V Kopru se začenjajo dela na gradnji garažne hiše pod Muzejskim trgom

0

Na gradbišču na Muzejskem trgu v Kopru, ki je bilo zavarovano v začetku tedna, se danes začenjajo dela na izkopu platoja za sidranje, so za STA potrdili na koprski občini. Gre za prvo fazo del za izgradnjo garažne hiše, ki bodo predvidoma trajala 15 mesecev.

Že v četrtek bo po predvidenem planu sledil začetek arheoloških raziskav ob Mladinski ulici, prihodnji teden pa bodo arheološke raziskave potekale tudi ob stavbi pošte. Z izvedbo pilotov za konstrukcijo naj bi nato začeli 22. julija, s prvim avgustom pa je predviden še začetek izkopa same gradbene jame.

Gradnja 6,6 milijona evrov vredne garažne hiše v centru Kopra je ključnega pomena za ureditev prometnih zagat v mestu. V treh etažah bo skupno ponujal prostor za parkiranje 466 avtomobilom.

V času gradnje, ki bo predvidoma trajala 15 mesecev, bo spremenjena prometna ureditev. Med drugim bodo odstranili zapornice na Kidričevi ulici in uredili tri točke za dostavo oz. kratkoročno parkiranje.

Zaradi izgube skupno 80 parkirnih mest na Muzejskem trgu in na Mladinski ulici so na občini parkirišče ob dvigalu na severni obvoznici v celoti namenili stanovalcem z dovolilnicami, ki tako ne bodo prikrajšani za parkirna mesta. Poleg tega bodo lahko stanovalci parkirali tudi na Ukmarjevem trgu. Dostop do zdravstvenega doma pa bo načeloma neoviran.

Da bi čim bolj omejili nevšečnosti prebivalcem, so veliko pozornosti namenili omilitvenim ukrepom, da bi zagotovili varnost ljudi, pa je župan Aleš Bržan zahteval tudi recenzijo gradbenega projekta. Tekom gradnje bodo izvajali tudi geotehnični nadzor in spremljali stanje okoliških objektov. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen