V Ljubljani prišlo do streljanja iz stanovanja, ena oseba pridržana

0

Na območju Šiške v Ljubljani je danes popoldne iz enega od stanovanj oseba streljala z zračnim orožjem. Stanovanje je zapustila po posredovanju pogajalca. Osebo so nato prijeli in jo zaradi nepojasnjenega psihičnega stanja predali v oskrbo zdravstvenemu osebju. V dogodku nihče ni bil poškodovan, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Policisti so bili okoli 14. ure sprva sicer obveščeni o tem, da oseba na območju Šiške iz enega od stanovanj meče predmete. Ob njihovem prihodu so ugotovili, da sta v stanovanju dve osebi. Ena je stanovanje zapustila sama, druga je policistom začela groziti in ob tem skozi okno streljala z zračnim orožjem.

Stanovanje je zapustila šele po posredovanju pogajalca. Zaradi nepojasnjenega psihičnega stanja so jo v nadaljnji postopek predali v oskrbo zdravstvenemu osebju, so še sporočili s PU Ljubljana.

Zaradi sumov ogrožanja so na kraju posredovale tudi druge enote in specialna enota policije. Policisti zaradi suma kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi z zbiranjem obvestil še nadaljujejo. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen