Še zaključna nagrada za Kučanovega dvornega norčka: 83-letni Tone Fornezzi – Tof tokrat dobil nagrado socialistične medijske oganizacije SEEMO

8

Nagrada Organizacije za medije Jugovzhodne Evrope (SEEMO) za življenjsko delo gre letos v roke slovenskemu novinarju Tonetu Fornezziju – Tofu. Kot so ob tem sporočili iz SEEMO, ima Tof eno od najdaljših uredniških karier na svetu. Tof sicer velja tudi za dolgoletnega, predvsem pa poslušnega medijskega zaupnika nekdanjega šefa partije Milana Kučana.

[su_box title=”PREBERITE ŠE TO”]Po salon-levičarsko: Kučan in Janković sta se zabavala na Tofovem Moped showu. Medtem Vlada RS naporno dela. Več TUKAJ.[/su_box]

Zelo znan je postal kot ustanovitelj in urednik satirične rubrike Butik v Nedeljskem dnevniku. Še vedno je urednik te rubrike in s 47 leti njenega urejanja urednik z eno najdaljših uredniških karier na svetu. V Sloveniji velja za eno od največjih novinarskih legend, so v utemeljitvi zapisali pri SEEMO.

Tone Fornezzi – Tof se je rodil 12. aprila 1934 v Ljubljani. V slovenskem novinarstvu je dejaven že šest desetletij.

Njegovo prvo redno delovno mesto leta 1960 je bilo novinar tednika TT-Tedenska tribuna, ki jo je takrat izdajal dnevnik Delo. Med letoma 1965 in 1973 je bil odgovorni urednik mladinskega tednika Antena. Od maja 1970 ureja rubriko Butik. Znan je tudi po satiričnih radijskih in televizijskih oddajah. Je tudi navdušen kolesar in smučar ter avtor več knjig.

V Sloveniji je doslej med drugim prejel Ježkovo nagrado za življenjsko delo, Viktorja za življenjsko delo in Viktorja za Moped Show.

Nagrado mu bo danes v Ljubljani izročil generalni sekretar SEEMO Oliver Vujović. (sta/ured)

Foto: mediaspeed.net

Št. komentarjev: 8
 1. Brane pravi

  Dve tipični komunjari na kupu: šef partije in poslužen družbeno-političen delavec…

 2. bruh pravi

  edina dobra stvar tega starega mafijskega udbaškega komunističnega pra sca so leta….ajd…

 3. Marjan pravi

  Večje gnusobe od tega tofa pa res ne najdeš zlepa. Oduren tip!

 4. nace pravi

  Tudi tem rdečim kekcem se počasi čas izteka. Mati narava bo tudi njim kmalu sporočila zadnjo šalo 🙂

 5. Medeni pravi

  vsi trije tukaj pred mano:
  ko vas še niti bilo ni je Tof bil v državi eden največjih humoristov.
  Njegova satira je za vas očitno nepoznana
  Lep pozdrav
  Joško iz lendave

 6. pubec pravi

  “Pametni” gornji komentatorji razen Joška imajo verjetno spomin zlate ribice ali pa so takrat, ko so v Jugi Tofa preganjali, še “srali po plenicah”, zato jim svetujem naj se takih bolanih komentarjev raje vzdržijo.

 7. re gornjim pravi

  Če je kdo “dvorni norček” ste to gotovo v uredništu politega kisa, le da imate dvor v Šentilju pri Velenju.

 8. hlod pravi

  Nadvse hudo priznanje! Iz jugovzhodne Evrope!
  Če sodi med “urednike z eno najdaljših uredniških karier na svetu”, bi mu ga lahko podelila kakšna ugledna svetovna novinarska organizacija. Tako pa bo dobil priznanje od neke obskurne organizacije z Balkana. Jaz ga ne bi hotel sprejeti.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen