Janša ob koncu volilne kampanje SDS

0

Janša ob koncu volilne kampanje SDS v Cankarjevem domu

Slovenija ima pred nedeljskimi volitvami dve izbiri: ponavljanje tega, kar smo spremljali zadnja tri leta, druga izbira pa je glas za SDS, je na današnji zaključni prireditvi volilne kampanje poudaril predsednik SDS Janez Janša. SDS mora v nedeljo doseči zmagovit rezultat, poudarja Janša, ki pravi, da je “glas za SDS glas za normalno Slovenijo”.

SDS po Janševih besedah ni od včeraj, kljub temu pa ni stranka preteklosti, pač pa stranka prihodnosti. Ker vedo, kaj čaka Slovenijo v naslednjem mandatu, nimajo iluzij glede prihodnjih bremen, je Janša dejal na zaključni prireditvi SDS v ljubljanskem Cankarjevem domu. Kot pravi, so v svoj program med prve ključne ukrepe zapisali tisto, kar lahko zaustavi padanje Slovenije v brezposelnost in zadolževanje in jo postavi nazaj na noge. Med nadaljnjimi sto ukrepi pa so po njegovih besedah zapisali tisto, kar Sloveniji lahko omogoči ponoven zagon.

Danes je SDS svojemu programu dodala še ponudbo z naslovom Pogodba za Slovenijo, ki so jo poslali vsem članom ekonomsko-socialnega sveta. V njej je predlog izhodišč za nov socialni in medgeneracijski sporazum, s katerim se mora “dva milijona barvnih odtenkov uskladiti o ključnih rešitvah”. “Če kdaj, Slovenija sedaj potrebuje takšen sporazum,” je v svojem nagovoru dodal Janša.

Kot pravi, nas zgodovina najuspešnejših trenutkov Slovenije uči, da smo bili uspešni takrat, ko smo združevali moči. SDS pa je po njegovih besedah tista politična sila, ki lahko po zgledu Demosa, ki je združil Slovence v demokratizaciji, ta cilj ponovno doseže.

Na tokratnih volitvah mora SDS po Janševih besedah doseči zmagovit rezultat, zato mora zadostno število volivcev zaupati v slovensko prihodnost. “Slovenija ima dve izbiri: ponavljanje tega, kar smo spremljali zadnja tri leta, drug glas je glas za SDS. Glas za SDS je glas za tiste, ki jim gre za stvar,” še poudarja Janša in dodaja, da je to kljuna točka, ki jih loči od politične konkurence. “Zato bo bomo v nedeljo uspeli, nad Slovenijo bo ponovno modro nebo in rumeno sonce,” je nagovor zbranim članom in podpornikom stranke zaključil Janša.

Foto in video: Politikis.si 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen