Medved Pu najbolj priljubljena otroška knjiga

0

Knjiga dogodivščin rumenega medvedka z naslovom Medved Pu avtorja Alana Alexandra Milneja (1882-1956) z ilustracijami Ernesta H. Sheparda je postala naj otroška knjiga zadnjih 150 let. V raziskavo je bilo vključenih 2000 odraslih oseb, piše britanski BBC.

Knjigi o sladkosnedem Puju, ki sta jo slovenskim otrokom približala prevajalka Majda Stanovnik in pesnik Gregor Strniša, na lestvici najbolj branih knjig po poročanju BBC sledi Alica v čudežni deželi avtorice Lewis Carroll.

Na seznamu desetih najbolj priljubljenih otroških knjig so se med drugim znašli tudi delo Roalda Dahla Charlie in tovarna čokolade, slikanica Erica Carla Zelo lačna gosenica in otroško delo o Hobitu JRR Tolkiena iz leta 1937.

Knjiga Medved Pu iz leta 1926 je prva izmed dveh Milnejevih knjig, ki ji je sledila še Hiša na Pujevem oglu. Več kot 80 let po njunem izidu se jima je pridružila nova knjiga Poletje v stoletni hosti, ki je delo angleškega pisatelja Davida Benedictusa. Glavni junaki so poleg Puja še Pujsek, Sivček in Tiger ter seveda Christopher Robin. (sta)

winnie the pooh

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen