Na hišo državne tožilke na ODT Koper neznanci odvrgli tri molotovke

0

Na hišo, v kateri živi državna tožilka, zaposlena na Okrožnem državnem tožilstvu v Kopru, je 25. februarja v zgodnjih jutranjih urah neznanec odvrgel tri steklenice z vnetljivo snovjo, t. i. molotovke, so danes sporočili z Vrhovnega državnega tožilstva, kjer napad obsojajo.

Kot so navedli, je del vnetljive snovi odneslo na sosednjo hišo, zaradi česar se je vnel požar, ki ga je, v odsotnosti sosedov, sama uspela pogasiti družina državne tožilke.

Kot kaže, je šlo za načrtovano in organizirano dejanje, ki je najverjetneje povezano z opravljanjem državnotožilske funkcije, so zapisali na Vrhovnem državnem tožilstvu.

“Na Vrhovnem državnem tožilstvu RS nasilno dejanje napada na domovanje državne tožilke ostro obsojamo, še zlasti, če je povezano z opravljanjem njenega poklicnega dela,” so zapisali.

Prav tako ostro zavračajo “poskuse kakršnih koli dejanj z namenom ustrahovanj, pri čemer je zavzemanje in skrb za varnost državnih tožilk in tožilcev temeljni predpogoj za neodvisno in profesionalno opravljanje njihovega dela”.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen