V Ljubljani konferenca o boju proti organiziranemu kriminalu in varnosti mej

0

V Ljubljani se danes začenja konferenca držav Jugovzhodne Evrope o zatiranju organiziranega kriminala in krepitvi varnosti meja. Na konferenci, ki bo potekala do četrtka, bodo sodelovali številni strokovnjaki iz Jugovzhodne Evrope in drugod, ki bodo govorili o načinih za uspešnejši boj proti organiziranemu kriminalu.

Namen konference je povezati različne akademske ustanove, državne organizacije in agencije Jugovzhodne Evrope, da bi okrepile sodelovanje organov odkrivanja kaznivih dejanj in organov nadzora meja ter se tako skupaj in učinkovito odzivale na organiziran kriminal.

Organizatorji konference poudarjajo, da se morajo države ostreje spopasti z novimi grožnjami in da morajo vlade sodelovati, da lahko bolje zavarujejo meje, a obenem zagotovijo prost pretok ljudi, dobrin in storitev. Konferenca pa naj bi služila kot pomemben korak pri spopadanju z regionalnimi in mednarodnimi varnostnimi grožnjami 21. stoletja.

Konferenco skupaj organizirajo notranje ministrstvo, policija, Inštitut za korporativne varnostne službe in Evropski center za varnostne vede George C. Marshall. Na njej pa bodo sodelovali strokovnjaki in predstavniki številnih akademskih organizacij in organov pregona iz Slovenije, ZDA, Nemčije, Francije, Švedske, Turčije, Poljske in vseh balkanskih držav.

V današnjem uvodnem delu konference bodo udeležence med drugimi nagovorili tudi nemški veleposlanik v Sloveniji Werner Burkart, namestnik ameriškega veleposlanika v Sloveniji Eugene Young in generalni direktor policije Stanislav Veniger. (sta)

gun2

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen