Microsoft bo v Evropi v razvoj umetne inteligence investiral več milijard

0

Microsoft bo v podatkovne centre za umetno inteligenco v Španiji v prihodnjih dveh letih vložil 1,95 milijarde evrov. Poleg tega ameriški tehnološki velikan nove naložbe načrtuje tudi v Nemčiji in Veliki Britaniji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Microsoftovo naložbo v Španiji sta v ponedeljek napovedala premier Pedro Sanchez in član Microsoftove uprave Brad Smith. Sredstva bi lahko porabili za razširitev umetne inteligence in infrastrukture v oblaku, je Smith zapisal na spletni platformi X.

Prejšnji teden je sicer Smith napovedal tudi nove naložbe podjetja v Nemčiji. V dveh letih bodo skoraj 3,3 milijarde evrov porabili za obsežno razširitev zmogljivosti svojih podatkovnih centrov za umetno inteligenco in računalništvo v oblaku.

Največja posamezna naložba v Microsoftovi 40-letni zgodovini v Nemčiji vključuje tudi program usposabljanja s področja umetne inteligence, katerega cilj je doseči do 1,2 milijona ljudi, poroča dpa.

Novembra lani se je Microsoft zavezal tudi k naložbam v Veliki Britaniji, in sicer naj bi zanje do leta 2026 namenili 2,5 milijarde funtov. Oktobra pa je med obiskom Avstralije tam napovedal naložbe v višini pet milijard avstralskih dolarjev.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen