Samsung v zaključnih pogovorih glede projekta Google TV

0

Južnokorejski proizvajalec elektronike Samsung Electronics je z ameriškim spletnim velikanom Google v zaključnih pogovorih glede razvoja televizorja, poimenovanega Google TV. Ta naj bi na trg prišel prihodnje leto, kdaj natančno, pa zaenkrat uradno še ni znano, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V Samsungu so glede predvidenega datuma uvedbe omenjenega televizorja dejali le, da ta zagotovo ne bo predstavljen že na januarskem mednarodnem sejmu zabavne elektronike CES v Las Vegasu.

Samsung je največji proizvajalec ploskih televizorjev na svetu, a ga ostra cenovna konkurenca dodatno sili v krepitev ponudbe visokotehnoloških modelov oziroma tako imenovanih pametnih televizorjev. Ti namreč prinašajo večji zaslužek.

Google TV bo uporabnikom omogočal brskanje po internetu, pregledovanje elektronske pošte in delo s spletnimi družabnimi omrežji tako, kot to že počnejo na računalnikih ali pametnih mobilnih napravah.

Prvi mož Googla Eric Schmidt je v tem mesecu že obiskal Južno Korejo in se sestal z vodstvi tako Samsunga kot tudi družbe LG Electronics, še enega močnega proizvajalca televizorjev.

Analitiki menijo, da ameriški spletni velikan želi s pomočjo partnerstev razširiti svoj operacijski sistem Android, ki je že uveljavljen na področju pametnih mobilnikov, tudi na področje televizorjev.(sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen