Facebook naj bi s HTC razvijal pametni mobilnik

0

Ameriška družba Facebook se je povezala s tajvanskim proizvajalcem mobilnikov HTC, da bi skupaj razvila nov pametni mobilnik, ki bi ga poganjal Googlov operacijski sistem Android in bi bil prilagojen za delo s spletnim družabnim omrežjem Facebook, je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP poročal tehnološki blog All Things Digital.

Cilj projekta, ki so mu nadeli delovno ime Buffy, je razviti mobilnik, prilagojen za rabo največjega spletnega družabnega omrežja na svetu. Slednje ima že preko 800 milijonov uporabnikov po vsem svetu.

Po pisanju bloga se predstavniki Facebooka že pogovarjajo tudi s telekomunikacijskimi operaterji, ki so s ponujanjem mobilnikov po subvencioniranih cenah v zameno za naročniško vezav zelo pomemben prodajni kanal.

V Facebooku informacij o omenjenem pametnem mobilniku, ki naj bi na trg prišel v roku 18 mesecev, ne želijo neposredno komentirati, dejali so le, da menijo, da je vsaka mobilna naprava boljša, če je “globoko družabna”.

“Delamo s celotno mobilno industrijo – operaterji, proizvajalci strojne opreme, ponudniki operacijskih sistemov in razvijalci aplikacij, da bi prinesli močne družabne izkušnje čim več ljudem po vsem svetu,” so zapisali.(sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen