LDS-ova podružnica v Mariboru razpada: predsednica in sekretarka odstopili!

2

Mariborski mestni odbor LDS je ostal brez vodstva, potem ko sta v torek s svojih položajev odstopili predsednica Marjana Kreitner in sekretarka Nataša Matijevič. Kot sta pojasnili, je njun razlog za to odločitev nestrinjanje z načinom vodenja volilne kampanje, pa tudi odnos vodstva stranke do mestnega odbora LDS v Mariboru.

Kot je za STA povedala Kreitnerjeva, jima je volilni štab v torek preprečil udeležbo na predstavitvi kandidatov v 7. volilni enoti, na kateri sta bili nezaželeni. “Menim, da je to že samo po sebi dovolj zadosten razlog za odstop,” je dejala predsednica mestnega odbora, ki je na ta položaj prišla pred lanskimi lokalnimi volitvami.

Kreitnerjeva in Matijevičeva sta razočarani tudi zato, ker se nobeni ni uspelo uvrstiti na listo kandidatov, čeprav sta bili obe pred tem že evidentirani kot kandidatki. Kljub temu sta bili še naprej pripravljeni sodelovati in pomagati v predvolilni kampanji, kar pa jima je bilo zdaj onemogočeno. Ob tem je Kreitnerjeva spomnila, da je sama na parlamentarnih volitvah sodelovala že dvakrat in obakrat stranki prinesla razmeroma dober rezultat.

Marjana Kreitner in Nataša Matijevič. (foto: Vasja Šabeder)

Obe sta za zdaj še vedno članici stranke, saj se želita najprej o vsem pogovoriti na zboru članov, ki ga mora sklicati predsednik sveta strankinega mestnega odbora LDS Jože Protner. Verjetno pa njun izstop iz stranke napoveduje tudi dejstvo, da bosta v mariborskem mestnem svetu izstopili iz svetniškega kluba in odslej nastopali kot neodvisni svetnici.

Protner za zdaj še ni želel komentirati njune odločitve, saj je bil z njo seznanjen zgolj preko elektronske pošte. O ozadju ni želel ugibati, saj bi lahko šlo “samo za notranji nesporazum, ali pa tudi za kakšne zunanje zgodbe, saj v času volilne kampanje ne morejo ničesar izključiti”. Kot je dejal, se bodo o tem še danes pogovorili s predsednico stranke Katarino Kresal, ko bo tudi bolj jasno, kdo ta trenutek vodi mestni odbor. Stranka ima tudi podpredsednika Aleša Živanoviča, je še dodal Protner.

V vrhu LDS za zdaj dogajanja v Mariboru še niso komentirali, naj bi pa to popoldne storila Kresalova, ki v Maribor prihaja na srečanje z volivci, sestala pa se bo tudi z mestnim odborom.

Do nesporazumov v mariborski LDS je prišlo tudi pred lanskimi lokalnimi volitvami, ko so iz stranke izstopili dotedanji predsednik odbora Andrej Verlič ter svetnika Milan Petek in Tone Vogrinec. Tudi ti so takrat ugotavljali, da vodstvo LDS na čelu s Kresalovo s svojim početjem dokazuje, da si v Mariboru ne želi “samostojnih in odločnih” ljudi.

Kot je takrat dejal Verlič, so ga s predsedniške funkcije pregnali s “prevratom”, pri čemer so uporabili nedemokratične metode, takšno početje pa da LDS v prihodnje ne bo prineslo nič dobrega. (sta)

Vrhuška LDS na čelu s Katarino Kresal naj bi bila nedemokratična, so povedali nekateri bivši člani te stranke.

Foto: arhiv Politikis.si

Št. komentarjev: 2
  1. ŠTEFKA pravi

    To je vsem jasno, da LDS=DSL je nemoralna nepoštena in nekredibilna stranka, škodi Slovenskemu prebivalstvu, ker podpira kriminal in je sama vpletena v vsa kriminalna posla, kot npr. podpiranje svojih prijateljev , ki moramo davkoplačevalci za njih dajati naš krvavo zaslužen denar, fuj in fej LDS, ki ima sam v svojih parkljih ves “represiven organ v Sloveniji, to je isto kot, če bi dali enga zapornika za vratarju v zaporu!

  2. tony pravi

    Ko se ladja potaplja, podgane zbežijo prve.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen