Index.hr: Janković in njegov sin Damjan biznisirata z narko-mafijo?!

25

Ljubljanski župan Zoran Janković je Draganu Tosiću, ki mu sodijo zaradi vpletenosti v trgovino s kokainom, brez razpisa in za nizko najemnino v imenu mesta Ljubljana oddal v najem kavarno Rog. Še pred tem pa je mesto Ljubljana za 191.000 evrov Tosiću obnovilo fasado stavbe, kjer je kavarna, piše hrvaški spletni portal Index.hr.

Jankovićev sin Damjan pa je podpisal 32 milijonov evrov težko pogodbo o nakupu zemljišča z Brunom Filipičem, zaprtim zaradi nabave velikih količin kemikalij, ki se uporabljajo pri proizvodnji heroina, še pišejo pri Indexu. Pogodba med njima sicer potem ni bila realizirana.

O Jankovićevih povezavah s Tošićem skoraj identično piše še en hrvaški portal, Busines.hr, ki ugotavlja, da je pranje umazanega perila v javnosti pretreslo nekatere kandidature, največ masla na glavi pa ima prav Zoran Jankoviće. Njegova mestna uprava je Tošiću ob minimalnem sodelovanju slednjega plačala obnovo fasade kavarne Rog, ki je stala 191.000 evrov. Po predhodnem dogovoru Jankovića in Tošićeve soproge je nato mesto kavarno na dražbi, namenjeni zgolj Tošiću, prodajalo za 121 tisoč evrov.

Tudi Business.hr omenja posel Damjana Jankovića z Brunom Filipičem. Ljubljanski župan po mnenju portala nima sreče s poslovanjem Electe, ki jo je predal sinovoma – Electa ima v lasti deset družb, nekaj tudi na Cipru, piše Business.hr, a le ena je lani ustvarila dobiček, pa še ta samo en evro.

Jankovića je davčna ujela tudi pri prenašanju 129 tisoč evrov preko družbe, kar je opravičeval kot nakazilo sinu za urejanje okolice njegove hiše. Tako kot zagrebški župan in njegov kolega Milan Bandić pa si je privoščil gradnjo brez dovoljenja – bazen pri hiši v Grosupljem je zgrajen na črno. Ima tudi precej več premoženja, kot ga je pripravljen javno priznati, še pišejo hrvaški mediji.

 Hrvati pišejo še o težavah Gregorja Viranta zaradi prejemanja nadomestila, a daleč največ pozornosti je požel ravno Janković in njegove številne afere.

Hrvaški spletni mediji so v teh dnevih razpisali o poslovanju Zorana Jankovića in njegovega sina Damjana s pripadniki ljubljanskega narko podzemlja.

Foto: arhiv Demokracije

Št. komentarjev: 25
 1. angi pravi

  saj je vsem poštenim ljudem jasno, da so se ti jankovići obogateli na nezakonit način, imamo pa državo dveh pravnih tirov v “kaosu kar se policije in sodstva tiče, je pa katastrofa”, kdo ščiti jankoviće in zakaj to je vprašanje za 1 milijon evrov!

 2. Dani pravi

  Smrad Jankovićeve familije je očitno tako močan, da ga nese vse čez meje Slovenije. Tudi sosednji premieri si ne bi želeli imeti takšnega kolego. Le kdo se bo sploh hotel z njim v javnosti slikati, brez da bo dobil oznako, da je skupaj s takim, ki posluje z narkomafijo?????

 3. Janko Ić pravi

  Zdaj pa vemo ,kdo nas lahko s podporo Kučana popelje v”lepšo “prihodnost in dvigne “ugled”Slovenije v svetu.

 4. Anzlem pravi

  Včeraj je JJ na INFOTV intelektualno, mentalno ter duhovno popolnoma potolkel svojega tekmeca ZJ. To se je tudi odrazilo na glasovanju. ZJ ni mogel dohajat inteligentne debate s svojimi argumenti in je samo ponavljal naučene parole, kar je bilo prav očitno vidno.

 5. MEFISTO pravi

  Ni čudno, da paosluje z narkomafijo.

  Čudno bi bilo, če se ne bi oprijel tako donsnih poslov.

 6. Vode pravi

  Saj ima levica v Sloveniji dolgo tradicijo narkoposlov. Najprej je UDBA oskrbovala trg v ex yugi s drogo.

 7. g pravi

  Men ni jasn kako je lokal LA Petit zmeram povn ludi, ce se ve da je od una narko kralja!!!!!!????? Folk pa se kr zmeram hod notr, pa ga podpera???!!!

 8. SLOVENEC pravi

  RECIMO NE KUČANU IN JANKOVIĆU !!!! RECIMO NE SRBSKIM POSLOM!!!!

 9. megi. pravi

  @g
  najbrž je polno dilerjev noter.
  Saj mora drogo tudi nekdo prodajat, a njeee?

 10. rektor pravi

  Prevajalec očitno ni kompetenten za to delo. Preimek se namreč ne prevaja ter tako ni Bruno Filipič ampak Bruno Filipović.

 11. Igor pravi

  Če se vrnemo nazaj v zgodovino nam je vse jasno! Prevare,prevare,prevare,prevare Slovencev!

  http://www.hervardi.com/prikaz_novice.php?id=318

 12. TOTI pravi

  BRIŠETE RESNICO
  .
  GRIMS SE DRUŽI Z
  ………………………………..
  .
  NACISTI Z GORENJSKE..!!

 13. Igor pravi

  Kako je v resnici umrl Ivan Cankar!

  http://www.hervardi.com/smrt_ivana_cankarja.php

 14. Igor pravi

  Šešelj o Slovencih! A mislite, da ostali Srbi mislijo kaj drugače?

  http://www.youtube.com/watch?v=fElBXTU08kc

 15. anti-totalitarec pravi

  balkanska mafijska RDEČA SVINJA in nič več…..volijo ga itak le njemu podobni opranoglavi rdeči balkanci…

 16. METULJČEK pravi

  EDINA IN PRAVILNA TER PRAVIČNA REŠITEV ZA SLOVENIJO

  SO POMLADNE STRANKE!

  MOJ GLAS IN MOJIH BLIŽNJIH GRE “””SDS””””

  KER IMAMO RADI SVOJO DOMOVINO SLOVENIJO!

 17. MEFISTO pravi

  V našem mestu bomo vsi kot eden glasovali za SDS in JANŠO!

 18. opankovič pravi

  Ne laži, jaz ne volim jajčevca i SSDS

 19. micka pravi

  Si predstavljate takšnega mandatarja, saj to bi bilo kot Beloruija. Človek bi verjetno lahko potoval amo v Srbijo in Bosno, sicer tudi ne govori nobenega tujega jeziak, tako,da bi bil popolen polom Slovenije. In danes je dejal,d ajeOECD dal samopriporočilo, to je nekaj česar balkanc ne razume, dokler mu puške ne pristaviš na glavo.

 20. opankovič pravi

  Mica, ti še slovensko neznaš dobro. Prečitaj koliko imaš grešaka, glupačo jedna.Tupa si ko kurac, marš za šporhert. In ti si mi ekspert za strane jezike??????????

 21. zanzi pravi

  Pozrdavljeni,

  veliko učbenikov za zgodovino se prične s stavkom “Zgodovina je učiteljica življenja” in že večkrat sem si postavila vprašanje, ali to resnično drži. Če pogledamo v preteklost, pa ne samo v tisto za časa našega življenja, temveč tudi dlje v zgodovino, bomo ugotovili, da se ljudje predvsem v zadnjem stoletju, od zgodovine nismo prav veliko naučili. Ponavljale so se iste napake in isti vzorci. Obstaja veliko torij o tem, zakaj smo ljudje tako vodljivi, dejstvo pa je, da smo tudi zmotljivi. Zato ne želim obsojati nikogar. Prosim vas le, da mi vsaj malo prisluhnete.
  Vsi imamo sanje. Imaš jih ti, ima jih prijateljica s tvoje leve, ima jih tvoj sosed, iamam jih tudi jaz. Te sanje se ne razlikujejo prav veliko. Vsi si želimo človeka dostojnega in dobrega življenja, novih priložnosti, varne države, da smo razumljeni, spoštovai in pri svojih odločitvah svobodni. Zaplete pa se, ko se skušamo dogovoriti o tem, koga bomo “pooblastili”, da bo vodil to našo državico po poti, ki omogoča uresničitev teh ciljev. In tukaj se stvari zapletejo.
  Ali bomo volili nekoga, ki želi vzeti pravico do svobodne odločitve? Tudi tiste, ki je povezana z našim telesom (mislim na prepoved splava, kontracepcije v obliki tabletk)? Nekoga, ki bo podprl predlog svojega ministra, da se ženskam prepoveduje nošenje spodnjega perila, ki ni iz bombaža? Ali boste podprli to osebo? Ali bomo švercali tangice iz Italije? Ali bo politika neposredno vplivala na to, koliko otrok bo imela ženska in kakšno spodnje perilo bo nosila? Mislite, da govorim “bulshit”? 🙂 Lahko si to mislite :). Vendar pa, preden sprejmete odločitev, pobrskajte malo po youtubu ali starih časopisnih člankih. Se spomnite ministra Drobniča? V čigavi Vladi je bil? Ali boste podprli osebo, ki postalja takšne ministre?
  Ste se morda kdaj vprašali, zakaj Janez Janša nasprotje interventnemu zakonu, c čigar odlaganjem smo izgubili milijone in milijone, veliko negativnih posledic pa bodo šele prišle za nami? Odgovor je preprost. Ker ni njegov! Ker uspehov ne bi mogel pripisati sebi, tako kot si kot edinemu pripisuje uspehe za slovenko samostojnost. Nekoč je bil sam član KP, sedaj pa pljuva po po vsem kar ni SDS. Leta 1995 ni imel v lasti kvadratnega metra zemlje, danes pa ima kaj že vse? Ne bom se igrala matematičarke, vse, prav vse si lahko preberete v časopisnih člankih. Gospod Janša je znan po tem, da prireja podatke sebi v prid. Pahorju je zapustil katastrofalno stanje, danes ga obtožuje. Zakaj Janša, če res tako ljubi to državo ni sodeloval? Ker mu je lasten interes pomembnejši od državnega. Vi pa ga vedno znova volite in mu dajete nove in nove priložnosti, da nas spravi še globje. Nasedate njegovi “kao” strokovnosti, njegovemu “kao” fenomenalnemu programu, pa niti ministrstev nima določenih v njem. Vemo samo, da jih predlaga 10. In? Katera prosim? Drugi so svoja vsaj znali našteti. Nasedate demagogom, ki svoje volilce kot krompir prevažajo na volišča, širijo ksenofobijo in bodo storili za dosego svojih ciljev prav vse in še več, da bodo sebe oprali krivde. Glede orožarke afere, nekateri so po zaradi tega sedeli v zaporu – male ribe. Velike piranje pa niso. In še manj bodo, ko bodo sodniki imeli omejen mandat. Lahko ga poveličujete, lahko mu slepo zaupate, lahko spregledate zgodovino, ki naj bi bila učiteljica življenja. Lahko. Vendar vedite, da ima človek dvojna merila. Recite ne sprenevedanju, recite ne nekomu, ki ga že 20 let poslušamo, koko so vsi drugi krivi, samo on ne, recite ne osebi, ki dvomi v pravičnost sodišča, če se na zatožni klopi slučajno znajde njegova rit. Imel je svojo priložnost in zavozil jo je. Danes pa vam obljublja prav vse, da bi prišel ponovno na oblast. Pazite, da ne končate kot Virant. Nekoč njegova desna roka, njegov nemški ovčar, danes pa, ko je priznal, da je v v janševi vladi prihajalo do hudih nepravilnosti, sovražna opcija. Zanj boste samo knjiga, ki je ne bo nikoli prebral, knjiga, ki ji bo, ko bo to potrebno odtgal vse liste, ki ne ustrezaju njegovi življenjski predstavi in jo bo tudi cenzuriral, kot redno cenzurira svojo FB stran. Ker ne prenese, da je nekdo drug drugačnega mnenja

 22. opankovič pravi

  zanzi, moj poklon. Po dolgem, dolgem času en komentar, ki je napisan na kulturni način, brez žaljivk in ostalega prostaškega izražanja. Vsi ostali,ki pišemo razno razne “velike” komentarje smo sposobne nekaj napisat v tem stilu? NE. Zmeraj se bo našel nekdo, ki bo žaljiv do drugače mislečih, nato pa se vsujejo komentarji, ki niso vredni objave. Vsi tile razno razni portali so živa beda, saj samo favorizirajo eno ali drugo stran. Sebe poveličujejo, druge zaničujejo in so pod nivojem rumenega tiska.

 23. […] ni prvič pojavila v poslih s “čudnimi tiči”; nazadnje smo se mediji razpisali o določenih povezavah med Jankovićem in Draganom Tosićem, ki mu sodijo zaradi vpletenosti v trgovino s kokainom. Slednji je brez razpisa in za nizko […]

 24. […] Kar je po eni strani logično… ljudje iz družbenega obrobja ne hodijo v Jankovićeve Stožice in ne pijejo kave v kavarnah, ki so jih nekateri dobili po čudnih, občinskih linijah…    […]

 25. appartement Martigny pravi

  Yes! Finally someone writes about petites.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen