Platforma sodelovanja dr. Anžeta Logarja z regijskimi obiski detektira največje izzive in bo oblikovala predloge ukrepov za razvojni preboj Slovenije

1

Z dvodnevnim obiskom gorenjske regije Platforma sodelovanja poslanca SDS Anžeta Logarja po nacionalnih tribunah začenja tudi regijske obiske, na katerih se srečuje z župani in gospodarstveniki. Kot je danes v Šenčurju povedal Logar, bodo na podlagi pogovorov izluščili največje izzive in oblikovali predloge ukrepov za razvojni preboj Slovenije.

Logar se je skupaj z drugimi predstavniki Platforme sodelovanja v sredo srečal z župani Bohinja, Bleda in Tržiča, direktorjema blejske in bohinjske turistične organizacije ter vodstvom podjetij Venturia ter Kov. Danes pa potekajo srečanja z župani Naklega, Šenčurja, Cerkelj, Preddvora, Škofje Loke in Žirov ter obisk podjetja M-Sora.

Ob obisku šenčurske občine je Logar v izjavi za medije povedal, da v Platformi sodelovanja pripravljajo nabor konkretnih ukrepov za to, da bi Slovenija v naslednjem desetletju, do 30. obletnice vstopa v EU, lahko naredila razvojni preskok, ki bi jo umestil med najbolj razvite države unije.

Pojasnil je, da želijo z nacionalnimi javnimi tribunami odpirati posamezne teme na državni ravni in na podlagi razprav oblikovati katalog problemov, ki bodo izhodišče za pripravo končnega predloga odgovorov na te izzive. Z regijskimi obiski, ki jih bodo letos opravili po vsej državi, pa želijo v te ukrepe prenesti tudi utrip terena, tamkajšnje dobre prakse, ideje in predloge.

V dosedanjih pogovorih z župani in podjetniki Logar ugotavlja, da vse pesti predvsem počasnost pri umeščenju objektov v prostor in neodzivnost birokracije. “Podjetniki pa poudarjajo nujnost oblikovanja posebne politike glede zagotavljanja ustreznih kadrov, demografije in davkov, ki se posebej v zadnjem letu in pol nevzdržno višajo ter s tem slabšajo pogoje poslovanja podjetij,” je povedal Logar. Ravno za področje gospodarskega okolja računajo, da bo do polletja pripravljen grob nabor ukrepov, ki ga bodo v naslednji polovici leta nato usklajevali z gospodarstveniki in strokovnjaki s področja makroekonomije ter fiskalne politike, potem pa ga bodo predstavili.

Na vprašanje, ali bo platforma s pripravljenim programom nastopila na prihodnjih državnozborskih volitvah, je Logar dejal, da se glede tega še niso opredeljevali. “Želimo se izogniti politiziranju dela Platforme sodelovanja, ker smo se skupno odločili, da želimo delati na vsebini in v tem trenutku mislim, da ni nobenega med nami, ki bi se ukvarjal s čim drugim kot samo s pripravo te vsebinske podlage,” je dejal Logar.

Konkreten nabor ukrepov, ki so po njihovem mnenju nujni, da Slovenija pride v prvo ligo in tam ostane, bodo, kot je napovedal Logar, ponudili širši javnosti. “In upamo, da bodo tisti, ki imajo moč vplivati, spoznali dobronamernost in uporabnost tega predloga ter da ga bodo uporabili v svojih programih,” je izpostavil Logar, sicer vidni poslanec največje opozicijske stranke SDS in nekdanji zunanji minister v tretji vladi Janeza Janše.

Število komentarjev: 1
  1. bogdan pravi

    Podpiram! Dr. Logar si zasluži priložnost na naslednjih volitvah v državni zbor. Zmeren, racionalen in z dobrimi idejami.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen