Na Norveškem v neurju več mrtvih; ubijali valovi in drevesa!

0

V neurju na Norveškem so najverjetneje umrli štirje ljudje, danes poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na norveško NTB. Dve osebi, člana filmske ekipe, pogrešajo, potem ko se je ob jugozahodni obali prevrnil njun čoln, ena je v podobnih okoliščinah umrla pri kraju Leirvik, v Bergnu pa je umrl sprehajalec, ko je nanj padlo drevo.

Valovi so bili v nedeljo ob norveški obali visoki do 20 metrov, pihal pa je orkanski veter. Kot ocenjujejo, je bil to eden najhujših jesenskih viharjev na Norveškem doslej.

Težave zaradi močnega vetra so imeli tudi na jugu Švedske, kjer je brez elektrike ostalo 80.000 gospodinjstev, ter na Danskem, kjer so morali zaradi močnega vetra zapreti več mostov, tudi tistega na Švedsko, poroča dpa.

V vseh treh skandinavskih državah je bil zaradi vetra moten tudi železniški promet.

O neurju so minulo noč poročali tudi iz Poljske. Brez elektrike je ostalo 380.000 ljudi, pet pa jih je bilo poškodovanih. Veter je ruval drevesa in odnašal strehe, prekinjene so tudi trajektne povezave s Švedsko. Poljski vremenoslovci sicer opozarjajo, da bo tudi danes čez dan še pihal zelo močan veter. (sta)

*slika je simbolična 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen