Premier Golob: Udeležimo se volitev ter pokažimo pravi obraz in prave vrednote celotni Evropi

0

Predsednik Svobode in premier Robert Golob je ob zaključku kampanje pozval k udeležbi na evropskih volitvah. “Pokažimo svoj pravi obraz in vrednote celotni Evropi,” je dejal in zatrdil, da Svoboda lahko jamči, da niti za milimeter ne bodo odstopili od tega, za kar se borijo. Ključno pa bo tudi, da na volitvah slavijo stranke leve sredine, meni.

Tokratne evropske volitve so pomembne, ker se bo na njih odločalo, ali verjamemo v vrednote, na katerih temelji Evropska unija, je pred zaključkom volilne kampanje poudaril Golob. “Prav je, da Evropi pokažemo svoj pravi obraz, tisti, ki smo ga pokazali pred dvema letoma na državnozborskih volitvah, in se v čim višjem številu udeležimo volitev z enim samim namenom, da v Evropo pošljemo poslance, ki najbolje poosebljajo vrednote, v katere verjamejo Slovenke in Slovenci. Verjamemo v solidarnost, verjamemo v enotnost in verjamemo, da je vsak posameznik vreden, da se njegov glas sliši,” je dejal .

V Gibanju Svoboda so danes ocenili tudi, da podatki o visoki volilni udeležbi na predčasnem glasovanju kažejo, da so se volivci začeli zavedati pomembnosti evropskih volitev, na kar je Slovenija lahko ponosna. Nosilka liste Irena Joveva je ob tem ocenila še, da so volivci uvideli, kako pomembno je, kdo zastopa slovenske in kdo lastne interese, “kdo si želi vrnitve v temne čase, kdo si želi rušiti in kdo si želi graditi”. Verjame, je kampanja pokazala, v kakšni Evropi si želijo živeti volivci, s ponedeljkom pa da bo jasno, da so volivci v Bruselj poslali obraze z iskrenimi nameni.

V stranki pa se po Golobovih besedah nadejajo, da bo končna volilna udeležba vsaj 40-odstotna. “To je na nek način cilj, ki smo si ga v kampanji tudi zastavili. Vse, kar je nad 40 odstotkov, bomo vzeli kot pozitiven rezultat naših prizadevanj v nagovarjanju ljudi, da gredo na volitve,” je dejal. Verjame, da v tem primeru tudi uspeh tako Svobode kot celotne leve sredine ne bo izostal.

Volivce je prav tako pozval, da na posvetovalnih referendumih glasujejo za. “Verjamem, da bomo tudi z referendumskim glasovanjem prispevali k temu, da bo Slovenija v naslednjih dveh, štirih, šestih letih na poti napredka in pozitivnega razvoja,” je optimističen premier.

Kandidate Svobode je danes v središču prestolnice podprl tudi ljubljanski župan Zoran Janković ter se predsedniku vlade zahvalil za “mir, ki ga je prinesel v Ljubljano”. “Veselim se rezultatov nedeljskih volitev. Pojdimo na volitve in pokažimo, da imamo glavo in srce,” je pozval Janković.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen