Konstruktor Invest v stečaj, zadnji dan za prijavo terjatev 1.marec 2012

0

Okrožno sodišče v Mariboru je danes ustavilo postopek prisilne poravnave nad družbo Konstruktor Invest in začelo stečajni postopek. Konstruktor Invest je namreč 24. novembra umaknil predlog za začetek prisilne poravnave, ki je sicer stekla 16. avgusta.

Upravitelj prisilne poravnave Silvo Zorec po sklepu sodišča upravlja nalogo upravitelja tudi v stečajnem postopku, je razvidno iz današnje objave na agenciji za javnopravne evidence in storitve.

Zadnji dan za prijavo terjatev je 1. marec 2012. Terjatve, ki so jih upniki prijavili v postopku prisilne poravnave, se štejejo kot prijavljene tudi v stečajnem postopku.

Zorec je sicer 16. novembra vložil ugovor proti vodenju postopka prisilne poravnave, a sodišče o tem ugovoru ne bo posebej odločalo. Ker je Konstruktor Invest sam predlagal začetek stečajnega postopka, je namreč o ugovoru že vsebinsko odločeno s tem, ko je sodišče sprejelo sklep o začetku stečajnega postopka na predlog družbe. Sodišče zato šteje, da dolžnik ugovoru proti vodenju prisilne poravnave ne nasprotuje. (sta)

*slika je simbolična 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen