Inštitut 8. marec gleda pod prste tudi aktualni koaliciji, s seznama vabljenih na sestanek z vlado so “izpadli”

0

Premier Robert Golob se je opravičil Inštitutu 8. marec, ker so “bili izpuščeni s seznama povabljenih” na ponedeljkov sestanek vlade in nevladnih organizacij. Na inštitutu sicer delo aktualne koalicije spremljajo, med drugim so nanjo naslovili vprašanje, kdaj bo obravnavan njihov predlog zakona o odpravi škodljivih ukrepov prejšnje vlade.

Predsednik vlade Robert Golob je v današnji izjavi za medije dejal, da se je predstavnikom inštituta že opravičil in jim povedal, da bodo naslednjič povabljeni. “K temu nimam kaj dodati,” je dejal.

Inštitut 8. marec je sicer informacijo o tem, da niso bili povabljeni, tudi sam objavil na Facebooku. V istem zapisu so navedli tudi, da še vedno ne vedo, kdaj bo v državnem zboru obravnavan zakon proti škodljivim ukrepom oblasti. Že v četrtek so namreč vprašali koalicijo, kdaj bo ta zakon obravnavan, a odgovor še vedno čakajo. “Vse skupaj nas predvsem opominja, da je naše mesto na ulicah mest in vasi, med ljudmi. Tu se počutimo dobro, tu so doma spremembe,” so zapisali in dodali, da se borijo dalje.

Med drugim so tako na istem družbenem omrežju danes objavili tudi kritični zapis, v katerem nasprotujejo, da se predlog novele zakona o nalezljivih boleznih, ki ga je skupaj s strokovnjaki pravne in epidemiološke stroke pripravila Pravna mreža za varstvo demokracije, vložila pa koalicija, v DZ sprejema po skrajšanem postopku. “Sprejemanje zakona po rednem postopku omogoča razpravo in vsebinsko predstavitev predloga, ki sta osnova demokracije,” so zapisali. Tudi obravnavo po rednem postopku bi namreč koalicija lahko izvedla do parlamentarnih počitnic, so prepričani.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen