V UKC Maribor odprli prenovljene prostore travmatoloških ambulant

0

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor so danes slovesno odprli prenovljene prostore travmatoloških ambulant. Te se nahajajo v pritličju stavbe klinike za kirurgijo, nedaleč stran od njihove prvotne lokacije.

“Danes je za travmatološki oddelek vsekakor pomemben in vesel dan, enako tudi za kliniko za kirurgijo, predvsem pa za vse travmatolološke bolnike,” je ob prerezu traku povedal organizacijski vodja klinike za kirurgijo Igor Movrin.

Pojasnil je, da so se bile travmatološke ambulante pred tremi leti zaradi reorganizacije oz. širitve urgentnega centra prisiljene izseliti iz sodobno opremljenih prostorov v bližini. Nato so delovale na različnih lokacijah, saj so jih v treh letih kar trikrat selili.

“Na teh treh začasnih lokacijah smo morali pogosto, milo rečeno, opravljati delo v mejno sprejemljivih pogojih. Prepričan pa sem, da našim bolnikom, ne samo s svojim odnosom in strokovnostjo, ampak tudi s tem, kje in v kako opremljenih prostorih jih obravnavamo, kažemo, da nam je zanje resnično mar,” je še povedal Movrin. Ob tem se je zahvalil vsem zaposlenim za razumevanje, potrpežljivost in strpnost v zadnjih treh letih.

“Obdobje pandemije je bilo dolgo in seliti so se morali številni oddelki. V post-pandemičnem obdobju pa so se stvari po moji oceni prepočasi urejale, zato sem res izjemno vesel, da smo končali obnovo travmatoloških ambulant in lahko nadaljujemo z obnovo tudi ostalih delov kirurške stolpnice,” je dodal v.d. generalnega direktorja UKC Maribor Vojko Flis.

Strokovna direktorica kliničnega centra Nataša Marčun Varda je ob tem izpostavila nujnost obnove oddelka za kardiokirurško intenzivno terapijo. “To bi morali začeti čim prej,” je dejala.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen