Borrell po atentatu na Saleha al Arurija: Rešitev bližnjevzhodnega konflikta bo treba vsiliti od zunaj

0

Visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell je danes atentat na namestnika vodje palestinskega gibanja Hamas Saleha al Arurija v torek v Bejrutu označil kot še en dejavnik, ki lahko zaostri bližnjevzhodni konflikt, v tej luči pa izrazil prepričanje, da bo rešitev izraelsko-palestinskega konflikta treba vsiliti od zunaj.

“Kar smo se naučili v zadnjih 30 letih in kar se učimo zdaj ob tragediji v Gazi, je, da bo rešitev treba vsiliti od zunaj,” je na dogodku v Lizboni kolegom diplomatom povedal Borrell.

Trajni mir na območju Izraela in Palestine bo mogoče doseči le s pomočjo mednarodne skupnosti, ki bo vsilila rešitev, je prepričan 76-letni Španec, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je povedal, je za četrtek načrtoval obisk v Libanonu, a bo zaradi varnostnih skrbi po napadu v Bejrutu pot morda odpovedal.

Atentat, za katerega Hamas obtožuje Izrael, je Borrell označil za še en dejavnik tveganja in se s tem pridružil tistim, ki opozarjajo na morebitne širše posledice tega napada za celotno regijo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen