Po manevru SDS v DZ koalicija sklicala še sejo OZP in izredno sejo DZ o posvetovalnem referendumu o priznanju Palestine, potem pa sledi še prekinjena izredna seja

0

Državni zbor je po tistem, ko je SDS danes vložila nov predlog posvetovalnega referenduma, prekinil 73. izredno sejo o priznanju Palestine, nato pa za danes sklical 23. nujno sejo parlamentarnega odbora za zunanjo politiko, po kateri bo še 74. izredna seja DZ, je sporočila predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič.

SDS je tik pred začetkom izredne seje DZ umaknil predlog za posvetovalni referendum o priznanju Palestine, ki ga je vložil v ponedeljek. Med sejo pa je stranka vložila nov predlog za posvetovalni referendum.

O njem bo zdaj odločal odbor, nato pa še DZ na izredni seji. Glede na to, da ima vladna koalicija večino, je pričakovati, da bodo predlog za posvetovalni referendum zavrnili. Po tem pa naj bi se nadaljevala prekinjena seja DZ o priznanju Palestine.

Predsednik SDS Janez Janša je sicer po vložitvi novega predloga poudaril, da DZ, potem ko je SDS vložila nov predlog posvetovalnega referenduma, o priznanju danes ne more glasovati, ter napovedal, da poslanska skupina SDS v nadaljnjih postopkih pred iztekom 30-dnevnega roka ne bo sodelovala.

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je to potezo označila za eklatantno zlorabo posvetovalnega referenduma.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen