Unicef: Skoraj 385 milijonov otrok živi v ekstremni revščini

0

Skoraj 385 milijonov otrok po svetu živi v ekstremni revščini, najslabše pa je stanje v podsaharski Afriki in južni Aziji, še posebej v Indiji, izhaja iz v ponedeljek objavljenega poročila Unicefa in Svetovne banke.

V letu 2013 je okoli 19,5 odstotka otrok v državah v razvoju živelo v gospodinjstvih, ki so morala v povprečju preživeti z zgolj 1,9 dolarja na človeka dnevno, izhaja iz poročila. To še izpostavlja, da odrasle v državah v razvoju ekstremna revščina prizadene pol manj kot otroke, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

“Otroci ne le da imajo več možnosti, da bodo živeli v ekstremni revščini; učinki revščine so najbolj škodljivi, ko gre za otroke,” je navedel izvršni direktor Sklada Združenih narodov za otroke (Unicef) Anthony Lake.

“So na najslabšem med tistimi, ki so na najslabšem – in najmlajši otroci so na najslabšem od vseh, saj pomanjkanje, ki ga trpijo, vpliva na njihov telesni in umski razvoj,” je dodal.

Lake je kot šokantno izpostavil, da polovica vseh otrok v podsaharski Afriki in eden izmed petih otrok v državah v razvoju odrašča v ekstremni revščini. “To ne omejuje le njihovih prihodnosti, temveč k tlom vleče njihove družbe,” je poudaril.

Unicef je v poročilo zajel podatke iz 89 držav. (sta)

broken judge hammer

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen