Berlusconija po okužbi s koronavirusom prepeljali v bolnišnico; okuženi tudi njegova partnerka in dva njegova otroka

0

Nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija, ki je okužen z novim koronavirusom, so v četrtek zvečer preventivno prepeljali v bolnišnico v Milanu, so sporočili njegovi sodelavci. Njegovo zdravstveno stanje sicer ni zaskrbljujoče, poročajo tuje tiskovne agencije.

“Predsednik Berlusconi je bil iz preventivnih razlogov hospitaliziran v bolnišnici San Raffaele v Milanu, potem ko so se pri njem pojavili določeni simptomi. Njegova klinična slika ni zaskrbljujoča,” so zapisali sodelavci medijskega mogotca. Ta bo konec meseca dopolnil 84 let.

Berlusconijev zdravnik Alberto Zangrillo je danes na novinarski konferenci pojasnil, da je njegovo stanje spodbudno ter da ni intubiran ali na ventilatorju, temveč diha samostojno. Dejal je še, da milijarder sodi med bolj ogrožene bolnike zaradi svoje starosti in njegovih prejšnjih bolezni ter da bo v bolnišnici ostal še nekaj dni. Povedal je tudi, da ima Berlusconi manjše težave s pljuči.

Ob tem je priznal, da “Berlusconi ni najboljše volje” in da ga je moral pregovoriti, da je šel v bolnišnico, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot so v četrtek poročali italijanski mediji, so bili na testiranjih na novi koronavirus pozitivni tudi njegova partnerka, 30-letna Marta Fascina, ter dva od njegovih petih otrok, 31-letni Luigi in 36-letna Eleonora.

Število okužb z novim koronavirusom v Italiji sicer v zadnjih tednih znova narašča, potem ko so širjenje virusa uspeli zajeziti s karanteno in drugimi strogimi ukrepi. V zadnjem dnevu so jih tako zabeležili 1733, dan prej pa 1397, poročajo tuje tiskovne agencije. Trenutno je v državi aktivnih skoraj 31.000 okužb, v bolnišnicah se zdravi več kot 1600 obolelih s covidom-19. Za to boleznijo je v državi z več kot 60 milijoni prebivalcev v zadnjih 24 urah umrlo enajst ljudi. Od začetka epidemije je novi koronavirus v Italiji zahteval več kot 35.500 življenj.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen