V Rogaški Slatini bodo danes odprli 106-metrov visok razgledni stolp Kristal

0

V Rogaški Slatini bodo popoldne odprli 106 metrov visok razgledni stolp Kristal. Naložba v stolp, ki je najvišja stavba v državi, je vredna pet milijonov evrov. Občina si z njim obeta povečanje turističnega obiska in prihodkov.

V pritličju stolpa sta informativna točka in prodajalna, na 96 metrih je kavarna s 40 sedišči. Na 104 metrih je najvišja odprta terasa. Stolp med drugim ponuja hojo po prosojnih tleh in virtualno doživetje Let s Pegazom. Prostori na vrhu stolpa lahko naenkrat sprejmejo do 150 obiskovalcev. Do vrha vodi 594 stopnic in dvigalo.

Občina je uredila tudi okolico stolpa. Ob njem je tlakovan trg, površine 740 kvadratnih metrov. V petih hiškah na trgu se bodo predstavljali lokalni ponudniki. Ob trgu je parkirišče in izposojevalnica koles.

Gradnja projekta je stekla spomladi 2022. Za projekt je gospodarsko ministrstvo prispevalo dva milijona evrov, ostalo pa občina in donatorji. Upravljanje projekta je v fazi obratovanja prevzel Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina. Ciljno število obiskovalcev znaša 60.000 letno.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen