Zadeva ROI: Premiera Mira Cerarja očitno ne skrbi za slovenska podjetja, še manj ga zanima usoda 120 ljudi, ki bodo pristali na cesti!?

6

Potem, ko smo konec septembra pisali o eskalaciji spora zaradi črpanja in trženja mineralne vode med Drogo Kolinsko in Hotelom Sava Rogaška, so se pristojni (premier Miro Cerar in kmetijski minister Dejan Židan) zavili v molk.

Spomnimo: v uradu predsednika vlade in na ministrstvu za gospodarstvo ter za okolje in prostor so konec septembra od Droga Kolinske (beri: od rdečih lobistov, ki delajo za njo) dobili poziv (kar ni nič drugega kot navadno izsiljevanje in uničevanje konkurence na trgu!), naj država in pristojni organi takoj vzpostavijo zakonito stanje glede pravice do črpanja vode iz sporne vrtine in ustrezno ukrepajo v zvezi z deli, ki naj bi jih na vrtini in okoli nje izvedel trenutni koncesionar Hotel Sava Rogaška, saj jim lahko to povzroči dodatno škodo. Teza Droge Kolinska je seveda smešna, saj je v zadnjih letih več milijonsko škodo utrpel ravno Pšeničnik.

[su_box title=”PREBERITE ŠE TO”]Zaradi posla z mineralno vodo rdeči lobisti sedaj pritiskajo na samega Cerarja!? Pšeničnik se jih ne boji in gre do konca! Več o tem TUKAJ.[/su_box]

A povsem nesprejemljivo je, da o tej pereči problematiki molči prvi mož vlade, Miro Cerar, še posebej, ko sta ga na problem opozorili obe sprti strani! Še bolj nesprejemljivo je, da Cerar kot prva javna oseba v državi ne odgovarja na novinarska vprašanja, ki smo mu jih postavili pred dobrim tednom dni!?

[su_box title=”Na predsednika vlade RS, g. Mira Cerarja smo dne 26.9.2016 naslovili naslednja vprašanja”]1) O protipravnem in škodljivem ravnanju ministrstva za kmetijstvo, ki ga vodi Dejan Židan, je prek odvetnikov Hotela Sava Rogaška konec julija bil seznanjen tudi predsednik vlade, dr. Miro Cerar. Ste že ukrepali in na kakšen način? 2) Sodišče Evropske unije v Luksemburgu je dokončno izpostavilo nezakonitost ravnanja kmetijskega ministrstva. S sodbo C-207/14 z dne 24.6.2015 je v celoti potrdilo stališča Hotela Sava Rogaška in hkrati v celoti zavrnilo stališča, ki jih je zastopala država (Državno pravobranilstvo RS). Sodišče EU je v sklepnem delu navedlo, da ni pomembno, ali Droga Kolinska iz istega vodonosnika že črpa vodo, ampak je bistveno, ali se ti vodi razlikujeta. Zakaj Vlada RS ne priznava odločb sodišča Evropske unije in prepreči nezakonitosti kmetijskega ministrstva? 3) Kako komentirate dejstvo, da slovenski državni organi (tudi po sodnih odločbah iz sodišč EU) ravnajo v veliko škodo slovenske družbe Hotel Sava Rogaška (ta je v investicijo črpanja mineralne vode vložila prek 5 milijonov evrov in še vedno ni dobila priznane blagovne znamke) in očitno ščitijo interese Droge Kolinske, ki je v tuji (hrvaški) lasti?[/su_box]

roi-voda-zidan-cerar

Št. komentarjev: 6
 1. kiki pravi

  Sramota od Cerarja, da na take stvari ne odreagira!

 2. Aurelius pravi

  Pravi izdajalci slovenskega naroda se nahajajo v Vladi RS !!!

 3. beno pravi

  Lopovi, ki onemogočajo vsakogar, ki ni njihov. Za bruhat!

 4. hajdi pravi

  Znano je, da so leve vlade izjemno škodljive, še zlasti v luči gospodarskega onemogočanja tistih, ki ne pristajajo na izsiljevanja in provizije.

 5. Kulisa pravi

  Cerarju bi moralo postati jasno,da je po nakljucju in zahtevi murgel pristal na Vladi. Oh, ko bi to revse koncno spoznalo, da tja ne sodi ,saj kot eminenti pravnik nima dosti pojma niti o pravu,saj z lahkoto krsi celo Ustavo!!!

 6. linke pravi

  razvajen kalimero

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen