V Čilu umrl ustanovitelj Colonie Dignidad

1

V oseminosemdesetem letu starosti je nacista, pedofila, voditelja sekte in ustanovitelja Colonie Dignidad, Paula Schäferja,  izdalo srce. Umrl je v zaporu v Čilu, kjer je prestajal kazen za zlorabo otrok.

26 bi jih naj zlorabil v svoji utopiji, leta 1961 ustanovljeni skupnosti Colonia Dignidad, kjer si je Nemec nekako 340 kilometrov južno od prestolnice Santiago ustvaril zasebno družbo tristotih članov sekte, brez televizije in radia in kjer je veljala stroga ločitev spolov, otroke so ločili od mater, seks pa je bil dovoljen samo z njegovo privolitvijo. Stikov z zunanjim svetom ni bilo veliko, so pa na skupnost letele obtožbe, da so za časa Pinochetove diktature na posesti mučili nasprotnike režima. Prebivalci te skupnosti so se preživljali večinoma s kmetijstvom, okolici so ponujali zdravstveno oskrbo in šolanje otrok, bili pa so skoraj povsem samozadostni, saj so na posestvu pridelali dovolj hrane, imeli svojo elektrarno in celo letališče.

Okoli tega pekla na zemlji, kjer je ustanovitelj zlorabljal mlade dečke,  se je vila bodeča žica, da ne bi kdo pobegnil. Kljub temu je za Schäferjeve sanje prišel konec. S padcem Pinochetove diktature se je začel bližati tudi konec za Colonio Dignidad in  Schäfer je leta 1997 izginil. Izkazalo se je, da je pobegnil v sosednjo Argentino, kjer so  ga leta 2005 ujeli v bližini Buenos Airesa, ga vrnili v Čile  in ga maja 2006 končno obsodili na 20 let zapora.

Leta 2005 so oblasti na posestvu Colonie Dignidad, ki se je tedaj že preimenovala v Vilo Baviero, našle dve skladišči orožja. V enem je bil celo tank.

Naci-sektaša Schäferja je izdalo srce in zapustil bog…

Foto: welt.de

Število komentarjev: 1
  1. Rexmundi pravi

    Pa res čudn da je umrl. Še ni dolgo ko je umrl Simo Dubajić ki je vodil likvidacije v Kočevskem Rogu. Pokol naj bi izvrševala XI dalmatinska brigada. Komisar Milka Planic, ki je odločala, kdo je šel takrat na likvidacijski posel. Je kdo v Sloveniji opazil da je Dubajić umr v srbiji?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen