Vlada napoveduje do 100 milijonov evrov letno za gradnjo javnih najemnih stanovanj od leta 2025 naprej

0

Vlada bo v četrtek obravnavala izhodišča za zakon o sistemskem financiranju javne najemne stanovanjske gradnje. Ta predvidevajo, da bo od leta 2025 za prihodnjih deset let za javno najemno gradnjo namenjenih do 100 milijonov evrov letno. Od kod bo država črpala sredstva za ta sistemski vir, še ni znano.

Sistemski vir za gradnjo javnih najemnih stanovanj je danes ob ogledu gradnje novih stanovanj na Zvezni ulici v Ljubljani napovedal premier Robert Golob. Minister za solidarno prihodnost, pristojen za stanovanjsko politiko, Simon Maljevac pa je kasneje v izjavi za javnost potrjevanje izhodišč za omenjeni sistemski zakon označil kot zgodovinski mejnik na področju javne stanovanjske najemne politike.

“Verjamem, da bo to prineslo spremembo za ljudi in postavilo temelje nove stanovanjske politike, ki jo želimo voditi v Sloveniji,” je dejal.

Minister je zagotovil, da bodo sredstva za ta namen v prihodnjim letom zagotovo zagotovljena, od kod jih bo država črpala, pa še ni znano. “Dogovor je, da sredstva so in bodo na voljo. Ali bodo vir proračunska sredstva ali kaj drugega, to bomo še videli,” je dodal.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen