Na Ministrstvu za pravosodje priznali, da je Dominika Švarc Pipan na zasebnem potovanju v ZDA uporabljala službeno kartico! Potem se je posipala s pepelom in zapravljeni davkoplačevalski denar poravnala iz svoje plače.

4

Na Novi24TV so že poročali o lanskoletnem zasebnem potovanju pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan s svojim možem Maticem Pipanom v ZDA, najbolj pa bode v oči, da je na privat potovanju uporabljala službeno bančno kartico:

“Ker smo iz zanesljivih virov izvedeli, da je ministrica “potožila”, da ji takrat na potovanju osebna bančna kartica “ni delala” in da si je morala plačevati s službeno, smo od ministrstva zahtevali izpis službene kreditne kartice za mesece junij, julij in avgust. Javni denar je le v interesu javnosti. Odgovora še nismo prejeli, hkrati pa je potrebno poudariti, da očitno tudi moževa kartica “ni delala”, če je bila službena kartica edina rešitev.”

Iz ministrstva za pravosodje pa so za Politikis.si v zvezi s tem odgovorili sledeče:

“Pozdravljeni,

Poraba z Mastercard poslovno kartico dr. Dominike Švarc Pipan:

 • Leto 2022: 884,35 EUR
 • Leto 2023 2466,58 EUR

Drži, ministrica je na zasebnem potovanju uporabila službeno kartico. Vse, kar je s službeno kartico plačala, je poravnala iz svoje plače lani, takoj po prejemu Mastercard računa.

Ministrica je zasebno pot v ZDA plačala sama.

Lep pozdrav,

Odnosi z javnostmi”

Še ena nova sramota pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan, ki vodi resor, ki bi moral biti vzor zakonitosti in najvišjih etičnih standardov. A kot vidimo, ministrica z oklepanjem na ministrski stolček tudi prek žrtvovanja najbližjih sodelavcev na ministrstvu, kaže da je povsem zgrešila razumevanje njene ministrske funkcije…

Št. komentarjev: 4
 1. ana pravi

  Kako ji sploh na pamet pade, da vlači na zasebna potovanja službeno kartico zraven??? Čista zloraba javnega denarja!

  1. Opazovalec pravi

   Do neke mere imaš, kar se tiče kartice, prav. Po drugi strani se pa spomni plešavega J, ki mu na kraj pameti ne pride, da bi kaj plačal iz svojega žepa.

 2. lepena pravi

  Ampak ta ministrica pa je res sramota za državo! Že pred dvema tednoma bi morala odstopiti!

 3. matej pravi

  O.D.S.T.O.P.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen