V ZDA se najbolje prodajajo ipadi, sledijo touchpadi

0

Na ameriškem trgu tabličnih računalnikov so bili v prvih 10 mesecih letos najbolje prodajani Applovi ipadi, sledijo pa jim touchpadi prav tako ameriškega proizvajalca Hewlett-Packard (HP), so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili iz tržno raziskovalne hiše NPD Group.

Ipadi imajo daleč največji delež, ki ga pa NPD Group ne navaja, ker je tokratno poročilo osredotočeno na tržne deleže preostalih proizvajalcev vse bolj priljubljenih tablic.

Brez upoštevanja Applovih ipadov je bilo v ZDA v prvem desetmesečju letos prodanih 1,2 milijona tablic. Za primerjavo – Apple je samo v enem četrtletju prodal 11,12 milijona ipadov. Touchpadi so sicer v prvih desetih mesecih ob neupoštevanju ipadov zasedli 17-odstoten delež.

Pri tem velja omeniti, da je HP sredi avgusta, le sedem tednov po začetku trženja touchpadov, sporočil, da bo te zaradi nezadovoljive prodaje prenehal proizvajati. Tem je nato znižal cene, kar je povzročilo naval povpraševanja po touchpadih.

S 16 odstotki sledijo tablice galaxy južnokorejskega proizvajalca Samsung. Tablice tajvanskega proizvajalca Asus so zasedle 10-odstoten delež, s po devetodstotnima deležema mu sledita ameriška Motorola in tajvanski proizvajalec Acer.

Pred kratkim je svoje tablice, poimenovane kindle fire, ponudil tudi ameriški spletni trgovinski velikan Amazon. Tržne raziskave njegovim tablicam napovedujejo svetlo prihodnost, uvrstile naj bi se na drugo mesto.(sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen