Glede na dejstvo, da prekaša podporo vseh ostalih izvoljenih poslancev iz Slovenije, bi moral biti evropski komisar Milan Zver

15

SDS za člana Evropske komisije iz Slovenije predlaga evropskega poslanca Milana Zvera. Sklep o tem je danes sprejel izvršilni odbor SDS, so sporočili iz stranke.

Kot poudarjajo, Zver izpolnjuje vse pogoje za imenovanje na ta položaj. Predlog je utemeljen tako z zmago SDS na volitvah v Evropski parlament kot s številom preferenčnih glasov, ki jih je dobil nosilec liste SDS Zver in “ki daleč prekaša podporo vseh ostalih izvoljenih poslancev iz Slovenije”.

V SDS so prepričani, da bi neupoštevanje predloga, “ki ima nedvoumno podporo volivcev, pomenilo izigravanje načel demokracije ter bi povečalo demokratični deficit”.

V stranki ocenjujejo, da trenutna vlada v času razpustitve DZ nima legitimnega mandata za oblikovanje predloga za člana Evropske komisije. Dodali so še, da lahko v skladu z lizbonsko pogodbo predlog na podlagi volje volivcev in ustreznega postopka usklajevanja posreduje tudi predsednik republike.

Člane Evropske komisije predlagajo članice unije, potrdi pa jih Evropski parlament. Rok, do kdaj bodo morale države predlagati kandidate, še ni znan. (sta)

milanzver2

Milan Zver

 

Št. komentarjev: 15
 1. umetnik123 pravi

  Na žalost, bil bi boljši pokojni Metod Trobec. On je vsaj vedel,kaj je kaj in zakaj se kaj dela !!!!! Zver celo življenje tegane bo dojel !!!!!!!!!!!

 2. igor pravi

  Častilec domobrancev, pomožnih SS čet. Ne gre.

 3. Kr en pravi

  igor pravi:
  03. 06. 2014 at 23:14
  Častilec domobrancev, pomožnih SS čet. Ne gre.
  —————-
  in glasen zagovornik pravnomočno obsojenega krimiča – tudi to ne gre.

 4. MEFISTO pravi

  Igor in Kr en, mar bo res treba osvežiti vajino družinsko zgodovino?

 5. Skeptik pravi

  @Kr en pravi:
  04. 06. 2014 at 01:03 ……in glasen zagovornik pravnomočno obsojenega krimiča – tudi to ne gre.
  ______________-
  In on bi naj postal komisar, istočasno pa evropska komisija opozarja Slovenijo na razraščanje korupcije….. A po novem EkonomskoPropagadniProgram podpira korupcijo, recimo v svojih vrstah?
  Sicer pa g. Zveru čestitke za veliko osvojenih glasov. V nasprotju z IJJ ima med ljudmi vsaj nekaj ugleda.

 6. Skeptik pravi

  @umetnik123 pravi:
  03. 06. 2014 at 22:54 Na žalost, bil bi boljši pokojni Metod Trobec. On je vsaj vedel,kaj je kaj in zakaj se kaj dela !!!!! Zver celo življenje tegane bo dojel !!!!!!!!!!!
  ___________________
  Bo že res, se spomnite časov ko je pisal knjige o slovenski predvojni social demokraciji in njenih velikih zaslužnih politikih. A jih stranka še prodaja?

 7. MEFISTO pravi

  Komisarka bo bajsika, ker ima zasluge za komunistični režim in ker je zaprisežena sovražnica najvčjega slovenskega politika vsah časov, Janeza Janše.

 8. Skeptik pravi

  @@MEFISTO pravi:
  04. 06. 2014 at 07:54 Komisarka bo bajsika, ker ima zasluge za komunistični režim in ker je zaprisežena sovražnica najvčjega slovenskega politika vsah časov, Janeza Janše.
  ________________________
  Po če sodiš, da je JJ največji slovesnki politik vseh časov?
  V vso štorijo je padel nehote kot novinar rdeče MLADINE, je pač imel tajbne vojaške podatke, kar ravno ni zakonito, seveda pa se je izkazalo kot koristno.
  Prav tako ga bilo pri DEMOSU, ne pri Majniški deklaraciji št.2.
  Na prvih demokratičnih volitvah ga je premagala neka Metka Mencin…
  Res pa je, da je ob osamosvojitvi bil obrambni minister, toda samo pokanje brez Kacinove umetnosti zavajanja/informiranja ne bi bilo pretiranega haska.
  Potem so pa sledili fiasko za fiaskom…..

 9. Skeptik pravi

  ……Depala vas,
  kot predsednik vlade 2004-8 je v 4 letih dovoli dvig skupne zadolžitve RS iz 15 na 40M€ in se je hvalil o velikih uspehi
  Sledi poraz na dobljenih volitvah 2008,
  Ponovni poraz na volitvah 2012, v drugi enoletni vladi je z ustrahovanjem davkoplačevalcev drastično znižal domačo potrošnjo, kar je prineslo občuten padec BDP….

 10. Skeptik pravi

  ……..Skratka več slabega kot dobrega. Bo že tako, da sta najuspešnejša slovenska demokratična politika Korošec in Krek…..,

 11. Skeptik pravi

  …….seveda pa ne pozabimo na nedemokratičnega Kardelja., ki je sicer nehote, postavil pravne temelje RS.

 12. DARTH VADER pravi

  To bo imela EU polne roke dela. V Španiji so demonstracije, ker hočejo republiko in nobenega kralja več! Nekateri so na španske zastave prišili celo rdečo zvezdo na sredino, kot smo jo nekoč imeli tudi mi! Ah, roka udbe sega celo v Španijo a ne?

 13. guru pravi

  Spomniti je, kako je Zverka nazdravljal s šampanjcem ob kandidaturi Maribora za Univerziado. Kjerkoli se pojavi, vse propade. Dober je za jajčobane.

 14. tajkuni z doba pravi

  Pol se bo pa zbudil ves moker od sanj ki se ne uresničijo,kmalu bojo jokali kako so bogi in nimajo komisarja stranka kalimerotov z janezkom na čelu

 15. MEFISTO pravi

  Skeptik, ti je prišlo ali si ga moral še malo ročno stimulirati.

  Pri tvojih letih smo upravičeni pričakovati, da nam prizaneseš s svojimi polucijami.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen