[Okužbe strmo rastejo, minister Bešič Loredan pa se še kar posvetuje] V ponedeljek potrdili 1222 okužb s koronavirusom, 2 covidna bolnika umrla

4

V ponedeljek so v Sloveniji ob 759 PCR-testih in 4461 hitrih antigenskih testih potrdili 1222 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v ponedeljek zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 30 bolnikov, na intenzivni negi pa osem. V ponedeljek sta umrla dva bolnika s potrjeno koronavirusno okužbo.

Skupno je bilo v ponedeljek hospitaliziranih 76 bolnikov s potrjeno okužbo, torej zaradi in s covidom-19, kar je en več kot v nedeljo. Na intenzivnih oddelkih je s potrjeno okužbo skupno 13 bolnikov, kar sta dva več kot dan prej, so na Twitterju zapisali na ministrstvu.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov okužb trenutno znaša 642, kar je 54 več kot dan prej. Število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa je trenutno 361, kar je 31 več kot dan prej, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Vodja centra za nalezljive bolezni pri NIJZ in vodja nove posvetovalne skupine za covid-19 Mario Fafangel je na skupni novinarski konferenci z Ivanom Erženom (v.d. direktorja NIJZ) in zdravstvenim ministrom Danijelom Bešičem Loredanom predstavil člane posvetovalne skupine za covid-19. O epidemičnih priporočilih in ukrepih bo skupina tehtala na podlagi treh scenarijev razvoja epidemije covida-19, stališča pa javno objavljala na spletni strani NIJZ. Upamo samo, da skupina zelo hitro tehtala svojo priporočila, saj okužbe s covidom-19 letijo v nebo!

Št. komentarjev: 4
 1. Re gornjim pravi

  Vaši so n.pr. že v tem času pokasirali vsaj provizije, šele nato so začeli ” izginjati” tovornjaki z zaščitno opremo

  1. raft pravi

   Repetaš, bo verjetno kar držalo. V Mladini so o temu pisali kot o nekakšnem desantu na Slovenijo, ker so bili menda videni zeleni možički z antenami na glavah, ki so v tem konvoju usmerjali promet,

 2. samo pravi

  Sami levičarski lenuhi in nesposobneži!

  1. Re gornjemu pravi

   Med vami desničarskimi garači in ultra sposobnimi lopovi?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen