) vedno pritrdili zahtevkom ST Ravne, kljub mnogim razlogom, da se višanje cen ne odobri.

Jure Cekuta se je v teh procesih ”šlepal” in od Riedla dobil provizijo za dobave 10 + 10 LKOV 6×6, višina le-te ostaja neznana. V letu 2005 je Cekuta pridobil informacije, da je ST Ravne proizvedla in prodala MORS 85 LKOV6x6 Valuk in je zato takoj najavil ”da mora tudi on za to nekaj dobiti” kljub dejstvu, da on osebno ni za sklenitev pogodb nič storil. Ker je Riedel že odšel iz avstrijske firme Steyr je premeteni Cekuta to zahtevo po proviziji uspešno uveljavljal na avstrijskem sodišču. Steier mu je provizijo plačal po sklenitvi sporazuma mimo sodišča (780.000 ACH), slikar pa se je nato v Sloveniji hvalil, da si je kupil novo terensko vozilo znamke Volvo. Navezave in sodelovanje z W. Riedlom in W. Wolfom iz obdobja po osamosvojitvi je kasneje uspešno realiziral tudi s provizijami v projektu PBV k8x8.

Povezani članki: KOMISIJA KRPAN. V LDS-ovih vladah so se oklepniki nabavljali po politično-prijateljskih linijah, kjer se ni gledalo na ceno!

Patria 2: “Jurček” pokasiral 4 leta in 4 mesece zapora, pa je rekel, da lahko “Patrio samo nariše”!?

jure-cekutaJure “Jurček” Cekuta: vedno je mlatil visoke orožarske provizije. Od Steyrja kar brez vsakršnih pogodb, od Patrie s pogodbo, a očitno s kriminalnim delovanjem.

Št. komentarjev: 98
 1. Drago pravi

  Ej Jurček, Jurček, edini si, ki je kasiral pa še malega cvergla si namočil.
  To ti UDBA ne bo oprostila.

 2. Miha pravi

  Bilo Kuda, UDBA svuda.

 3. koko pravi

  Slikarček je od Steyerja potegnil milijonček evrov, pa od Patrie pol milijona. To se ve, bog ve, koliko je potegnil še po “strani”. To pa se mu vse omogočili botri iz LDS!

 4. zvone pravi

  Malarju je barabije omogočal Janez Drnovšek. Ni čudno, da je v zadnjem intervjuju pred smrtjo Niko Kavčič na vprašanje Ljerke Bizilj koga krivi za zavoženo slovenijo odgovori:
  Janez Drnovšek in Mitja Gaspari sta glavna krivca za gospodarski in finančni
  polom Slovenije. Janez Drnovšek se je za Slovenijo brigal kot jaz za lanski sneg. Vseskozi njegovega mandatarstva so državo vodile njegove LDS-ovske lopuže.

 5. zob pravi

  A, je uro in sliko mu vzel kučan, ker je po pot do njega zapravu in mu je zmanjkal v žepu, da plača alkaponeja?

 6. zvone pravi

  Nič ni čudnega, da smo totalno zavoženi, saj bi na vprašanje državljanom kdo je bil najboljši predsednik vlade, sledil odgovor:dr. Drnovšek. Dokler bodo volivci beboti kot večinoma so, v Sloveniji ne bo nič boljše.

 7. Miran™ pravi

  No vidte, Jurček je obsojen, nben ga ni šparu in ščitu.

 8. Miran™ pravi

  zvone pravi:
  04. 06. 2014 at 09:53
  Nič ni čudnega, da smo totalno zavoženi, saj bi na vprašanje državljanom kdo je bil najboljši predsednik vlade, sledil odgovor:dr. Drnovšek. Dokler bodo volivci beboti kot večinoma so, v Sloveniji ne bo nič boljše.

  ___
  A morjo rečt : Janša ?

  Sam fprašam.

 9. Miran™ pravi

  zvone pravi:
  04. 06. 2014 at 09:22
  Malarju je barabije omogočal Janez Drnovšek. Ni čudno, da je v zadnjem intervjuju pred smrtjo Niko Kavčič na vprašanje Ljerke Bizilj koga krivi za zavoženo slovenijo odgovori:

  ___
  Ja kolk verodostojen vir pa je star udbovc ?
  Sam fprašam.

 10. zvone pravi

  Miran, star udbovc se je izpovedal pred smrtjo. Ni imel več česa izgubiti. Kar je povedal o Drnovšku je čista resnica. Drnovšek je poglavitni krivec za zavoženo Slovenijo. Se mu je mudilo ukiniti SDK leta 1994. Na sestanku vlade je rekel: lakše se diše brez SDK, oziroma po slovensko: lažje se krade brez SDK.

 11. MEFISTO pravi

  Rdečkarji se od nekdaj radi spravljajo na umetnike. Modri Mefisto jim oprosti.

 12. Marjetka+ pravi

  domobrančki: lahko se še bolj lažete,nabijate,bluzite,podtikate, janez janša je ŽE pravnomočno obsojen.
  In ker smo pred zakonom VSI ENAKI, se bo tudi on moral držati pravila, da če dobi poziv na nastop prestajanja kazni v zapor 20.6. – se bo tja pač moral zglasiti. Če ne sam, pa z marico in policijo.
  Joj kako bo to lep dan. Šampanjci se že hladijo 🙂

 13. Ernest Janošik pravi

  Slikarčka Jureta (o umetniški ravni slikanja so mnenja deljena) je vpregel Drnovšek na predlog svojih svetovalcev. Za te pa vemo, da izhajajo iz LDS-ovskega “lopovluka” (udbovski klan, …).

  Zanima pa me zveza Cekuta – Janša.

 14. zvone pravi

  Merjetka, a ti o koruzi sanjaš? Šampanjec bomo pili mi, rdeči pigi boste glodali
  mlado koruzo.

 15. zvone pravi

  Če4
  si je njegova ekselenca Drnovšek omislil Falcona na pleča davkoplačevalcev, si je prav mogoče omislil tudi priboljške za stara leta v obliki drobiža od Patrie.

 16. KONVERTIT pravi

  @Marjetek
  Tudi pri tebi je v glavi tema in megla!
  Zakaj nam premetavaš kosti za 12imi zidovi?

  S kakšno pravico omenjaš izvensodno umorjene domobrance!
  Ali je to zate neka EXTRA huda pamet?

  70 let je zame dovolj!
  Seveda vem, da si stopil na stran krvnikov in ne poznaš PIETETE

 17. KONVERTIT pravi

  @ernest Janošik
  Katere povezave pa si že našel pri Cekuti?

  Ali nam lahko poveš, zakaj Kučan zanika prijateljstvo?

 18. Miran™ pravi

  zvone pravi:
  04. 06. 2014 at 10:07
  Miran, star udbovc se je izpovedal pred smrtjo. Ni imel več česa izgubiti. Kar je povedal o Drnovšku je čista resnica. Drnovšek je poglavitni krivec za zavoženo Slovenijo. Se mu je mudilo ukiniti SDK leta 1994. Na sestanku vlade je rekel: lakše se diše brez SDK, oziroma po slovensko: lažje se krade brez SDK.

  ____

  Ne mi bučk prodajat.
  Okol SDK in kdo je bil proti Romani Logar sem redno spremljal.

  V prejšnem sistemu (vam tako osovraženem) je bila SDK in se ni kralo.
  Sedaj ti isti, ki so pokopavali vse kar je le malce dišalo po “zločinskem sistemu” mi pa plozajo o koristnosti SDK_ja.
  Ja ni kej, sprenevedanje je vaš zaščitni znak.

  🙁

 19. markus pravi

  narim

  V prejšnem sistemu (vam tako osovraženem) je bila SDK in se ni kralo

  to lahko reče samo popolni idiot, sam vparašam

 20. Miran™ pravi

  markus pravi:
  04. 06. 2014 at 10:53
  narim
  V prejšnem sistemu (vam tako osovraženem) je bila SDK in se ni kralo
  to lahko reče samo popolni idiot, sam vparašam

  ___
  No navedite privat osebe, ki so krale, kam so nesle in kje je to zdaj.

  Tist kar vi izveste pr Sv. Jošt al na vodi čutite ni zadosti za dokaz.

 21. zvone pravi

  Miran, je sevede po vaše je bil proti Romani Logar izrazito sovražen SDS,
  sploh pa Janša. Romana Logar je imela zajeten seznam kraj družbenega premoženja, ker pa je bila komunistka kot ti, je SDK in njo skenslal JJ.
  Še čudno, da jim je uspelo, ker je 1994 vladal LDS. Sevede so bile vse kraje družbenega premoženja s strani SDS-ovih direktorjev državnih firm. A je tako Miran.
  LAŽ JE NESMRTNA DUŠA KOMUNIZMA, a ne Miran.

 22. zvone pravi

  Miran, pa še to. Takoj ko začnem polemizirati s teboj, se spustim na tvoj nivo
  notornega rdečega lažnivca, tako, da ti ne bom več odgovarjal.

 23. Miran™ pravi

  Zvone, kakšen persen vzemite, sej pomagal ne bo dost, se boste pa malo zamotili, da ne boste klanf srali.

  🙂

 24. Marjetka+ pravi

  @zvone: hahaha, pobožno mokre želje domosranckov.
  Alo! jj je PRAVNOMOČNO obsojen na 2 leti zapora! Kaj bi še rad? od kod ideja da boste vi potem pili ?? ja boste ja, od žalosti!

  @konvertit:
  megla in tema v glavi ti je v fotru k te delal
  jaz ne premetavam ničesar, naj zgnijejo do konca, saj več niso vredne – še to mi je škoda, saj gnijejo na zemlji katero so sami IZDALI

 25. Marjetka+ pravi

  bravo Miran!
  točno tako: dokler je bil sdk, ni bilo tajkunov, davčnih uta.j in ostalega finančnega kriminala.

 26. domobranc pravi

  Varujem dom pred seropozitivnimi marjetkami in drugim merčesom.

 27. domobranc pravi

  Sedaj bo nekomu odneslo pokrov. 🙂
  Ja brez pokrova pa ni ugledna.

 28. domobranc pravi

  @Marjetka+ priklon do tal prosim!

 29. markus pravi

  dokler je bil SDK je bila pač samopstrežba za komunistično partijo in niti ni bilo poterbe ua krajo , ker so si partijci vzeli rtoliko kot so rabili, drugi pa so gagali in delali za 200 DM, da so z ostalim lahko pokrili to komunistično sranje.

 30. markus pravi

  pa zakaj je že razpadla juga a ja zaradi sposobnosti predelati vse v drek.

 31. jaka pravi

  Slikarski mafijozo. Nič več in nič manj.

 32. KONVERTIT pravi

  Kdo je ukinil SDK?

  Kdo je ukinil Službo družbenega knjigovodstva, SDK? Berem: »Z zakonom 25. 7. 1994 (Ur.l. RS, št. 48/94) se je SDK Republike Slovenije preimenovala v Agencijo Republike Slovenije za plačilni promet, nadziranje in informiranje.«
  Kdo je bil tedaj na oblasti? Predsednik republike je bil M Kučan, predsednik vlade je bil dr. Janez Drnovšek, minister za finance je bil mag. Mitja Gaspari. Vodilna stranka je bila LDS.
  Čemu so tako hitro ukinili SDK, saj politiki še sedaj po 20 letih niso vzpostavili potrebne države prava!
  Kako bi komentiral? Vprašanje za desetletja? Ali je komentar sploh še potreben?
  Vsekakor, kdaj ga bomo doživeli?
  Franc Mihič

 33. KONVERTIT pravi

  Pa pojdiva na ples (two to tango)

  Začnimo na začetku o fabricirani spletki pripravljeni v Ljubljani na relaciji WTC-Murgle! Dobro vemo, kako so to spletko po ptičji pošti (KOS) izvozili na Finsko! Zgodba, ki je lažno obtožila predsednika vlade, kar pa je vedno zanimivo za vse novinarje, saj take “afere” prodajajo časopise!
  POK Je prišel v medije in tako najde svoje mesto še na sodiščih!

  Avstrijsko sodišče
  Nekdanji vodilni Steyr-Daimler-Puch, Hans Wolfgang Riedl je bil obsojen industrijskega vohunjenja!

  Finsko sodišče
  Vsi osumljeni so bili oproščeni

  Slovensko sodišče
  Berglund obsojen na denarno kazen

  Naj omenimo P O L J S K O

  “December 2002, the Polish Defence Ministry placed an order for 690 vehicles, making Patria the leading manufacturer of IFV in the 15-27 tonne range in Europe. Subsequent deals were made all over Europe, as well as in South Africa and the United Arab Emirates – in many places being locally produced. In 2004, the AMV became the first 4th generation combat vehicle of its kind to enter serial production”

 34. KONVERTIT pravi

  Napisal kralj (19 Oktober, 2013 – 11:32)
  Da, da. Ta tako imenovana KPK- Kučanova Proti Korupcijska – KPK partijska komisija ne raziskuje trgovino z orožjem, ki je potekala preko Luke Koper v prvih letih po slovenski osamosvojitvi, ko so direktorji Luke Koper, Špedicije Intereurope, Ladjarskih špedicij,Carine Slovenije, Policijsko Ministrstvo Slovenije in ti isti, vsi vidni člani bivše komunistične partije Slovenije in kasneje simpatizerji Prenoviteljev in LDS kot poslovodni organi ali v drugačni funkciji organizirali trgovino z orožjem kot tudi drugače (posredniki na račun in v imenu blaga- lastniki blaga in kupci ter posredniki so bili znani. Iz dokumentacije, iz katere je lahko razvidno (če je niso uničili) je možen vpogled imen ključnih oseb. Tisti, ki pišejo knjige o nelegalni organizaciji trgovini z orožjem za Bosno in Hrvaško pa celo namenoma tajijo te ključne osebe, brez katerih vednosti trgovina z orožjem sploh nebi mogla biti realizirana.

 35. kan pravi

  Igorja Omerzo je vprašati, zakaj se je upiral likvidaciji SDK. Peterle ga je postavil za direktorja, Drnovšek zamenjal.

 36. čupakabra pravi

  A je Jurček plačal DAVEK na te dnarje ??? Če ne, po AlCapone potki…

 37. birtija pravi

  Skoraj vse o trgovini z orožjem ve Janez Janša. Dajmo ga na detektor laži in ga povprašajmo. Med gledalci, ki so glasovali, koga bi od 10. slovenskih top politikov najraje videli na detektoru, je več kakor polovico!!! oddanih glasov pobral Janez Janša. Sledi mu M. Kučan z občutno nižjim odstotkom. Ostali so bili ljudem zanimivi le kot vzorec.

 38. markus pravi

  no za tiste ki vedo kako je boli lepo v socializmu, če si bil udbovec in komunist, drugi smo pa to plačevali, mamicu vam …hotel soc-komi

  http://www.rtvslo.si/tureavanture/fascinantni-hoteli/lepi-zapusceni-kraji-nekoc-najrazkosnejsi-hotel-komunisticne-evrope/338546

 39. Miran™ pravi

  KONVERTIT pravi:
  04. 06. 2014 at 12:08
  Kdo je ukinil SDK?
  Kdo je ukinil Službo družbenega knjigovodstva, SDK? Berem: »Z zakonom 25. 7. 1994 (Ur.l. RS, št. 48/94) se je SDK Republike Slovenije preimenovala v Agencijo Republike Slovenije za plačilni promet, nadziranje in informiranje.«
  Kdo je bil tedaj na oblasti? Predsednik republike je bil M Kučan, predsednik vlade je bil dr. Janez Drnovšek, minister za finance je bil mag. Mitja Gaspari. Vodilna stranka je bila LDS.
  Čemu so tako hitro ukinili SDK, saj politiki še sedaj po 20 letih niso vzpostavili potrebne države prava!
  Kako bi komentiral? Vprašanje za desetletja? Ali je komentar sploh še potreben?
  Vsekakor, kdaj ga bomo doživeli?
  Franc Mihič

  ___
  Res je.
  Tako kot Pahor, je tudi Drnovšek bil pripravljen opoziciji koncesije dajat, sam da je bil mir pr bajt.

  Isto je bilo z izsledki Mogetove komisije, ki so romali v arhiv, najbrž v večno pozabo.

 40. Miran™ pravi

  markus pravi:
  04. 06. 2014 at 12:54
  no za tiste ki vedo kako je boli lepo v socializmu, če si bil udbovec in komunist, drugi smo pa to plačevali, mamicu vam …hotel soc-komi
  http://www.rtvslo.si/tureavanture/fascinantni-hoteli/lepi-zapusceni-kraji-nekoc-najrazkosnejsi-hotel-komunisticne-evrope/338546

  ___
  Bebo, nič od tega kar nabijaš.
  Se je pa svetovna smetana iz sveta show biznisa svojčas tam sprehajala pa zajčice so stregle.

 41. KONVERTIT pravi

  Pogovor o tabu temi “Kje je naš denar”

  Omerza o SDK glej 4:40 minuta
  http://www.youtube.com/watch?v=3SA_p66HQkw

 42. srečko pravi

  konvertit,

  Janez Ivan Janša si je LASTIL IZKLJUČNO pozicijo preprodajalca orožja. Brez žiga MO katerega minister je bil vse do leta 1994,ni mogel in smel uvažati orožje NIHČE. Orožje je poskusil mimo MO in Janše uvažati tudi Bavčar – kao za potrebe policije,pa sta takoj prišla v hud konflikt. Janša je takoj razkril ta poskus uvoza orožja,ki je bilo stacionirano na Brnikih.
  Preprodajo je nadziral VIS,ki ga je vodil Brejc (Janšev) in prvi carinik Košir (Janšev)

 43. srečko pravi

  konvertit,

  meni najbolj zanimiv detajl iz Janševe preprodaje orožja,je podatek,da je na Hrvaško prodajal orožje TO – MESECE PREDEN JE JLA PRIČELA Z ODVZEMOM OROŽJA slovenski TO ?????????

  Potem pa je Sinjeokega obtoževal,da ni preprečil akcije JLA,ki je na skladiščnih vratih orožja TO,zamenjevala ključavnice – čeprav ta sploh ni bil seznanjen s to tajno akcijo JLA – situacija je postala jasna šele po obvestilih s terena,ko so območni vodje TO spraševali v Ljubljano,kaj se dogaja.

 44. KONVERTIT pravi

  @sračko
  Nehaj fantazirati! Vem da si se postavil ob bok udbopartiji!
  Do takrat, ko boš ugotovil, da si tudi ti žrtev, pa se boriš na njihovi strani, na strani svinčenih časov!

  Prestopil si na stran ZLA! Boriš se za tuje cilje in proti demokraciji!

 45. Miran™ pravi

  KONVERTIT pravi:
  04. 06. 2014 at 13:22
  Pogovor o tabu temi “Kje je naš denar”
  Omerza o SDK glej 4:40 minuta
  http://www.youtube.com/watch?v=3SA_p66HQkw

  ___
  Spet eni ki zgroženi ugotavljajo da se v javni hiši tud fuka.
  Predvsem je namenjena fuku.

  Isto je z enopartijskimi sistemi.

  Je če je ena partija, kdo torej fura ?
  Ja ena partija.
  In kdo je partija ?

  Ja poglejte kdo je partija recimo v SDS.
  Janša & consortes.

 46. KONVERTIT pravi

  @sračko
  Nehaj fantazirati! Vem da si se postavil ob bok udbopartiji!

  “Tisti, ki pišejo knjige o nelegalni organizaciji trgovini z orožjem za Bosno in Hrvaško pa celo namenoma tajijo te ključne osebe, brez katerih vednosti trgovina z orožjem sploh nebi mogla biti realizirana.”

  Zate pa je vedno dovolj polresnica!

 47. Juhani pravi

  Zakaj poslušati Omerzo o kulturnikih. Vprašajmo Draga Jančarja. Iz prve roke nam lahko pove, kaj je udbo zanimalo. Zato je bil tudi nagrajen.

 48. zob pravi

  zob pravi:

  04. 06. 2014 at 13:54

  http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/potrjeno-kramberger-ne-bo-dobil-spomenika-dokler-bo-morilec-ziv
  KAKŠNA “država” SMO?
  Kjer so policaji sposobni loviti otroka na mopedu in ga povoziti sredi koruzne njive.
  Kjer tožilsto in sodstvo obsodi neizrečene ne dokazane indice.
  12 miljard € pa brez ene žal besede.
  Nobeden izmed nas ni vreden NIČ, ker to dopuščamo.
  Ali pa novi indic za @srečkota indic kučan kuri kmetije v bližini Irglove.

 49. Pekka pravi

  Dvojna merila? Ko nanese beseda o obsojenemu kriminalcu Leljaku, ki je še vedno dolžan opeharjenim občanom, je on kazen odsedel in je “čist” pred očmi pristašev SDS. Ko je govora o obsojenem morilcu Iveka Krambergerja, ki mu povsem logično ne diši spomenik pred njegovo domačijo, pa je to za pristaše SDS, zavržno.
  Najbolj žalostno pri tem pa je, da je Leljak dokazani lopov, Rotar pa je obdan s tančico skrivnosti. Franc Kangler je preiskavo označil za šlamastiko.

 50. Baubau pravi

  Ali je kdo od raziskovalnih novinarjev raziskal kaj je s tem, da ima Kučan Štefka na računu v tujini 220.000000 € ?

 51. zob pravi

  En udbovc pijani lovec lahko terorizira celo vas?
  Kje je svoboda izražanja?
  Kako nisko ste še sposobni it?

 52. markus pravi

  narim,

  glede hotela , samo tole da smo v ubožnici jugoslavija imeli tak hotel izključno zaradi snoba tita, ki se je rad senčil v sokuslavnih, delavci so pa tole vse skupaj plačali, po stari dobri maniri pa so dopustovali v feralih z enim vcejem in kopalnico na 20 sob , sam ne seri bebulko

 53. markus pravi

  ta hotel je bil zgrajen samo in samo za elito KPJ.

 54. zob pravi

  Pametni ljudje se izseljujejo iz blatnega dola.
  Še malo pa bodo ostali @srečkoti @Pekke,…. in bodo delali – garali za svoje rdeče idole.
  Nazadnje bo prišel imf in vprašal po njihovem denarju. Kučan in njegovi bodo pokazali na vas “ta brihtne”. Kakšen bo odgovor? Premalo in bodo še otroci vaših otrok sužnji vaši norosti sedaj.
  70 mrd € v davčnih oazah pa ben nič ne ve?
  Le garajte za svoje rdeče barone in se vdinjajte njihovim lakajem. Če bi bila pravica bi lovec ob takšni izjavi MORAL iti na varno ustanovo ali zapor. Tako pa naj nasilje zmaguje? {Pekka upam, da se bo našlo tebe, ki takšno masilje ščitiš.

 55. cvili možek pravi

  ŠE POMNITE TOVARIŠI.Pravnomočno obsojeni sodijo v zapor.In to TAKOJ.Še bo smeha fantje!!!!

 56. njolc pravi

  Cifra, ki jo je napisal Baubau, lahko pomeni edinole, da sta zakonca Kučan, neprištevna. Obstoja seveda tudi verjetnejša razlaga, da je Baubau neprišteven. Ljudje, ki posedujejo takšno goro denarja in niso na spisku Interpola, se na jesen življenja odpravijo na Mauri-tius in uživajo tam do konca življenja. Občasno se z zasebnim Falconom pripeljejo v Ljubljano na kofe.

 57. MEFISTO pravi

  @Baubau,TJA POŠLJEMO SELJAČINO

 58. zob pravi

  @cvili tudi tebi sem dal obljubo na neznanem…
  Torej sodiš v zapor @cvili možek.

 59. cvili možek pravi

  @PIŠKAVI zob izpod katerega mostu pišeš?

 60. KONVERTIT pravi

  @cvili možek
  Se delaš pametnega?
  Ali pa misliš da si EXTRA pameten?

  O saj res? Ali je minil en dan, da nisi kaj napisal o svojih fobijah!

  Za diagnozo pa se obrni na ustanove, ki se bavijo s traumami ki preganjajo žrtve!

 61. cvili možek pravi

  @njolc ne žali preveč,BAUBAUA,TO JE CVET sds.OVC

 62. MEFISTO pravi

  Malo pardoniranja do Marjetke+, prosim.

  Deklič jih bo imel kmalu sedemdeset.

  Enako stari so tudi srečko, Miran, Izidor, birtija in Ernest Janošik.

  Takih let pa vsakdo ne učaka brez demence in drugih duševnih težav..

 63. blonden pravi

  Zob navaja linke rumenega tiska, kjer eden čez drugega udrihajo z izjavami, ki so nivoja – baba čula, baba rekla. Nekomu je v maniri partizanskih pravljic celo krogla žvižgnila nad glavo. Bedne so kreature, ki na podlagi takšnih pamfletov, po forumih obtožujejo komentatorje, ki se z njih mnenjem ne strinjajo, za nasilneže.

 64. MEFISTO pravi

  Če bi se malo prej oglasil, bi omenil tudi cvili možka, ki si bo prav tako kmalu nadel sedmi križ in ki ga prav tako mučijo enake težave.

 65. zob pravi

  blonden pravi:

  04. 06. 2014 at 15:31

  Zob navaja linke rumenega tiska, kjer eden čez drugega udrihajo z izjavami, ki so nivoja – baba čula, baba rekla. Nekomu je v maniri partizanskih pravljic celo krogla žvižgnila nad glavo. Bedne so kreature, ki na podlagi takšnih pamfletov, po forumih obtožujejo komentatorje, ki se z njih mnenjem ne strinjajo, za nasilneže.

  ——————————————————————————————
  Ni samo indic! Sicer je pa vam indic dovolj!

 66. zob pravi

  Če je morilec grozil, da bo razstrelil spomenik, bi morala skočit v luft policija in ga obravnavati, kot najmanj kot psihopata. A sedaj se pa nekomu dvigne pa začne izsiljevati kogar koli in se mu bi mirno uklonili?
  A je kučanu zmankal denarja, da bi še enkrat plaču?

 67. zob pravi

  Levaki ste berljivi.

 68. KONVERTIT pravi

  @enkrat bo dala
  O D L I Č E N dokument! Mogoče še najboljši in boljši od najboljšega, ki ga ima ZGAGA!

  Seveda le neka nepomembna malenkost! Pa ne me kregat, ker jo omenjam

  NIKJER nisem zasledil imena in to je za vas DOKAZ?

  Seveda pa vem da je Zgaga anonimiziral vse osebe, ki bi lahko pripeljale fantazijsko zgodbo do drugačnega indičnega kroga in drugačnega SKLEPANJA!

  Kučan v Zgaginih pravljicah ne obstaja!

 69. zob pravi

  cvili možek pravi:

  04. 06. 2014 at 15:25

  @PIŠKAVI zob izpod katerega mostu pišeš?
  ————————————————————
  Iz neznanega kraja in časa.
  Ti logika peša, da bi razumel?

 70. zob pravi

  @cvili možek pravi panika? Zakaj? Vest?

 71. zob pravi

  Kaj si ukradel, da se bojiš Janše?

 72. Miran™ pravi

  http://www.pogledi.si/druzba/seks-droge-samoupravljanje

  markus pravi:

  04. 06. 2014 at 15:15

  ta hotel je bil zgrajen samo in samo za elito KPJ.

 73. srečko pravi

  še enkrat ponovimo za boljši spomin:

  Janez Ivan Janša je prodajal orožje v lasti Ter-itorialne Obrambe že MESECE PREJ – PREDEN JE JLA pričela s tajno akcijo ODVZEMA OROŽJA Ter-itorialne Obrambe!

  Ga ni nič skrbela “slaba oboroženost TO”

 74. Baubau pravi

  srečko
  Ali imaš občutek, da si dorasel temu, kar si napisal?

  cvili možek
  Daj že enkrat napiši eno poved. Ali si delta alkoholik, ali pa zmešan kot kura.

 75. srečko pravi

  Baubau,

  Po besedah IJJ-a je Slovenija iz skladišča Borovnica “donirala” Hrvaški vsaj 800 ton orožja – junija 1991 sicer pa je živahna trgovina z orožjem,potekala že od leta 1990 – torej več mesecev PRED OSAMOSVOJITVIJO. Za to obstajajo dokumenti. V istem obdobju so Janševi gardisti urili Ustaški hrvaški HOS in jih oboroževali v kočevskih gozdovih. Skratka, embargo je IJJ izkoristil za vojno dobičkarstvo – podatke pa so prirejali tudi z dvojnimi zapisniki in ceniki. Obenem pa so prakticirali krajo dobavnic in računov iz parkiranih avtomobilov v Ljubljani in grosupeljskem Kongu,da bi zabrisali pisne sledove o prodaji orožja Hrvatom.

 76. resnica pravi

  četudi bi divje zaklal sredi belega dne na glavnem trgu nebogljenega otroka ne bi imel večjih težav….je rdečuh, kučanov rdečuh.

 77. zvone pravi

  Srečko vseved, daj povej nam nevednežem kdo je švercal orožje za bosansko vojsko, ki so ga našli v kontejnerjih na mariborskem letališču.

 78. Baubau pravi

  srečko

  Ne trudi se. Slovenci poznamo resnico.

 79. srečko pravi

  zvone,

  to tvojo “dilemo” sem že večkrat pojasnil. Orožja,”najdenega” na mariborskem letališču,ni nihče švercal. Hasan Čengić je kot pooblaščenec Izetbegovića zaprosil za LOGISTIČNO PODPORO za orožje,ki so ga Bosanci kupili sami. Slovenski Urad za nacionalno varnost,katerega član je bil tudi Janša,je prošnji ugodil in določil mariborsko letališče,kjer naj bi se začasno kontejnerji z orožjem uskladiščili. Janša je za to orožje torej vedel že več kot leto dni tako,kot ves politični vrh države.
  Bosanci so nameravali to orožje prepeljati z dvema Ukrajinskima helikopterjema v Bosno in so ju prebarvali v belo z rdečim križem. Ker pa so vzhodni standardi drugačni od zahodnih,so kontejnerji bili za nekaj centimetrov preširoki in predolgi zato,so jih poskušali v MB tovarni Boris Kidrič zožiti in skrajšati. Med tem časom pa so Hrvatje zaprli tudi zračni prostor in tako je orožje obležalo na letališču.
  To je vsa zgodba. Seveda jo je Janša leta 1994,tik preden je bil odstavljen poskušal zlorabiti in je “odkril” to orožje,ter poskušal okriviti Sinjeokega,da pripravlja državni udar….

 80. anti@sračko pravi

  @sračko
  Normalno, da nič ne razumeš če imaš samo pol-resnice

  “živahna trgovina z orožjem,potekala že od leta 1990 – torej več mesecev PRED OSAMOSVOJITVIJO. Za to obstajajo dokumenti.”

  Lanski sneg, ki mi že dolgo ni zanimiv!

  Tranzit! Orožje je potovalo iz tujine preko Slovenije za Hrvaško, BiH!

  Razumem, da določenih stvari ne bomo zvedeli nikoli!

  Postal bo zanimiv takrat, ko bomo zvedeli katere vse osebe je ZGAGA anonimiziral, da ne bi vsi prišli do drugih krivcev!

 81. anti@sračko pravi

  @sračko
  Tranzit! Orožje je potovalo iz tujine preko Slovenije za Hrvaško, BiH!
  Orožje, ki ni bilo nikoli Slovensko!

 82. zvone pravi

  Srečko, povej nam nevednežem kdo je leta 1997 potoval na državniški obisk v Izrael in kupil orožje in municijo na vojaškem odpadu ter kdo je dokazano dobil visoko provizijo za ta kriminalni nakup. Kdo je odločil, da se ruski tanki T-55, popolnoma zastareli prenovijo v Sistemski tehniki, za kar je bilo porabljenega
  12 mio € davkoplačevalskega denarja. Po prenovitvi pa je bilo ugotovljeno,
  da so tanki promerni le za vojaške manevre da se na tankih kot tarče vojska usposablja za streljanje. A je bil to Janša?

 83. bimbo pravi

  Nobenega protiargumenta srečkovem trudu, da bi osvetlil barabije, ki jim je v veliki meri botroval Janez Janša. Nihče na verodostojen način ne negira njegovih navedb. Moge bi lahko kaj povedal, pa so ga dali v “bunker”. SDS naj zahteva sklic izredne seje o tej temi.

 84. srečko pravi

  zvone,

  glej,t.im. “Trgovina z orožjem” je trajala od leta 1990 pa do 1994 – sledila je odstavitev Janše z mesta ministra za obrambo in s tem se je ta trgovina tudi končala zato, je tvoje omenjanje kasnejših nabav orožja,povsem irelevantno.
  Bi pa seveda rad videl ali prebral te “dokaze” o pridobljenih “visokih provizijah” – lahko jih predstaviš,da ne boš samo insinuiral.

 85. Miran™ pravi

  Baubau pravi:
  04. 06. 2014 at 20:48
  srečko
  Ne trudi se. Slovenci poznamo resnico.

  ___
  Baubauči, tist kar vi poznate, koza v diru serje.
  Imenujejo se bobki.

  😛

 86. Miran™ pravi

  Baubau pravi:
  04. 06. 2014 at 15:03
  Ali je kdo od raziskovalnih novinarjev raziskal kaj je s tem, da ima Kučan Štefka na računu v tujini 220.000000 € ?

  ___
  Zdej je že več, kaj pa obresti ?

 87. Baubau pravi

  bimbo

  Hej bimbo. Očitno si še premlad, da bi razumel kako deluje komunistično pod-je-ba-vanje. Protiargumenta na zlagane konstrukte ni, ali pa je prav tako zlagan kot sam konstrukt.

 88. Laž nikoli ne bo resnica pravi

  Le kdo mora tisočkrat ponoviti laž, da potem postane resnica…Le kdo je pripravljen širiti laži tako dolgo, da postanejo splošno sprejeta družbena realnost…Le kdo piše ne o preverjenih dejstvih, argumentih, temveč žali…Le kdo se je spomnil Goebelsa in predvsem le zakaj? Le zakaj?

 89. srečko pravi

  l.n.n.b.r.,

  Geobelsa se je “spomnil” zdaj že pokojni dr.Z.,ki je bil velik fan tega propagandista,očeta lansiranja velikanskih laži,s katerimi so poneumljali Nemce in ostali svet.

  Z njim so se pričele odvijati vse velike afere – začenši z SAFTIJEM.

 90. Maša pravi

  Laž nikoli ne bo resnica pravi: Le kdo se je spomnil Goebelsa in predvsem le zakaj? Le zakaj?____V tujini nam res ni treba krasti totalitarnih vzornikov, saj nas že ob udbokolaborantskih murgeljstancih,dovolj , glava boli !

 91. nose job journal pravi

  The leading plastic surgery clinic in Sydney specializes in offering all types of
  cosmetic surgery including Face lift, otoplasty, Rhinoplasty, Scar – Revisionn, Fat injection and Eyelid surgery.

  And a proficient plastic surgeon with a lot of experience,
  can take that even further. There is no question that how you look has an impact in the workplace.

  Feel free to visit my site – nose job journal

 92. plastic surgery simulator pravi

  If you have any questions pertaining to where
  and ways to utilize web site ( super fast reply ), you can contact us at the web
  page. For example, you might be seeking rhinoplasty as way to achieve a functional goal.
  Those who want to get rid of such problems must have tried various anti-ageing products, but found no result.

  Feel free to surf to my homepage; plastic surgery simulator

 93. shiseido anti aging pravi

  No matter if some one searches for his necessary thing, so he/she desires to be available that
  in detail, therefore that thing is maintained over
  here.

  Here is my site :: shiseido anti aging

 94. dock box what is a hasp lock pravi

  Your syndicate agreement does not have to be a complex document.

  Leave your windows open a few hours a day and then you get to clean the black soot
  off of the floors. Here are the guild quests along with a handy location and a listing of the reward for
  completion.

  my page … dock box what is a hasp lock

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen