V hudi prometni nesreči na cesti Novo mesto-Metlika umrla oseba

0

Na cesti Novo mesto-Metlika se je pri naselju Dolnja Težka Voda v četrtek zvečer zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrla 75-letna sopotnica, še štiri osebe so bile poškodovane. Čelno trčenje je povzročil vinjen voznik. Zaradi ogleda kraja in odstranjevanja posledic je bil promet oviran več ur, so sporočili s PU Novo mesto.

Nesreča se je zgodila okoli pol desete ure zvečer, ko so trčili dve osebni in eno tovorno vozilo. Po prvih ugotovitvah ogleda, ki ga je vodil dežurni preiskovalni sodnik, naj bi do nesreče prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja 54-letnega voznika osebnega avtomobila, ki se po prehitevanju tovornega vozila ni mogel pravočasno vrniti na svoj vozni pas in je čelno trčil v kombinirano vozilo avstrijskih tablic, ki je pravilno pripeljalo po svoji strani ceste. V nesreči je bilo poškodovano tudi tovorno vozilo, ki ga je prehiteval. Cesta je bila zaprta do druge ure.

Povzročitelj prometne nesreče je pri tem vozil iz Metlike proti Novemu mestu, kjer cesta poteka po klancu navzdol v daljši nepregledni ovinek. Po sredini vozišča je vrisana vzdolžna ločilna neprekinjena črta.

V prometni nesreči so bile lažje poškodovane štiri osebe, in sicer 54-letni voznik osebnega avtomobila in njegov 25-letni sopotnik ter 47-letni voznik kombiniranega vozila in njegov 66-letni sopotnik. Na kraju nesreče je umrla 75-letna sopotnica v kombiniranem vozilu.

Vozniku osebnega avtomobila, doma iz okolice Novega mesta, so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,4 promila). Preiskovalni sodnik je zanj in njegovega sopotnika odredil strokovni pregled.

To je peta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju policijske uprave Novo mesto letos. V enakem obdobju lanskega leta je za posledicami prometnih nesreč na območju novomeške policijske uprave umrlo devet oseb.

Na Policijski upravi (PU) Novo mesto ob tem opozarjajo, da sta alkohol ter vožnja pod vplivom alkohola še vedno eden izmed glavnih dejavnikov tveganja za prometno nesrečo. Zaradi alkohola se zmanjšujejo sposobnosti varnega sodelovanja v prometu, zaznava, predvidevanja in presoje ter odločanja in končne izvedbe ustreznega ravnanja. Voznike zato pozivajo, naj nikoli ne vozijo pod vplivom alkohola ali drugih psiho-aktivnih snovi.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen