Kleine Zeitung: naša bela šampionka Tina Maze gre 7. januarja, takoj po Zlati lisici, v športni pokoj

2

Slovenska alpska smučarka Tina Maze, ki ima od 7. maja 2015 tekmovalni premor, naj bi se od vrhunskega športa poslovila na Zlati lisici 7. januarja 2017, poroča avstrijski časnik Kleine Zeitung. Slovenka naj bi v tej sezoni načrtovala še krajšo poslovilno turnejo na svetovnem prvenstvu in v svetovnem pokalu, nato pa smuči postavila v kot.

Kleine Zeitung danes piše, da na bi se Tina Maze odpravljala v pokoj. Za 20. oktobra je slovenska športnica leta v Söldnu najavila novinarsko konferenco, kjer bi naj spregovorila o svoji prihodnosti. Po zimski sezoni 2016/17 pa se po pisanju novinarja Joschija Koppa odpravlja v športni pokoj.

Po pisanju časnika, ki se sklicuje na poročevalca slovenskega športnega časnika Ekipe Jurija Završnika, v Söldnu ne bo nastopila na uvodni tekmi sezone, bo pa na domači tekmi v veleslalomu 7. januarja v Mariboru, medtem ko bi naj slalom za Zlato lisico 8. januarja izpustila. Letos v pripravljalnem obdobju ni bila na snegu, se pa je posvetila treningu moči in kondicije. Kleine Zeitung še piše, da Mazejeva še ne načrtuje družine in da zaenkrat še ne bo opravljala svojega poklica učiteljice.

“Tina razmišlja o tem, da bi se selila v Švico in delala v marketingu za svojega proizvajalca smuči Stöckli. Še naprej sodeluje s Filo, pravkar je zanje opravila poziranje v Milanu, in z Milko. Želi nadaljevati tudi kot komentatorka smučarskih tekem na Eurosportu,” je časniku ob tem zaupal njen partner in trener Andrea Massi. (sta)

tina-maze-sp2015e

Št. komentarjev: 2
  1. Nata46 pravi

    Jaz ji vsekakor želim vse dobro . In uspešno še naprej .
    Naj ostane v športnih ” vodah ” . Veliko ve…….pozna ogromno ljudi ……zakaj bi čisto zapustila šport ?

  2. Narim pravi

    Če bo nehala, je za gvišnu Kučan krif.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen