Ivan Simič ostro nad nogometne huligane

0

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Ivan Simič se je nekaj dni po incidentu v Ljubljani, ko je v med mariborskimi in ljubljanskimi navijači prišlo do fizičnega obračuna (pri vsesplošnem pretepu je bil ljubljanski navijač huje poškodovan), odzval na neljub dogodek z naslednjimi besedami:

“NZS najstrožje obsoja dogodke, do katerih je prišlo v centru Ljubljane po tekmi Olimpija : Maribor in v katerih je bil huje poškodovan navijač Olimpije. Fizični napadi nikoli niso in tudi ne bodo pripomogli k reševanju morebitnih nesoglasij med navijaškimi skupinami. Zato je vse spore potrebno reševati s pogovorom in srčnim navijanjem za svojo ekipo. Zavedati se moramo dejstva, da vsak navijač, pa kakršenkoli že je, ima starše, katerim je v takih trenutkih najhuje. Na NZS menimo, da nobena oblika fizičnega nasilja ne more razrešiti sporov med navijaškimi skupinami, temveč jih lahko le poglobi. Vsako nasilje, povzroči le novo nasilje.

Zato vse navijače pozivamo, da srčno navijajo za svoje ekipe, da spoštujejo nasprotno ekipo in navijače nasprotne ekipe, kajti le tako bomo lahko dokazali, da je nogomet najpopularnejši šport na svetu, pa čeprav je v njemu včasih preveč strasti.”

Predsednik NZS noče, da bi se “fajti” med nogometnimi navijaškimi skupinami preselili tudi na slovenske ulice 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen