[Pod streli ubita pomočnika sodnega izvršitelja] Zoper 66-letnega strelca vložena obtožnica za dvojni umor v Šmarju pri Jelšah

0

Celjsko okrožno tožilstvo je štiri mesece po zločinu v občini Šmarje pri Jelšah, v katerem sta pod streli iz pištole življenje izgubila 27-letnik in 42-letnica, zaradi dvojnega umora vložilo obtožnico zoper 66-letnega strelca, poroča današnji Večer. Storilec naj bi bil sicer ob dejanjih v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti.

Do tragičnega dogodka je prišlo 24. februarja popoldne, ko je 66-letnik s streli iz pištole vzel življenje moškemu in ženski, ki sta prišla k njemu po službeni dolžnosti, kot pomočnika sodnega izvršitelja. Prvi je umrl že na kraju dogodka, na dvorišču pred hišo, 42-letnica pa v bolnišnici.

Vse od dogodka je osumljeni v priporu, po opravljeni kriminalistični preiskavi pa je tožilstvo prejšnji teden vložilo obtožnico zaradi dvojnega umora izvršiteljev, ki sta ukrepala pri uradnem dejanju.

Kot poroča časnik, ga obtožnica bremeni, da je umora storil iz maščevalnosti in nizkotnih nagibov, zaradi česar mu za vsako od dejanj grozi najmanj 15 let zapora. Ob tem so na celjskem sodišču za Večer pojasnili, da je bilo v preiskavi ugotovljeno, da je bil 66-letnik ob dejanjih v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti. Zaradi ponovitvene nevarnosti je še vedno v priporu.

Pomočnika sodnega izvršitelja sta na dom 66-letnika prišla zaradi njegovih dolgov. Ko sta mu povedala, da mu bosta zasegla avtomobil, se je ta z njima sprl. Najprej je prišlo do prerivanja, moški pa je nato odšel v hišo in se na dvorišče vrnil oborožen. Najprej je streljal na 27-letnika, ki je umrl na kraju dogodka, nato še proti 42-letnici, ki so jo hudo poškodovano odpeljali v celjsko bolnišnico, a je še isti dan umrla.

Kot je dan po dogodku povedal vodja celjskih kriminalistov Milan Vogrinec, so policisti storilca v preteklosti že obravnavali, vendar ne zaradi nasilja, pač pa zaradi premoženjskih zadev.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen