Robbie Williams naslednje poletje v sklopu turneje XXV z dvema koncertoma tudi v puljski Areni

0

Britanski pevec Robbie Williams se bo 27. in 28. junija 2023 v sklopu turneje XXV ustavil na Hrvaškem. Na dveh koncertih v puljski Areni bo zapel največje uspešnice iz svoje solo kariere. Vstopnice bodo na prodaj od 7. decembra od 10. ure, izključno na Eventimu, je sporočila hrvaška agencija za promocijo koncertov Los Angeles Agency (LAA).

“Ljudje nam sporočajo, da so nekateri že kupili vstopnice, nekateri pa jih poskušajo kupiti na drugih mestih. To niso veljavne vstopnice, njihova cena zagotovo ne bo 290 evrov. Pamet v glavo, imejte potrpljenje,” je nedavno opozorila agencije LAA prek Facebooka.

Robbie Williams se na Hrvaško vrača deset let po nastopu na zagrebškem stadionu Maksimir. Za tokratna koncerta na Hrvaškem je izbral 2000 let star puljski amfiteater, ki bo “idealen oder za dva intimna nastopa z omejenim številom vstopnic”, so sporočili iz agencije LLA. Poudarili so, da bo Williams s tem postal prvi izvajalec po Foo Fightersih leta 2019, ki bo v puljski Areni imel dva koncerta v dveh dnevih zapored.

Turneja XXV, v sklopu katere se bo v Pulju ustavil Williams, zaznamuje 25 let njegove solo kariere. Z njo je britanski pop zvezdnik pospremil izid svojega najnovejšega kompilacijskega albuma XXV. Uspešnice iz svoje solo kariere je za album posnel ob spremljavi Metropole Orchestra. Spremlja jih še pet novih pesmi.

Robbie Williams je glasbeno kariero začel leta 1990 kot član skupine Take That. Leta 1995 se je podal na samostojno pot. Njegov prvi studijski album je izšel leta 1997. Na albumu sta bili tudi pesem Angels, ki je do danes ostala njegova najbolje prodajana pesem, in Let Me Entertain You, ki je postala mednarodna uspešnica.

Od začetka solo kariere do danes je prodal več kot 85 milijonov izvodov albumov, s čimer je postal eden od najbolje prodajanih izvajalcev vseh časov. Prvo mesto na britanskih lestvicah najbolj poslušanih albumov je zasedlo 13 njegovih albumov. Na prvo mesto se je uvrstilo tudi 14 njegovih singlov.

Osvojil je največ britanskih glasbenih nagrad brit, 18. Ima tudi Guinnessov svetovni rekord za največje število koncertnih vstopnic, prodanih v enem dnevu, 1,6 milijona, in za največji nastop v Veliki Britaniji, 375.000 obiskovalcev v treh dnevih.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen