Žal tudi smrtna žrtev nedeljskega požara v Domu starejših v Črnomlju

0

Umrl je 88-letni moški, ki je bil v nedeljskem požaru v Domu starejših občanov v Črnomlju hudo opečen, so sporočili z novomeške policijske uprave. Moškega so sprva pripeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto, od tam pa v UKC Ljubljana, kjer je zaradi hudih poškodb umrl.

Na kraju požara in v bolnišnici so zdravstveni delavci iz Črnomlja, Metlike in Novega mesta oskrbeli 16 ljudi. Od tega dva zaradi opeklin, ostale pa predvsem zaradi vdihavanja strupenih plinov, navajajo policisti.

Po poročanju Radia Slovenija v novomeški bolnišnici zaradi vdihavanja dima še zdravijo stanovalko doma, medtem ko je pet uslužbencev doma že zapustilo bolnišnico.

Kriminalisti so že v nedeljo pričeli z ogledom požarišča in ugotavljanjem okoliščin požara. O požaru sta bili obveščeni tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka iz Novega mesta. Kriminalisti in forenziki Nacionalnega forenzičnega laboratorija danes nadaljujejo z ogledom kraja požara in preiskavo najdenih sledi. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo, so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Kot so za STA potrdili na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, bo dom popoldne obiskala tudi ministrica Anja Kopač Mrak ter si ogledala razmere po požaru. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen