ŠE ENA STRANKA (SMC), KI SMRDI PO KULTU OSEBNOSTI. Miro Cerar bi se šel etične vrednote, a si že “duplo” zaračunava potne stroške!?

226

V Ljubljani se je danes zgodil ustanovni kongres Stranke Mira Cerarja (SMC), na kateri so za predsednika brez glasu proti izvolili – Mira Cerarja. SMC je tako že druga stranka v roku dveh dni, ki nosi ime kar po svojem predsedniku. Na to temo preberite še: (PREPOTENTNI ZAČETKI IN REALEN KONEC. Zavezništvo AB se je ustanovilo v muzeju, po volitvah bo tam tudi spet pristalo.)

Še levičarski urednik Mladine Gregor Repovž je danes ob novi stranki kulta osebnosti na Twitterju zapisal: “Imena strank sestavljena iz nekajnekaj in imena in priimka predsednika/ce so podcenjujoča.”

Znani slovenski publicist Dejan Kaloh pa je na to temo tvitnil: “Saj Cerarjeva stranka se v bistvu prav imenuje SMC – Stranka Murgelskega Centra. Tisto z imenom in priimkom je samo krinka.”

Nekateri mediji so sicer že pisali, da je v ožji ekipi stranke Cerarja, ki prihaja iz pravniških krogov, več nekdanjih akterjev stranke LDS. Današnjega kongresa se denimo udeležuje nekdanji generalni sekretar LDS Peter Jamnikar, ki je medijem povedal, da je po njegovem mnenju Cerar prava oseba, ki lahko Slovenijo popelje iz težav – “gospodarskih, socialnih, etičnih in vseh ostalih”. Ob tem je dodal, da bodo v novi stranki večinoma novi obrazi.

Na kongresu je tudi profesor na ljubljanski fakulteti za družbene vede Milan Brglez, ki je dejal, da v Cerarjevo stranko vstopa zato, ker vidi potrebo po spremembah v državi. Po njegovih besedah so namreč sedanje politične stranke Slovenijo pripeljale tako daleč, da je treba razmišljati o prihodnosti.

Cerar je bolj naklonjen samostojnemu delovanju stranke, tudi številni ustanovni člani očitno podpirajo idejo samostojnega nastopa stranke na bližnjih predčasnih državnozborskih volitvah, zlasti zaradi potrebnih sprememb.

Brglez pravi, da glede tega še ni mogoče reči ničesar, dokler niso oblikovani organi stranke. Glede na število udeležencev današnjega kongresa pa je po njegovem mnenju vendarle pričakovati samostojen nastop stranke na volitvah.

Na kongresu so ustanovni člani že sprejeli statut in tudi program nove stranke. Kot je navedeno v programskih načelih SMC, se bodo zavzemali za državo blaginje, temelječo na sodelovanju, znanju in odgovornosti.

Njihova temeljna vodila bodo pravna država, inovativnost, trajnostni razvoj, družbena odgovornost in človekovo dostojanstvo.

No, Cerar pa je danes že kot novopečeni predsednik svoje stranke izjavil: “Čas je, da skupaj napišemo novo poglavje naše zgodovine. S svojimi vrednotami želimo prevladati v slovenski politiki, nato pa v sodelovanju z vsemi poštenimi in sposobnimi političnimi akterji prebuditi državljane iz otopelosti.”

No, za kakšne vrednote se bo zavzemal Cerar, so že pred 4 dnevi razkrile Slovenske novice. Dvakrat si je namreč zaračunal potne stroške za samo eno pot! Slovenske novice so takrat poročale: “Po podatkih Supervizorja pa je prek svojega podjetja Miroslav Cerar, pravno svetovanje, s. p., od leta 2003 do aprila 2014 prejel 352.105,21 evra od javnih institucij.

Supervizor je zabeležil, da je od Šolskega centra Ravne na Koroškem prejel 340,28 evra, od Šolskega centra Slovenj Gradec pa 481,40 evra. Oba honorarja sta bila izplačana v mesecu februarju 2014.

»Miro Cerar je na naši šoli imel predavanje Pomen etike in aktivnega državljanstva za izhod iz krize dne 28. januarja 2014. Predaval je dijakom 3. letnika naše gimnazije ter učiteljskemu zboru. Trajanje: 90–120 minut. Njegovo predavanje je bilo zelo kakovostno, zanimivo … in smo bili vsi zelo zadovoljni,« je na naše vprašanje odgovoril Dragomir Benko, ravnatelj Gimnazije Ravne na Koroškem. »Miru Cerarju  smo za predavanje izdali naročilnico, na osnovi katere je izdal račun. Cena predavanja (z vsemi stroški) je znašala dogovorjenih  340 evrov. Z Mirom Cerarjem smo se dogovarjali za predavanje povsem samostojno, kakih bližnjih šol v pogovore nismo vključevali,« je še dodal.

»Gospod Miro Cerar je pri nas imel predavanje O etiki in morali v pedagoškem poklicu, o izzivih sodelovanja z dijaki in s starši ter spoštovanju integritete lastnega dela za kolektiv zaposlenih na Šolskem centru Slovenj Gradec (tri ure po tistem, ko so dijaki že zaključili pouk in torej dijaki niso bili niti obveščeni o tem). Predavanje je potekalo v sklopu naših strokovnih izobraževanj. Prisotni smo bili s predavanjem zadovoljni, saj je predavatelj izpostavil precej premislekov o pomenu etike pri šolskem delu. Seveda ni skrivnost tudi višina računa (481,40 evra),« pa je zapisal ravnatelj Gimnazije Slovenj Gradec Stane Berzelak. Predavanje na njihovi šoli je prav tako potekalo 28. januarja 2014.”

Cerarja to neetično razkritje ni nič kaj zmotilo (Cerar na dodatna vprašanja Slovenskih novic ni odgovarjal), da ne bi danes ubral tudi “kučanovskih” tonov: “Bomo dali svoj glas znova tistim, ki so v veliki meri del problema, ali pa se bomo odločili za tiste, ki problem resnično znajo in želijo rešiti?”

miro cerarMiro Cerar je danes govoril o etiki in vrednotah, a sam že dela povsem diametralno nasprotno in pred tem zapira oči. 28. januarja 2014 si je za eno pot na Koroško obračunal kar dvojne potne stroške. Jasno, saj plača država…

Št. komentarjev: 226
 1. zob pravi

  Kdaj bo @srečko ustanovil svojo stranko?

 2. zob pravi

  Cerar je pa soavtor tatinskih zakonov, ki omogočajo kraje.

 3. zob pravi

  Kakšno je sodelovanje njegovega sp in države?

 4. zob pravi

  Levaki sedaj pa začnite onanirat, drgač….
  V Severni Koreji niso dovolj jokali….

 5. MEFISTO pravi

  zob pravi:
  02. 06. 2014 at 19:07

  Kdaj bo @srečko ustanovil svojo stranko?
  ——————————————————

  Ne skrbi za srečka.ki je še član Zveze komunistov Jugoslavije.

 6. MEFISTO pravi

  Sicer je pa to enaka prevara kot je bil Previrant.

  Obetajo se nam še ene predčasne volitve.

 7. zob pravi

  Saveza!

 8. zob pravi

  Ah, teh bo ko listja, dokler ne bo lustracije. Kdo je že mel listje?

 9. piki pravi

  Kučanovsko seme… kaj pričakovati od takega?

 10. resnica pravi

  le še en krvavo rdeči izrodek iz kućanovega udbaškega in mafijskega rdečega legla……….

 11. zob pravi

  Vsi so šli na dozo indokrtinacije pred pop, ali mmc. Uboščki.
  Potem bodo pisali po forumih in strici bodo ocenjevali “delo novinarjev”. Če je bil narek dober. 🙂
  Največja ironija je, ko mislijo, da se svobodno odločajo. Ampak odzovejo se točno tako, kot želijo njihovi mediji.

 12. resnica pravi

  seveda tudi ta podivjana rdeča udbaška zverina bo veliko moralizirala in populistično napadala vse drugače misleče………saj edino pravilno razišljenje je tisto, ki ga nazanja ta krvavo rdeči izrodek iz kućanovega udbaškega in mafijskega rdečega legla……….

 13. Krščen pravi

  Cenzura?

 14. resnica pravi

  in da smo si jasni ti kučanovi krvavo rdeči izrodki so najslabši, najbolj mafijsko zvesti in najbolj nestrpni do drugače mislećih ….to mora biti jasno čisto vsakemu drugače mislečemu…..naši opranoglavi komunistični balkanoidi pa naj ga ponižno in ubogljivo ližejo……

 15. Krščen pravi

  Strah?

 16. resnica pravi

  udbomafijsko prisesan na davkoplačevalski denar, zvestih kučanov kader, hinavski pisralec na udbodnevniku, znani pljuvač po drugače mislečih , izrodek mafijsko zveste rdeče familije……itd. itd…… vse atribute , da na našem balkanistanu politično uspe…..

 17. bozicek pravi

  Ce Jansevi vohljaci niso nasli nic drugega kot par evrov potnih stroskov, je to najboljsi dokaz, da je clovek cist, ko suza! A ne Dejancek?

 18. resnica pravi

  in torej: tipičen “uspešni” nesposobni post-komunistični zverinsko nagnjen udbomafijsko zvesti kučanov kader…….ni nobenega dvoma, da bo izvoljen……

 19. resnica pravi

  božo , nimamo nobenega dvoma, ta ti tudi ta rdečuh lepo diši…….

 20. resnica pravi

  pa tudi marjetici in ostalim rdečuhom…..ima čisto vse atribute kućanovega privilegiranega in zvestega kadra……

 21. resnica pravi

  tako, da se lahko v miru vrnete na režimske medije in mu tam pridno in disciplinirano ližete krvavo rdečo ri tko….nihče vam tega ne brani……

 22. zob pravi

  @božičkov božiček kolk je krokodil dolg od repa do glave – 2m?
  In od glave do repa pa 0.2m?
  Bo držalo talent?

 23. resnica pravi

  banda 571 ima že tak ukaz….lizati, lizati in še enkrat več lizati….

 24. zob pravi

  @božiček sej je prov, da onaniraš, ampak s čelom in nosom na tla a ni mal preveč?
  Zakučana! Ah že razumem, daj še mal bl globok bo bolš.

 25. IVAN OPOZICIJSKI pravi

  do sedaj sem verjel, da edina stranka ki gradi kult osebnosti(janeza janšo) je sds..

  očitno sem živel v zmoti. Hvala politkakisu za razsvetlejnstvo.

  Še enkrat hvala!

 26. bozicek pravi

  Dejci a si to ti?

 27. Skeptik pravi

  Za tega političnega nedonošenčka že ne bom volil.

  Moj adut je Janez Janša in SDS.

 28. srečko pravi

  Moj tudi, moj tudi!

 29. robi pravi

  Aut janša, aut nihil.

 30. tajkuni z doba pravi

  Tale politikis pa najde temo za pisanje kako bi bilo ko bi napisali kako si je njihov janezek basal v žepe to pa nič ne pišejo sam o nasprotnikih

 31. Krščen pravi

  Ob 19:30 nisem zaključil misli.

  Strah me je, če nam bodo vladali razni Cerarji, Šoltesi, Lubeji in taki ter podobni eksemplarji.

 32. Krščen pravi

  Tajkuni z doba, sramuj se svoje zlobe in neumne glave.

 33. resnica pravi

  Resnica je, kar pravijo moji fantje Skeptik, srečko, robi in krščen.

 34. resnica pravi

  uff, saj lahko odje beš na tvoje kučanove mafijske medije, tam ne pišejo in izmišljujejo drugega…….

 35. bozicek pravi

  1, 1, 2, 3 proda, 1, 2…

 36. Filip III pravi

  Kakšen beden naslov. In to na spletni strani, kjer se predsednik stranke malikuje kot sam bog?

  Cerar zakonito obračunani sicer dvojni potni stroški, Janša podkupnine od orožja? Ko daš na tehtnico, ni dileme.

 37. resnica pravi

  resnica pravi:
  02. 06. 2014 at 20:00 Resnica je, kar pravijo moji fantje Skeptik, srečko, robi in krščen.

  to ni prava resnica……

 38. zvone pravi

  Oh tistih 100€ kot jih je Mirko v žep pospravil je pa ja takšna malenkost, da je škoda besede. Poglejte druge pravnike, advokate, tožilce in sodnike kako kradejo. Mirček je pa ja nedolžen proti njim.

 39. bozicek pravi

  Zmaga levice bo tokrat vec kot ocitna!

 40. resnica pravi

  politi kis, res ne vem kako si upate tako kri tizirati kučanov udbaški podivjani in nestrpni krvavo rdeči izrodek…… ukaz je , da ga je treba ponižno in disciplinirano lizati in oboževati……

 41. resnica pravi

  bozicek pravi:
  02. 06. 2014 at 20:01 Zmaga levice bo tokrat vec kot ocitna!

  s tem pa se strinjam, zato bo slovenistanska politika še naprej tako krvavo rdeča in gnila…..

 42. bozicek pravi

  Zgornji komentar vam bom z veseljem poslal se enkrat, takoj po volitvah.

 43. bozicek pravi

  No vidis, da smo vcasih lahko tudi slozni.

 44. resnica pravi

  v evropski uniji le romunija ima v zadnjih 24 letih toliko rdečih vlad…..ampak imajo vsaj tudi drugače misleče predsednike in ne le rdečuhe kot slovenistan …….slovenistan je DOKAZANO najbolj krvavo rdeča državica ……zaklana trupla zasejana vsepovsod DOKAZUJEJO tudi to…….

 45. resnica pravi

  bozicek, uff, saj sem že davno napisal, da majske evropske volitve bodo dobile evropske stranke, julijske balkanske pa balkanske……

 46. resnica pravi

  in to le zato, ker kučanov udbomafijski klan nima interesov in moči v evropi…njega zanima le svoje balkanski udbaško zverinski enoumo rdeči vrt iček.

 47. zob pravi

  bozicek pravi:

  02. 06. 2014 at 20:01

  Zmaga levice bo tokrat vec kot ocitna!
  ———————————————————–
  Seveda 110%

 48. bozicek pravi

  Vsi strpni
  Sprejmi moje opravicilo, ker sem kopiral tvoje napovedi.

 49. bozicek pravi

  Zob
  Ce se ne motim, se je tem procentov najbolj priblizal veliki vodja na strankinih volitvah.

 50. gost pravi

  …nihil sub sole novum….

 51. zob pravi

  @b
  Ne bo držal.

 52. resnica pravi

  Upam, da bo ustavno sodišče odpravilo politično sodbo slovenskega krivosodja..

 53. zob pravi

  Kdo že hitro teče? Ampak počasi šteje. Zato je predlagal do 22-tih.
  Do nosu @b.. drgač…Glej zgoraj.

 54. bozicek pravi

  Drzi, drzi in se kako drzi.

 55. Pepi pravi

  SMC = LDS KADER
  VSTALI SO OD MRTVIH POKVARJENA SODRGA.
  NE VERJEMITE MU NITI ENE BESEDE, TUDI PRE-VIRANT JE BIL ISTI IN POKZALA KAJ ZNA.
  VSE POZNANO NE NASEDAJTE LJUDJE, IZOGIBAJTE SE LEVIH-RDEČIH TO NI POŠTENJE IN DOMOLJUBJE, TO NI PRAVICE IN PRAVIČNOSTI.
  CERAR JE ZAGOVARJAL PRAVNO ŠTALO, MASLEŠO IN FIŠERJA=UDBOSODSTVO IN TOŽILSTVO.

 56. bozicek pravi

  Ce se bo US drzalo prava, upanja ni.

 57. zob pravi

  @bozicek, a boš ti tud svojo stranko mu?
  Kako se bo imenovala?

 58. resnica pravi

  Božiček, kar Janošik misli, ti tepec napišeš.

 59. resnica pravi

  v slovnistanu julija ne bo volitev ampak le še en popis prebivalstva:
  balkanistanci 55% bodo ponovno volili rdečuhe, ostali 40% drugače misleči v glavnem domorodci in evropsko nagnjeni osebki pa sds, sls, nsi…….5% je zmedeih in obupanih pa bodo kar prikrižali tja v en dan……

 60. resnica pravi

  zgleda, da sta trenutno tu dve resnivi……jaz original in še nekdo drug….

 61. božiček pravi

  Ker ste me najbrž narobe razumeli, bom bolj jasno zapisal: moje zadnje upanje je ustavno sodišče, ki bo naredilo red in rehabilitiralo Janšo in soobtožene.

 62. božiček pravi

  Resnica, hvala za opozorilo ob 20:26!

 63. bozicek pravi

  Ne ,ne dragi bozicek 2, moje upanje je EU sodisce. Tam vam bodo za vedno zamasili usta.

 64. zob pravi

  http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/zasledovala-je-policiste-500-evrov-pet-tock-kazni

  Zaradi takšnih kot je tale spoštovana gospa sem pa ponosen, da sm Slovenc. Upam, da bodo ti pocestni nasilneži dobil svoje.
  Na kakšni osnovi je dobila kazen?
  Takšni ljudje kot je spoštovana Maruša jih je premalo.

 65. mehmed pravi

  Stranka, ki smrdi po kultu osebnosti je SDS. To bi pa res lahko vedeli na tem posranem portalu.

 66. zob pravi

  Zakaj ne naredijo neke steze, da lahko preizkušajo svoje konjičke? Kjer bo poskrbljeno za varnost vseh. Tako bodo lahko preizkušali svoje znanje in tehnični napredek.
  Zakj ne prepovejo lov na “Dilingerje” po njihovo?
  Koliko smrti so že povzročili policaji?

 67. tantadrui pravi

  Najprej si naj kult osebnosti ustvari , tako kot janša.
  Pa naj bo, Škoda je Viranta da ga ne bo več,pa Pavlišiča .
  Vogrina največjega dvornega norčka parlamenta bomo pa vsi pogrešali.

 68. zob pravi

  @mehmed portal ni bil nič posran dokler se nisi ti oglasil.

 69. MEFISTO pravi

  Mehmed, prjatu nerazumni, kaj pa govoriš!

 70. resnica pravi

  rdečuhi, saj imate vaše kučanove režimske rdeče medije……saj se lahko vrnete tja in tam v miru, ploskanju in splošnem odobravanju PRIDNO LIŽETE ŠE ENEGA NOVEGA “starega udbaškega kučanovega zverinskega” RDEČUHA…..res ne razumem, zakaj nam drugače mislečih ne dovolite , da o vaših balkanskih mafijskih rdečuhih imamo NAŠE MNENJE; ki je različno od vašega……….

 71. robi pravi

  Zdaj ste pa politikis že smešni….Takšne članke objavljat je smešno in bolano.Samo sds in janez,noben drug ni kaj vreden v sloveniji…Zato pa ljudje bežijo iz slovenije,hvala vam.

 72. resnica pravi

  da smo si jasni, vsi mi drugače misleči vemo kako ste komunistički balkanoidi OPRANOGLAVI in nekr itični do vaših rdečih politikov……tako, da ajde…ne sprenevedajmo se…..
  še več, napovem vam (in kot vedno zadenem) tudi koga boste najbolj volili……medijski profili kučanovih rdečuhov so jasni…..

 73. srečko pravi

  mefisto,

  glej,dr.Z. me je nekaj let snubil za vstop v SDS – vedel je,da nisem član nobene stranke – še najmanj bivše ZKJ ali ZKS.
  Nosil mi je Demokracijo – strankarsko trobilo – češ: ” da ne boš kupoval,saj ti jo jaz prinesem gratis…”

 74. mehmed pravi

  Gnili zob, menjaj si plenico, smrdiš. Še mefisto no mogao več napisat od tvog smrada.

 75. resnica pravi

  robi , vi rdečuhi se na vladi, na predsestvu, v sodni veji, v ekonomi in mafiji…..najbrž zato bežijo…..ampak saj ve, opranoglav rdečuh ne bo NIKOLI krivil svoje rdeče udbaške ali mafijske sodno nedotakljive politike…..to pa ne…..

 76. MEFISTO pravi

  Mate’r kam smo prišli. Že vsaka buda.la, ki ma 5 min. časa ustanavlja stranko 🙁

 77. robi pravi

  Dobil danes za referendum za arhive….Strgal takoj!Da ste pošteni bi ta denar namenili rdečemu križu ne pa kaj se je dogajalo pred 50. leti in večina takrat soedlujočih je že pod zemljo…Vas zanimajo mrtvi,ne pa lačen slovenski otrok sedaj!

 78. resnica pravi

  srečko, naivni konservativci……

 79. robi pravi

  resnica pravi:
  02. 06. 2014 at 21:20

  robi , vi rdečuhi se na vladi, na predsestvu, v sodni veji, v ekonomi in mafiji…..najbrž zato bežijo…..ampak saj ve, opranoglav rdečuh ne bo NIKOLI krivil svoje rdeče udbaške ali mafijske sodno nedotakljive politike…..to pa ne…..

  Glej,100 krat sem tu napisal da nisem nikoli bil komunist in niti sedaj nisem za njih!!!!Komunisti so bili janez,gorenak,itd….Si to pozabil???

 80. resnica pravi

  robi, če je do refernduma prišlo so krivi tvoji rdečuhi……saj ni bilo treba vse udbaško prikr iti……

 81. resnica pravi

  robi, nikjer nisem napisal, da si bil komunist , jaz sem napisal , da si rdečuh…….

 82. resnica pravi

  in tega nikoli ne zanikaš……..preberi še enkrat in umiri se rdečuhec moj……

 83. opanković pravi

  MEFO opet se delaš pametnog. Ma ne kenjaj više, opet delaš budalo od sebe.

 84. robi pravi

  @resnica
  Zakaj sem rdečuh????Pa ti veš da sem jaz član stranke sds?Nisi vedel ane?Če razmišljam z svojo glavo in nisem ovca,sem rdečuh,opankar,trenirkar,fašist,udbaš,zombie….Naredite si že enkrat svojo državo v sloveniastanu in dajte mir!

 85. resnica pravi

  ok……..ok…..bo vse v redu….tvoji rdečuhi bodo zmagali……ne skrbi…..nič se ne bo spremenilo, ne sme se……le medijski obrazi v ospredju…ostalo bo vse staro balkansko udbaško divje nestrpno do drugače mislečih in krvavo rdeče…..tako, da umiri se…….vse bo ok…..kučanov klan je že na delu…

 86. resnica pravi

  upam le, da nisi izobražen, mlad, delaven a brez “prave podpore”…le to….. drugače ti želim vso srečo….ne glede na to, da si rdečuh

 87. robi pravi

  @resnica
  Nisem za kučana.Tebi se ne da nič dopovedat!Ni pa to demokratično da se takoj popljuva ena novoizvoljena stranka.Se tebi ne zdi tako???

 88. resnica pravi

  glede ĐĐ pa se motiš……jaz ga branim le v kolikor moteč element kučanove udbaške in zverinske post-komunistične oligarhije……ostalo me ne zanima…….

 89. resnica pravi

  robi, to ni nobena NOVOIZVOLJENA STRANKA:….ne bodi naiven……vse to ni resno je le čisto mafijsko ampak ti tega se ne moreš zavedati….

 90. robi pravi

  @resnica
  Sem izobražen,delam v eni najboljših firm ki ste jo prodali,hvala bogu!In sem deloven z pravo podporo z vsemi.Spet sem te razočaral….

 91. resnica pravi

  in da smo si jasni, niti novoizvoljena še ni ampak le novonastala…..ampak , ker ima zadi kučanovm udbaški klan ima potencial…ko bo recimo stanovnik ukazal starcem koga voliti in bo zbral njega ima že 20% zagotovljenih…..

 92. robi pravi

  @resnica
  Glede te nove stranke,pustimo času čas….Ne moreš pa kar tako spopljuvat koga ki je komaj začel.To zame ni demokracija ampak mafijstvo.Kdo ni z nami ne sme v ta prostor,ane?

 93. resnica pravi

  jaz sem rekel, le UPAM……..sarkastično……
  laho vprašanje ( za statistiko – si zanimi fenotip)…koga boš volil julija….hvala že vnaprej

 94. resnica pravi

  jaz sem rekel, le UPAM……..sarkastično……
  lahko vprašanje ( za statistiko – si zanimiv fenotip)…koga boš volil julija….hvala že vnaprej

 95. resnica pravi

  robi, tip ni komaj začel……..tip je že leta in leta v POLITIKI na čakanju…..preberi si svoje članke v udbodnevniku ali poslušaj njegove politične govore na javnih ustanovah plačane s strani davkoplačevalskega denarja……..dejstvo je, da je rdeči priviligiranec in da se bo boril le za rdeče privilegirane (udbomafijske) družine še naprej

 96. resnica pravi

  robi, saj ne rečem, da ti ne sme biti všeč, le dokazujem iz kot izvira, koga zagovarja in da je DOKAZANO RDEČUH, balkanskega tipa. vse ostalo je sprenevedanje.

 97. resnica pravi

  in dodajam ter končujem:
  če bi balkanistanci – na splošno – razumeli in dojeli naslednjo pesem bi sem jim pisalo veliko, veliko bolje….pa je ne in je ne bodo….škoda mar ne?

  http://www.youtube.com/watch?v=YgwvqO-_luM

 98. anti@izidor pravi

  JA seveda!
  Cerar vam je lepo povedal, da ni on tisti ki bo odločal kam bodo peljali!

  MALA stranka pa je odprta za obisk članov LDS, DESUS, SD, TRS, ZARES, PS! Ena izkaznica več ali dve ni nobena ovira, če boter časti!

  NAto samo obrnejo krmili in se lahko Cerar le še ubogljivo zahvali!

 99. anti@izidor pravi

  Tam kjer je Kučan, tam je vseh 9 strank

 100. robi pravi

  @resnica
  Mah,nisi resen…….Obupal nad tabo!Ne moreš sam tako nekoga obsodit da je rdečuh,da je balkanski tip…To so hude obtožbe!Pa kaj je z tabo????

 101. robi pravi

  anti@izidor pravi:
  02. 06. 2014 at 22:18

  JA seveda!
  Cerar vam je lepo povedal, da ni on tisti ki bo odločal kam bodo peljali!

  MALA stranka pa je odprta za obisk članov LDS, DESUS, SD, TRS, ZARES, PS! Ena izkaznica več ali dve ni nobena ovira, če boter časti!

  NAto samo obrnejo krmili in se lahko Cerar le še ubogljivo zahvali!

  Ja res ni ena izkaznica ovira….Pol sds stranke je bivših komunistov!Si na to mislil????

 102. anti@izidor pravi

  Videli smo kako je novo članstvo naredilo prevzem Virantove male strankice! Ko so imeli večino so odšli po Kučanovih korakcih!!

 103. Pepi pravi

  JA PODGANE IMAJO VELIKO MLADIH IN TU JE ZOPET EN PODGANARSKI NARAŠČAJ IN ŠE IZ F21 JE, TO POVE VSE PA ŠE KUČANOV SOSED, AH JA TAM SO SAMO POŠTENJAKI, KOT LISICE, KI KRADE IN ZAKOPA.
  NE VERJEMITE BESEDE TEMU PREVIRANTSKEMU M. CERARJU, NJEGA JE SAMA LAŽ IN OKROG NJEGA JE VSE RDEČE, TA CERAR JE POPIL PREVEČ RDEČEGA MLEKA PRI SVOJI MATERI, KI NI VSAK KRIMINAL KAZNIV, ČE JE OD RDEČKOTA-OZ PODGANARJA.

 104. anti@robi pravi

  Pa ne, da imaš ti kaj proti KOMUNISTOM?

 105. KONVERTIT pravi

  Ali smo opazili, da je finacer vseh novih strank F21?

 106. KONVERTIT pravi

  Ali smo opazili, da je finacer vseh novih strank F21?

  Potem pa so res samostojne!!!

 107. robi pravi

  Pepi pravi:
  02. 06. 2014 at 22:26

  JA PODGANE IMAJO VELIKO MLADIH IN TU JE ZOPET EN PODGANARSKI NARAŠČAJ IN ŠE IZ F21 JE, TO POVE VSE PA ŠE KUČANOV SOSED, AH JA TAM SO SAMO POŠTENJAKI, KOT LISICE, KI KRADE IN ZAKOPA.
  NE VERJEMITE BESEDE TEMU PREVIRANTSKEMU M. CERARJU, NJEGA JE SAMA LAŽ IN OKROG NJEGA JE VSE RDEČE, TA CERAR JE POPIL PREVEČ RDEČEGA MLEKA PRI SVOJI MATERI, KI NI VSAK KRIMINAL KAZNIV, ČE JE OD RDEČKOTA-OZ PODGANARJA.

  PFU,SRAM TE JE LAHKO!!!!KAKO LAHKO ŽALIŠ NJEGOVO MATER?ZARADI TAKŠNIH BEDAKOV KOT SI TI JE SLOVENIJA V DREKU!POJDI SE ZDRAVIT,KER IMAŠ RDEČO KRI,…BOLAN SI!

 108. tantadrui pravi

  resnica . kaj se je potem Janša boril SAMO ZA BELE domobrance in njihove naslednike ?

 109. tantadrui pravi

  Cerarju verjamem neprimerno bolj kot Janšatu. Ta dva pa res ne moreš primerjat med sabo.
  Kriminalca primerjaš z načelnim možakarjem.
  Kje ti živiš ? Res me zanima ?

 110. KONVERTIT pravi

  @tantadrui

  Ali res morate imeti radi zločinsko udbopartijo?

  Ali res morate napadati vse, ki si želijo demokracijo!
  Skupaj z udbopartijo napadati vse, ki vam želijo dobro!

 111. KONVERTIT pravi

  @tantadrui

  Ali res morate imeti radi zločinsko udbopartijo?

  V USTAVI imamo zapisano strankarsko demokracijo!

  Kdaj boš opazil, da volimo stranke!

 112. tantadrui pravi

  Pa ni demokracija taka kot jo zagovarja -resnica-
  Pravi da se rdeči borijo samo za svoje komuniste in udbaše in za njihove naslednike.
  Kaj se je pol Janša boril samo za domobrance , bele in njihove naslednike ??
  To NI demokracija – vsaj ne taka kot jo večina hoče.

 113. Krščen pravi

  Hudo. SDS skuša oblajat in očrnit vsakogar. Pa saj narod ni več blesav.Tistih nekaj tisoč se bo pa moralo sprijazniti, da je zgodba končana.

 114. KONVERTIT pravi

  @tantadrui

  Ali res morate imeti radi zločinsko udbopartijo?

  Zakaj nam danes skupaj z udbopartijo napadate vse ki tudi vam želijo dobro!

  UDBOPARTIJA misli le nase in svoje primadone!

  Vedno pa je je ljudi izrabila in ZAVRGLA

 115. KONVERTIT pravi

  @Krščen
  Enako vprašanje!

  Zakaj nam danes skupaj z udbopartijo napadate vse, ki tudi vam želijo dobro!

 116. Krščen pravi

  Konvertit, pa od kdaj ti veš, kaj je to UDBA? Od Leljaka? A bo potrebno kak magnetogram pokazat od Soršakove pa Bekeševe komisije? Tule vsi nekaj nakladate od UDBE do Depale vasi – pa pojma nimate.

 117. KONVERTIT pravi

  @Krščen
  Enako vprašanje!

  Zakaj nam danes skupaj z udbopartijo napadate vse, ki tudi vam želijo dobro!

  Ali za vas res velja, da imata empatijo do svojih ječarjev?

  Solutions: Overcoming Stockholm Syndrome

  http://www.youtube.com/watch?v=iooV2JVtKCY

 118. tantadrui pravi

  Če je za vas Dr. Cerar udboparija, potem ste zelo zelo zmedeni v svojih glavah. Dr. cerar je pošten in dober poznavalec države in sistemov in zelo cenjen v Slovenskem prostoru.

 119. KONVERTIT pravi

  @Krščen

  Pazi govorim o vrhu partije in udbe! Govorim o udbopartiji!
  Govorim o privilegijih in primadonah!

  Govorim o danes na novo zbrani udbopartiji!

 120. tantadrui pravi

  Vem kaj je udba od otroštva in celo mene so novačili v udbo pa sem odklonil. Udbo ne KP. Mene so hoteli dobro plačat in bi bil zdaj v SDV ali SOVI.

 121. Krščen pravi

  Meni Janša ne želi nič dobrega, Konvertit. Slabo luč meče na osamosvojitev, ker zadnja leta berem, da je on sam in Krkovič izpeljal osamosvojitev ter zmagal v vojni. Menda so mu malo še pomagali Peterle, Bavčar in Rupel. Ostali so pa itak bili proti osamovojitvi.A ja, pa oni strašni veteran Breznik, ki so ga skrivali na Medvednjaku.

  Samo ne vem, kako so na referendumu 1990 leta nategnili skoraj 90 % folka.

 122. KONVERTIT pravi

  @tantadrui
  Eno ime še ni stranka!
  Stranka so ljudje! Stranko določa njeno članstvo!

  Mala stranka in novo članstvo! Ko lahko že sto novih članov ugrabi stranko in jo zapelje kamor hoče!

  Seveda pa se sprašujem!

  Ali smo opazili, da je finacer vseh novih strank F21?

  Potem pa so res samostojne!!!

 123. srečko pravi

  konvertit,

  tvoj problem je,da se obnašaš po tistem: “…slišala žaba,da konje podkujejo in je tudi ona dvignila nogo…”
  Tam nekje si prebral zgodbo o “štokholmskem sindromu” – zdaj pa ne znaš nehat copy pastat…..zaradi tega nisi videti nič pametnejši – to zna početi vsakdo…

 124. KONVERTIT pravi

  @Krščen

  Ali za vas res velja, da imata empatijo do svojih ječarjev?
  Udbopartija pa ti res želi vse dobro!

  Rojen si da te vlečejo za nost partijski funkcionarji, ki to res obvladajo!

  Saj se jim kar sam ponujaš!

  Postavljaš se ob bok udbopartije, je to res edino pametno?

 125. tantadrui pravi

  Jaz sem bil prostovoljec leta 91 in Janša govori nesmisle. TO so takrat vodili sami izkušen kader udbe in komunistov. In še dobro da so jo ker drugače je hotel Janez spopad večjih dimenzij kar je na srečo Kučan in parlament preprečil.
  Janez se je hotel v zgodovino vpisat tudi na večjih žrtvah. takrat je bil proti Brionskem sporazumu ki je naredil PREMIRJE.

 126. KONVERTIT pravi

  O joj, @srečko
  spet fantaziraš

 127. tantadrui pravi

  Slovenci pa nismo glasovali za osamosvojitev zaradi Janšata ali nekih domobrancev ali belih , ampak zaradi sebe , svoje prihodnnosti in svojih otrok. Takega sovraštva kot ga danes sproža Janša takrat sploh ni bilo.

 128. KONVERTIT pravi

  @tantadrui
  leti, povsod!a 91 smo bili skupaj VSI Slovenci!

  Le udbopartija ni bila navdušena nad izgubo svojih privilegije in moči!

  Zdaj pa jim prostovoljno pomagate iz empatije kar sami. čeprav je tudi vas zatirala! V šoli, v služb

 129. KONVERTIT pravi

  @tantadrui
  Leta 91 smo bili skupaj VSI Slovenci!

 130. robi pravi

  Če bi Zver vodil SDS,bi volil to….Janez in Gorenak,Irglova so pa to stranko pripeljali na konec.Bolj kot nahranit slovenske otroke,jim je pomembno kopat po grobovih kaj se je dogajalo pred 50.leti…..In večina teh ljudi ne živi več.Za to vodstvo stranke sds je važno,da so slovenski otroci lačni in grobovi odkopani.Pa itak,vsi udbaši,murgle,fašisti,zombiji,trenirkarji,opankarji…..Mislim,ostali ste res sami v vaši bolani filozofiji…Žal mi je Zvera,on se mi zdi pošten!

 131. tantadrui pravi

  Seveda, potem je pa prišel JANEZ in skorumpiral mlado državo ter zavedel ljudstvo.
  Po Janšatu bo potreben čas da se zopet stvari umirijo.Še prej bo pa v zaporu zaradi kar nekaj obtožnic ki ga še čakajo.

 132. KONVERTIT pravi

  A zdaj še @robi?

  Ponavljam!

  V ustavi je zapisano da volomo stranke!

  Zato lahko voliš stranke!

  PRIMER

  Poglej malo nazaj, ko je Lukšič KAO vodil SD, pa ni bil v parlamentu in še manj v vladi!
  SD je stranka tako kot vse druge in predsednik ima le 1 glas tako kot vsak drugi član!

  Ma koga briga SD! Le tiste, ki bi radi, da zaradi privilegojev, zadolžijo še naše pravnuke!

 133. tantadrui pravi

  Ne verjamem več robi da je bilo ker pošten. Verjel sem da je naprimer Urška poštena in da nič ne ve o Janšaovem šfercanju in kriminalu. Čist sem verjel da je pač tako naivna in poštena.
  Potem je pa prišla ven afera s sestrično pajenk in PRANJEM DENARJA.
  Torej je vsak dvom odpravljen , dobro ve od kakih rabot je denar.
  tako tudi vsi v SDSu vedo kakšne rabote so delali in jaz ne verjamem nobenemu več da je pošten .

 134. KONVERTIT pravi

  @tantadrui
  Postavljaš se v bran in ob bok udbopartije in ponavljaš njihove obtožbe!

  Ali res ne razumeš, kdo ti hoče dobro!

  Tisti ki ti ponuja ujetništvo socializma in ti jemlje DEMOKRACIJO ni vreden tvoje ljubezni!

 135. KONVERTIT pravi

  @tantadrui
  Meni boš ponavljal parole udbopartije?

 136. KONVERTIT pravi

  @tantadrui
  Meni boš ponavljal parole udbopartije?

  Prosim oprosti, da sem ti hotel pokazati ,da gojiš empatijo do svojih zatiralcev!

  POZDRAVLJEN!

 137. robi pravi

  tantadrui pravi:
  02. 06. 2014 at 23:12

  Ne verjamem več robi da je bilo ker pošten. Verjel sem da je naprimer Urška poštena in da nič ne ve o Janšaovem šfercanju in kriminalu. Čist sem verjel da je pač tako naivna in poštena.
  Potem je pa prišla ven afera s sestrično pajenk in PRANJEM DENARJA.
  Torej je vsak dvom odpravljen , dobro ve od kakih rabot je denar.
  tako tudi vsi v SDSu vedo kakšne rabote so delali in jaz ne verjamem nobenemu več da je pošten .

  Se podpišem!

 138. tantadrui pravi

  Demokracija v kateri hočem živet je da se rd eči bori za b elega in beli za rdeč ega. To je b ilo samo za časa osa mosvojitve. Pa še nekaj let je bil mi r , dokler ni Janša začel z delitvami . Po njem bo treba desnico prenovit.

 139. KONVERTIT pravi

  A zdaj še @robi?

  Meni boš ponavljal parole udbopartije?

  Ali poznaš osnove ekonomije, bančništva in boš nadomestil organe pregona!

  NIČ! Ni bilo narobe! Le še en postopek, brez epologa, da ljudje ne gledajo, ko jim vozijo milijarde v davčne oaze!

  Drobiž, kjer ni nič narobe! Pa milijoni in miljarde, kjer je izvajalec udbopartija!

 140. izidor pravi

  Kult osebnosti goji samo SDS in ovčke.

  Se iz sebe delate norca?

 141. KONVERTIT pravi

  @tantadrui
  DELITVE, ki jih dela udbopartija pa občuduješ!

  Skrivajo se za pravljicami in miti, se delajo poštene in govorijo lepe naučene besede!
  Dovolj, da jih kljub stvarem ki so jih počeli v socializmu danes pomagaš, pred plačilom za zločine!

 142. tantadrui pravi

  25 let sem volil desnico, danes mi ne pade na pamet da bi jih še volil take kot so. Vedno SLS

 143. tantadrui pravi

  Velik del normalne desnice bo vsekakor tako kot jaz volil današnjo levico ali sredino, še bolje bi bilo gospodarstvenike Akrapoviča in ostale.

 144. KONVERTIT pravi

  @izidor
  Parole udbopartije je vse kar poznaš? Lepo so te naučili!

  Koliko strank je na strani KUčana, ki ima finančno in neformalno moč!

  Ustavil je demokratizacijo znotraj partije (stane Kavčič), znotraj SD (Borut Pahor)
  in ustavlja demokratizacijo Slovenije!

  Prijatelji udbopartije za vas ni Slovenija!

 145. KONVERTIT pravi

  @tantadrui
  Če bi imeli v Sloveniji EVROPSKO Social demokracijo, bi dobila tudi moj glas!
  Vendar je udbopartija svtlobna leta deleč od EVROPSKE!

  SLovenija nima prave socialdemokracija

 146. KONVERTIT pravi

  @tantadrui

  SLovenija nima prave leve socialdemokracije!

  Socialisti se delajo, vendar se bojijo demokracije!

  Primadone in njihovi privilegiji niso za njihove volivce!

 147. tantadrui pravi

  Konvertit , ne bodi preglasen s svojim sovraštvom. Vsekakor Slovenija ni tvoja ne janševa last da boste odločali kje bomo mi živeli in moji otroci.
  Moje prednike so že vozili po taboriščih in jih izseljevali v zgodovini, tako da si ne predstavljam da mi negdo pravi tako kot so to delali fašisti da zame ni Slovenija.
  IMAŠ ČISTO FAŠISTIČNE IZPADE.

 148. KONVERTIT pravi

  “IMAŠ ČISTO FAŠISTIČNE IZPADE”

  Socializem in nacionalsocializem si nista tako zelo različna!

  Naj ti začnem naštevati vse podobnosti?

 149. tantadrui pravi

  Dovolj je bilo tvojega ZLA in fašističnih izpadov .
  Zbogom.

 150. KONVERTIT pravi

  Sem rekel kakšno preveč o ZLU do katerega gojiš empatijo?

  Ali kaj ni res?

 151. @konvertile pravi

  Pa saj nisi pri pravi. Kdo je v WW2 sodeloval z nacional socialisti?
  Kdo je vpeljal leta 2005 možnost prevzema podjetja z jamstvom premoženja tega istega podjeta?
  Komu je odgovoren guverner banke Slovenije?
  Kam so prenešeni slabi krediti?
  V katerem obdbju je bilo izdanih največ slabih kreditov?

 152. KONVERTIT pravi

  Kdo je v WW2 sodeoloval leta 1939
  Ja ta je lahka! Hitler in Stalin, nacionalsocioalisti in socialisti (internacionala in seveda so bile vesele tudi vse Stalinove izpostave, tudi YU)

 153. KONVERTIT pravi

  2004-2008 in osnove ekonomije za Lukšiča
  Nekje v letih 2004-2008 je ves svet napihovalo milnati nepremičninski mehurček, napihovalo in napihovalo, dokler ni počil!
  Osnovna naloga vsake banke je posojanje denarja!
  Vsaka Banka mora imeti obvezno rezervo, ki jo predpiše njen nadzornik Banka Slovenije! (mogoče 10 do 15 %)
  vse kar je več v Banki pa lahko (mora) posoditi meni tebi, Lukšiču, gospodarstvu!
  Tu je torej nadzornik Banka Slovenije, ki pravi, da je bilo vse OK!

  2004-2008 in osnove ekonomije za Lukšiča
  Ne zanimajo nas vsi, ki smo banki vrnili posojilo z obrestmi!
  Poči mehurček in nastopi recesija!
  Posamezniki in podjetja ne zmorejo odplačevati svoj dolg!
  Takrat banka pogleda, kako je bilo posojilo zavarovano in po pogodbi pride zavarovanje v last banke (hipoteka, delnice, nepremičnine)
  To je bil le prvi del osnov ekonomije o bančništvu

  2004-2008 in osnove ekonomije za Lukšiča
  Ker ste bili pridni pa še mali dodatek
  Recesija
  – delnice izgubijo vrednost
  – nepremičnine ne moremo prodati po precenjeni vrednosti
  Posledica, da banka pade v rdeče številke

  Še ena beseda o 2004-2008
  Osnovno delo banke je posojanje denarja!
  Če ima denar in ima bančne rezerve, kot jih predpiše banka Slovenije
  lahko posodi kolikor zmore! Pa je vseeno če je to 10 milijard ali 100 milijard!
  Posoja gospodarkemu sektorju in občanom!
  PAMETNJAKOVIČI!
  Če pa je vmes kakšno posojilo dano na lepe oči in brez pravega zavarovanja pa je to zgodba, ki je znana šele danes in bi moral zanimati organe pregona!
  Danes pa ne govorimo o 24 milijardah posojil! Govorimo samo o tistih posojilih,ki jih nihče ne vrača! To pa je veliko manj!
  Če je bilo kaj narobe, bi moral ukrepati ta vlada! Pa je AB vlada, kaj ukrepala?

  Naj preverim, če zdaj vsi razumete 2004-2008?
  Milnati mehurček se je napihoval po celem svetu!
  Ko je počil pa je presentil vse vlade in vse banke!
  Kdor danes trdi, da je vedel, se lahko spreneveda komu drugemu!
  Banke posojajo gospodarstvu in občanom!
  PROSIM, da sem ne mešate zadolževanje države, zadolževanje Alenke Bratušek in njene vse leve koalicije!
  Vsako posojilo gospodarstvu in občanom je zgodba zase!
  Vsako posojilo ima ime tistega ki si je sposodil in tistega, ki je posojilo pregledal, preveril zavarovanje in odobril!
  POMEMBNO!
  Posojilo, pa je vseeno ali 1000€ ali pa 500.000€, ki je bilo poplačanao z obrestmi vred, danes ne zanima nikogar več!
  Šele danes pa vemo katero posojilo je vredno naše pozornosti, ker je bilo premalo zavarovano!
  Torej še enkrat
  Naj preverim, če zdaj vsi razumete 2004-2008?

 154. @konvertile pravi

  Hehehe. Gremo še enkrat. Kdo je sodeloval z nacinal socialisti vse do njihovega bridkega konca? Ne bo šlo ne? Ostala vprašanja si preskočil.

 155. @konvertile pravi

  Vidim da nimaš pojma o čem pišeš. Jajček je dobival opozorila o prihajajoči krizi na katera se je požvižgal. Guverner je odgovoren ministrstvu za finance t.j. finančnemu ministru, ta pa lahko zahteva polno revizijo sistemske banke, kar NLB v našem primeru je.

 156. @konvertile pravi

  Pahor iin bratuškova sta oba reševala socialno bombo.
  Jajček je izsiljeval s podpisom hrvaških pristopnih pogajanj, če nova koalicija ne prevzame in potrdi prevzema finančnega stanja leta 2008, ki je že bilo katasrofalno. Čemu ne bi želeli prevzeti tako briljantnega stanja po tvoje?

 157. @konvertile pravi

  Ste gorenaka podučili kaj pomeni izraz fiskalen?
  Ste Pečečniku vrnili 1.000.000,00 €, ki jih je dobil mačkon za Rogaško?

 158. toti mb pravi

  352000 eurov je kasiral za pravna svetovanja državnm inštitucijam in vladi, a poglejte samo kakšne zakone je sprejemala oz. spreminjala vlada, kar pomeni, da nas ta kr.ten in njegova klika hoče ponovno peljati žejne preko vode – če pa to ni višek svi.jarije? Debili kradljivi, balkanoidni – kaj je že …………………………………………………..—

 159. hors pravi

  To s SMC je že videna šlamastika,ja bo izvoljen ,ker ovce komaj čakajo na nekoga”NOVEGA” da jih bi popeljal brez dela v BOLŠE ČASE!!!!!!!!!Vse to je že bilo pri Virantu Zokiju Bratušci -pa nič od tega.

 160. Butelj - Buteljka pravi

  MNOGO LJUDI V TEJ DRŽAVI ZASLUŽI 481,00 EUR ZA CELOMESEČNO DELO11 HALO BOŽIČEK

 161. Rupa pravi

  Balkanskemu trubaduru mora lastnik diskoteke tudi plačat 1000€, da tuli eno uro.

 162. Krščen pravi

  A se še kregate? Uf, kakor koli, samo sami delamo reklamo peščici politikov, ki potem lepo brez potu kasirajo davkoplačevalski denar.

  Bomo videli, kaj bodo pokazale volitve. Javno mnenjskim raziskavam pa ne verjamem. Recept očrniti nasprotnika doseže samo eno – pristaše okrepi, nasprotnike pa tudi. Kult osebnosti – pa ne Cerar. Jih je nekaj pred njim…

 163. Skeptik pravi

  @Znani slovenski publicist Dejan Kaloh
  _______________________
  Tale se pa visoko ceni……

 164. Skeptik pravi

  Nekdo, ki mu ne štima preko 200.000€ prihodkov (izvora še do sedaj ni pojasnil, parcele so ničvredne, saj je nihče ne kupi, etc…) se usaja nad neurejenim stanjem političnega nasprotnika v višini 100€? Sicer pa saj vemo, da so Lj. župana Hribarja ta črni uspeli odstaviti zaradi 1 goldinarja razlike v bilancah….

 165. Rupa pravi

  Konkurenca v samohvali ničewosti – Kalohu, je edino LeljaK!

 166. markus pravi

  Ali se strinjate, da v akademskih krogih še vedno raje zavračajo primerjave med stalinizmom, komunizmom in nacizmom, četudi je za to na voljo dovolj konkretnih, empiričnih dokazov?

  Žrtvi ni pomembno za kakšen režim gre, lahko je nacizem ali komunizem, dejstvo je, da je večina ideologij zločinskih. Totalitarni režimi so zlo, toda daleč največje zlo sta komunizem in nacizem. Če gledamo samo številke, so komunisti ubili več ljudi kot nacisti. Ideologiji sta različni, toda tehnike mučenja in ubijanja so bile podobne. Sicer pa merjenje v številkah ne bi smelo biti v ospredju, temveč mora biti pomembna že ena sama mučena, umorjena žrtev.

  V Sloveniji bi vam v nekaterih krogih oporekali, primerjava komunizma z nacizmom se jim zdi nedopustna, saj naj bi bil nacizem veliko bolj krut.

  V Hitlerjevem Mein Kampfu je zapisano, da se mora za dosego diktature oblasti uporabiti teror, ta je bil uporabljen tudi v vseh komunističnih režimih. V svetu ni bil uspešen niti en komunistični režim, vsi so zaznamovani s terorjem in zločini, ljudi, ki so hoteli zbežati, so ubili na mejah. Vsi so se končali v kaosu, v ekonomskem razsulu…

  Toda kako je mogoče, da ima komunizem še vedno toliko zagovornikov ravno na akademski ravni?

  Zato, ker je na številnih univerzah veliko levičarjev, ki verjamejo v komunizem iz političnih ne pa tudi iz znanstvenih razlogov, kar je slabo. Kaj vse je še nevarno? Da se v evropskem parlamentu veča število parlamentarcev iz nacistično ter komunistično usmerjenih strank. Tako se denimo vsi švedski komunisti strinjajo s francoskim Le Penom, saj imajo z njimi več skupnega kot pa z normalno levico.

 167. markus pravi

  zgoraj izsek iz intervjuja 64-letnega Gorana Lindblada, predsednika Evropske platforme spomina in vesti

 168. markus pravi

  slovenija blues. hehehe sami novi obrazi, ali ste se za to borili zombiji.

 169. bagua pravi

  “Bomo dali svoj glas znova tistim, ki so v veliki meri del problema, ali pa se bomo odločili za tiste, ki problem resnično znajo in želijo rešiti?”

  Koga neki je mislil s tem ko pravi da so del problema?

 170. KONVERTIT pravi

  Vsi, ki gojite empatijo do udbo-partije,
  PROSIM pomagajte še naprej in obkrožite Cerarja!

  ali denar za nove stranke prispeva F21?

 171. iztok pravi

  haha..ja kua bo pa naredu…k si prebral program..kr neki…larifari…no za zmago bo dovolj…pol se bo pa zacel…da le ni tako enostavno…zelim mu da zmaga…sam ne pol jokat

 172. piki pravi

  Mirko se bo na volitvah v hlače pokaku, murgelski palček pa bo potem spet vse govno pod preprogo stlačil.

 173. pogan pravi

  Noro je to, da te slovenjgraške šole ne vedo, da ves denar, ki je šel drugemu prevarantu, to je em si previrant ali previrantski MC, iz njihovega žepa. Medtem ko iz ŠOLSKEGA SKLADA OSNOVNIH ŠOL ravnatelji ponižno in poniževalno (podcenjujoče) financirajo EM SI-je previrantske, otroci nimajo možnosti pomoči iz šolskih skladov pri letovanju šole v naravi ali drugih zadev v zvezi s pomočjo z učbeniki, malicami itn. ZAMISLITE SE, dragi državljani, koga vam nosijo na zlatem pladnju. Namesto vi njega, bodo spekli na žaru VAS in vas nato prinesli na zlatem pladnju na zadnjo požrtijo. Kako lahko nek MORALNEŽ in ETIČEN “EM SI PREVIRANTSKI” zaračuna dvojne stroške, če je pa naredil eno samo pot. In to, komu je odžrl denar. Pa da vas sedaj vidim, dragi moji državljani, koliko znate biti solidarni in koliko vrednotite otroke, če je v igri en ali drug.

 174. markus pravi

  take je že AB vn metala:

  Bomo dali svoj glas znova tistim, ki so v veliki meri del problema, ali pa se bomo odločili za tiste, ki problem resnično znajo in želijo rešiti?”

  tole je samo še en komunist, ki misli da je demokrat

 175. Miran™ pravi

  Frančki, kaj vam je že spet Kučan zrihtu ?

  Sam fprašam ?

 176. pogan pravi

  Nadaljujem: ko je Janša govoril o hrani, ki se meče skozi okna, ko je simbolično rekel, daje veliko kruha v smeteh, so ga smrdljivi rdeči nastavljeni mediji označili za samega ne vem kaj, ko pa “EM SI PREVIRANTSKI” DVAKRAT zaračuna eno pot, je pa vse etično. Kje smo mi, dragi moji, kje smo?! V najbolj balkanski od balkanskih. Tone hrane nosijo v Bosno in Srbijo, razni humanitarci bodo odpeli svoje, zapirali bodo ulice in ceste – za njih, za SLovence pač ne. Od nas se samo cuza. Vsi ti,ki zdaj nosijo dol, od zgoraj (od Slovenije) prejemajo soc. pomoči, otr. dodatke iz skladov ter subvencije, izredne pomoči – državne in občinske. Njim tudi država nič ne vzame, ker imajo vse premoženje dol – tega jim zdaj zopet sanira slovenija. Etični standardi na višku..

 177. Miran™ pravi

  Kako lahko nek MORALNEŽ in ETIČEN “EM SI PREVIRANTSKI” zaračuna dvojne stroške, če je pa naredil eno samo pot.

  ____
  Je bela cesta, kako le neki more, se tudi jaz sprašujem ?

 178. Miran™ pravi

  Tone hrane nosijo v Bosno in Srbijo, razni humanitarci bodo odpeli svoje,..
  _____
  Nafutrl bodo Bosance in Srbijance, da se bodo razpočl.

  Mi bomo pa vitki ostali.

  😉

 179. Miran™ pravi

  Bilo kuda, Cerar svuda.

  😛

 180. čubakabra pravi

  Kolika zaloga špukcev !!!! Saj je človek samo rekel “dober dan” !
  A je tole vaše razumevanje demokracije ??? Vidi se, da Jajeki ne morete iz svoje “Jajce pohod” kože in ste zadnji ostanek stareg režima (samo slikico ste zamenjali, slinite se na rt velikega vodje enako, kot nekoč) !!
  Kako tisto zapoje Balašević — “..princip je isti , sve su ostalo nijanse..””
  Mimogrede, koliko dnarja je pobrala do sedaj Zverova, da bi za NAŠ denar v sluzbenem času pisala hvalnice Jajotu in mu organizirala promocije njegovih JAZ, pa JAZ, pa spet in samo JAZ samosporočil (knjig)… Brišite tisto sredinsko črko iz vaše SDS, niste je vredni, z ostankom imena pa hajlajte pred zrcalom, kolikor želite….SMRDI VAM IZ UST…!!!!

 181. iztok pravi

  stranka murgelskega centra…hahhaha..

 182. KONVERTIT pravi

  Kje se skriva pravi kult osebnosti, nekoga, ki ima finančno in neformalno moč,
  ki se sam boji iti na volitve pa pošilja po kostanj v žerjavico nove in nove ki so kmalu politični mrliči!

  Njemu pa nasedajo včerajšnje žrtve represije, ki danes gojijo ljubezenski odnos do zatiralcev!
  Mediji levice so prava znanost manipulacije!

 183. markus pravi

  8 % žrtev čuti empatijo do svojega zatiralca

 184. iztok pravi

  s bo zmagu…nc bat…ampak zanimivo zej ko gre v politiko mormo bit cist tih ce kej slabga zvemo o njem..lej v politiko gre…ni vec zasciten…tko da vsaka cenca..dvom…al kej tacga sta pac del politike…

 185. Miran™ pravi

  markus pravi:
  03. 06. 2014 at 07:54
  zgoraj izsek iz intervjuja 64-letnega Gorana Lindblada, predsednika Evropske platforme spomina in vesti

  ____
  Markec lepo si prepisal.
  Zakaj so pa fsi, ki se ne strinjajo s tvojim ljubljenim vodjem kar komiji ?
  Boš pojasnil ?
  Al ti Kučan ne pusti ?

 186. Miran™ pravi

  iztok pravi:
  03. 06. 2014 at 08:56
  s bo zmagu…nc bat…ampak zanimivo zej ko gre v politiko mormo bit cist tih ce kej slabga zvemo o njem..lej v politiko gre…ni vec zasciten…tko da vsaka cenca..dvom…al kej tacga sta pac del politike…

  _____

  ??????
  Oštrigeca, ne zastopem neč. 🙁

 187. Urban-ia pravi

  A ima ta, ki smrdi po kultu osebnosti, že ulico imenovano po njem?

 188. KONVERTIT pravi

  @Urban-ia

  Danes nov obraz za enkratno uporabo in že jutri politično truplo!

  Žal bo le ime na grobu!

 189. KONVERTIT pravi

  Danes nov obraz za enkratno uporabo in že jutri politično truplo!

  Žal bo le ime na grobu!

  Pridružil se bo dolgi vrsti nekdaj novih obrazov in novih strak!

 190. tantadrui pravi

  Ko bo to polom levice , se bodo pa nekateri na desnici začeli spraševat kaj je narobe. Pa ne tisti v SDSu, oni niso tako daleč da bi se kaj spraševali. Ampak v SLSu bodo dvignili alarm , in spoznali da nekaj ni v redu z podpiranjem take desnice kot jo predstavlja današnja SDS

 191. tantadrui pravi

  Pomota, polom desnice napovedujem Že zdaj ko pa večina sredine sploh ni volila je bil pa rezultat 60 / 40 , čeprav je šlo 32 % glasov levice v NIČ.

 192. KONVERTIT pravi

  Normalni in desni?

  Kdo so torej normalni?
  Vsi, ki ne volijo in jih je že več kot 60 % (ne verjamem da bi jih veliko obkrožilo kakšno “normalno” stranko)

  Nato pa naj dodam še 15 % ki vedno volijo in vedno “normalne”
  (verjetno je 15 % preveč)

  Ali je 15 % premalo?
  Volitev se udeleži le 40 % volivcev, nato odpadejo še tisti, ki so dali glas komu, ki ni preplezal parlamentarni prag!

  40 % na pol je 20 % in odštejemo vse, ki so ostali zunaj!

  Torej lahko uspejo le s prevaro, da pripeljejo nov obraz. ki bo že prvi mesec razočaral svoje volivce in prehitro zatonil v pozabo!

  Volivci ne bodo dobili MAČKA v žaklju! Dobili bodo njegovega sorodnika!

 193. tantadrui pravi

  Ne sekiri se, glavno da gredo kriminalci po zaporih in se neha nagrajevanje delitev na komuniste in domobrance

 194. resnica pravi

  najbolj smešno pri tej novi balkanski farsi je opazovati s kakšno lahkoto banda 571 prepiča naše opranoglave komunističke balkanoide, da so STARI kučanovi preverjeni rdeči kadri , ki izhajajo iz zverinsko rdečih in udbaških familij novi pošteni obrazi……to je najbolj smešno opazovati….

 195. resnica pravi

  rdeča post-komunistična legalizirana mafija v evropi lahko totalno računa in se zanese na dicipliniranost le na dva naroda: slovenistance in rom unce

 196. resnica pravi

  zanimivo mar ne? …..a kdo pozna avtorja o beloruskem sindromu?

 197. resnica pravi

  tako, da dragi rdečuhi , ki se tu javljate, ne skrbite. vaš kučanovm mafijski klan bo ponovno zmagal……..če je na zadnjih volitvah predstavil 14 stran od 16, koliko jih bo julija? …..
  stari novi udbaški divje sovražni ideološki obrazi…….to so prihodnost , kot vedno, balkansko urbaniziranega slovenistana—–

 198. KONVERTIT pravi

  JA mafija pa je nekaj najbolj ljubkega
  in je zato pri ljubiteljih udbopartije normalno,
  za obrambo ljubljenih ječarjev pa ne izbirajo sredstva, dovoljeno je vse iz arzenala svinčenih časov!

 199. KONVERTIT pravi

  Opsss
  Od mojega komentarja je ostalo bore malo!
  Presneti filter

 200. markus pravi

  narim

  sej si že dolgo na tej strani, si boš že sam pojasnil :)), razen če nisi tup k noč.

 201. markus pravi

  tantandruj, glavno da se nadaljuje nategovanje levih volilcev zombijev.

 202. KONVERTIT pravi

  @tantandruj

  o zombijih govori tudi filmček (poglej, pa ti bo, kaj bolj jasno)

  Solutions: Overcoming Stockholm Syndrome

  http://www.youtube.com/watch?v=iooV2JVtKCY

 203. Miran™ pravi

  markus pravi:
  03. 06. 2014 at 11:05
  narim
  sej si že dolgo na tej strani, si boš že sam pojasnil :)), razen če nisi tup k noč.

  ___
  Markec, Markec, nč ni s tabo.
  Človk se sploh ne more nate zanest. 🙁

  Dej mal razloži, al pa nariši, če bom jz zastopu, pol bojo fsi.

  🙁

 204. tantadrui pravi

  resnica. Levica z lahkoto prepriča ljudi, ker so v politiki vedno novi obrazi. SdS pa tega ne more in se ve da so vsi skorumpirani.
  To je velik MINUS za sds. Nsi je nekaj novega ponudila in uspela.
  Sds lahko pa ponudi samo stare skorumpirane in NIKOGAR NE PREPRIČA VEČ.

 205. tantadrui pravi

  Nisi mi pa reesnica odgovoril na vprašanje ali je Janša delal samo za BELE IN DOMOBRANCE ?
  Če bodo ti zdaj samo za rdeče in komuniste kakor praviš.

 206. tantadrui pravi

  javljamo se tu kjer je tema in je zanimivo. Tam kjer vsi mislijo da je Janša skorumpiran in zrel za v zapor, tam je itak NEZANIMIVO.

 207. psiho pravi

  Ga stakne (Janša) nazadnje, ki mu je kos. Uživam in se veselim!

 208. Maša pravi

  Iz nepojasnjenih razlogov se prepustijo Kučanu strokovnjaki,Virant ,Cerar in do neke mere tudi Jankovič,primešati v svinjsko hrano za balkanske in domače udbo kolaborantske pujse ?? Kot nekakšen vitaminski dodatek ,v spomin na dobre stare čase totalne udbo okupacije in množične povojne morije Slovencev ?

 209. KONVERTIT pravi

  @tantadrui

  V ustavi imamo zapisano strankarsko demokracijo!
  Volimo stranke!

  “brez starih skorumpiranih”

  Najstarejša stranka pa je samo ena, ki se ima za naslednico UDBO-partije
  Mislim, da jih ne bom pogrešal!

 210. Franček pravi

  hahaha

  Kaloh ti si res mentalno motena oseba. Edina stranka čaščenja kulta osebnosti je tvoja idotska sds. Cepec zarukani

 211. Fra pravi

  Kaloh, se ti sploh zavedaš, da si duševno zelo bolan? Če se tega ne zavedaš, še toliko huje.

 212. KONVERTIT pravi

  @Cepec zarukani alias @Franček

  Seveda nekateri vzljubijo svoje ječarje!

  PAROLE (besede brez pravega zvena in pomena)

  Vse kar si napisal smo najprej prebrali v medijih,
  ki pojejo slavospeve po naročilu,
  samo tem,
  ki jih ti tako prizadevno braniš!

 213. Binkoštman pravi

  Kaloh ga je dobro “pogruntal”.

  Mislim, da gre za muho enodnevnico, brez velikih možnosti.

  V bistvu je to voda na desni mlin.
  Levica se tako še bolj razpršuje in ima še manj šans na volitvah, kar je v redu.

 214. markus pravi

  Who the fuck is miro cerar

 215. tajkuni z doba pravi

  Koliko brezveznega nakladanja o potnih stroških kaj bi šele bilo če bi pisali o tem kako je janezek basal žepe z denarjem od orožja to pa ne upajo pisat he he

 216. krtmen pravi

  ne dolgo nazaj…so vsi glavni mediji…iz Zokija delali takega junaka…
  kot ga sedaj delajo iz Cerarja.

  by twitter

 217. sds-fekalije pravi

  sds–stranka domobrancev slovenije
  .
  –kult fašizma in izdajalcev slovenskega naroda.

 218. sds-fekalije pravi

  marku-rčev-s–MIRO CERAR JE SVOJ GOSPOD
  .
  ti pa si –sds–podrepna uš

 219. Maša pravi

  sds-fekalije pravi:
  marku-rčev-s–MIRO CERAR JE SVOJ GOSPOD———————————Kmalu bo gospod kot jež hodil naokrog z noži v hrbtu ,ki mu jih bodo porinili med rebra tisti ,ki se mu sedaj najbolj prilizujejo ? Jankoviča naj vpraša,o njegovi izkušnji s hinavskimi udbo bedanci in babicami,ki so preplavili Magistrat !
  .

 220. sds-fekalije pravi

  sds–kult -klero-domo-ustaškega naci-fašizma
  .
  ali vam je leljak DONIRAL kakšen avto..??

 221. Rafaelus pravi

  Cerar že kar predolgočaka na svojih 5 minut in sedaj je idealen čas ko so Janezu določili taporno KAZEN !!!

 222. Rafaelus pravi

  Nisem uspel do kraja NAPISat
  .
  To je bilo načrtovano že kar dolgo in kar mene skrbi je da so se komunisti sedaj praktočno olastili prav cele Slovenije in stranke ki vsaki dan rastejo na posameznikhi je pa sramota DEMOKRACIJI.
  .
  V Nemčiji stranka Angele Merkel,jo naženejo pri nas pa ploskamo in govorimo saj oče je bil svetovni prvak in tudi sin je tako pošten in dober in vso korupcijo bo počistil ker je PRAVNIK, da se samo še kislo NASMEHNEŠ !!!

 223. Maša pravi

  Kučanu v murgelstanu v tej suši rastejo stranke ,kot gobe po dežju ? Bili so časi ko so bili zadovoljni z eno samo,dovolj mega zločinsko in zverinsko ! Sedaj si pa ,megaloman komunjare privoščijo,takšno razkošje ? V Varšavi pa se niso upali pokazati,s spuščenimi hlačami ?

 224. Andrej pravi

  To je že smešno in žalostno vse skupaj. Zanimivo Cerarja povzdigujejo v nebo točno tisti, ki so leta 2011 tako navijali za Jankovića! Takrat je bil moto operativec, manager z izskušnjami pri vodenju velikih podjetij. Tokrat pa stavijo na nekakšne” visoke etične in moralne standarde” in “konec delitev na leve in desne” s čimer si želijo napraskat čimveč sredinskih glasov, oziroma tistih, ki na volitve ne hodijo. Zato pa že propagirajo stranko določeni mediji na polno kot kakšen TOP SHOP izdelek! 1 mesec pred volitvami pa stranka nima niti programa (puhlice to pač niso) in se že napoveduje zmago na volitvah!? BUTALE!!

 225. JOJ pravi

  A mi kdo lahko pove, kje je kakšen zapis Mira Cerarja za dvig gospodarstva, oz kakšen načrt, kaj bo njegova stranka delala, če slučajno zmaga na volitvah. Povsod je samo reklama zanj, ne vem pa, kaj zna delati v gospodarstvu glede na to, da je pravnik. Potrbujemo namreč nekaj konkretnega ne pa prvniške floskule.

 226. 14.divizija pravi

  BUTEC joj..
  če ne znaš plavat se boj vode.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen