Članica SD diplomirala iz “kanglerizmov”

2

Da mariborski župan Franc Kangler ni ravno najboljši retorik je jasno. Med njegovim županovanjem v mestu ob Dravi je nastal kar cel seznam “kanglerizmov“. Tudi na Politikisu smo pred dnevi prvega moža Maribora ujeli kako razlaga, da je v Ljudskem vrtu zmagala Sovjetska zveza, ki je razpadla že leta 1991.  

Sedaj pa so Kanglerjevi verbalni spodrsljaji postali celo tema diplomske naloge. Članica SD in mariborska mestna svetnica Joanna Bertoncelj je na Filozofski fakulteti v Mariboru diplomirala z nalogo “Jezikovni spodrsljaji v političnih govorih”, v njej pa analizirala osem Kanglerjevih govorov. Srboriti mariborski župan te dneve prav gotovo ni zadovoljen, da se njegovi besedni “biseri” predstavljajo v diplomskih delih. Ob tem politično sicer pravi, da se mu takšno analiziranje njegovih javnih nastopov ne zdi žaljivo, drugače pa da ne bo spreminjal svoje strategije glede javnega nastopanja. Morda pa bo diplomo Bertoncljeve označil za politično aktivnost tik pred lokalnimi volitvami.

Št. komentarjev: 2
  1. Mika pravi

    Takega ste si izvolili, takega imate. Franček je res poseben patron, a taki so tudi Štajerci. Hitri na jeziku, pri pameti pa tako-tako. Se opravičujem izjemam, ki definitivno obstajajo.

  2. Žan Cenc pravi

    lahko ti s posnetkov napišem na tisoče Pivčevih lapsusov in zgodbic o njegovih rovarjenjih po obrobnih gostilnah…. Človeku takšnemu ni za verjet, kakorkoli “intelektualno” se že slišijo njegove anekdote, Francu pa vedno!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen