Lustrirana poslanka Svobode Mojca Šetinc Pašek o brutalnih metodah Goloba: Potek celotne eksekucije kaže na to, da mi želijo porezati še zadnjo vratno žilo. Takih sprevrženih igric se ne bi sramoval niti Stalin!

3

Poslanka Mojca Šetinc Pašek, ki so jo po “stalinistično” izključili iz Gibanja Svoboda, a zaenkrat ostaja v poslanski skupini te stranke, je spregovorila za Dnevnik o nedemokratičnih metodah Roberta Goloba in o zloglasni sekretarki te stranke Vesni Vuković.

Poslanka je med drugim povedala, da je sumničenje na uhajanje informacij v poslanski skupini tako veliko, da je premier in šef stranke Robert Golob celo predlagal, naj si poslanci med seboj pregledajo telefone.

Na njen “predolgi” jezik so šefi stranke postali pozorni, ko je na glas in javno opozarjala o »reality showu« za dva milijona evrov, ki si ga je hotel privoščiti Marjan Šarec s pomagači na ministrstvu za obrambo. To je bil po njenih besedah tudi eden od povodov, da se jo je tako hitro odsekalo. Šarčev državni sekretar in pomagač Damir Črnčec in Vukovićeva sta sicer glavna spletkarja iz ozadja, ki po besedah poslanke vnašata razdor tako v Gibanju Svoboda kot v samih vladnih vrstah.

Šetinc Paškova še je dejala, da se na izključitev iz stranke ne bo pritožila, saj ji je pod častjo, da bi s pritožbo legitimirala nekaj, kar je bilo v zvezi z njo izmišljeno. “Obglavljena sem bila v živo, pred televizijskimi kamerami, brez pojasnila in možnosti zagovora. Potem so mi tako zaradi internega pravila, ki pravi, da najprej izvršni odbor stranke izključi člana, šele potem pa ima izgnanec možnost pritožbe, kot tudi zaradi pritiska medijev, ki so v tej odločitvi prepoznali značilnosti totalitarnih praks, dali možnost, da dokazujem svojo nedolžnost. Takih sprevrženih igric, ki se jih ne bi sramoval niti Stalin, se ne grem. /…/ Sicer pa potek celotne eksekucije kaže na to, da mi želijo porezati še zadnjo vratno žilo. Hkrati z mojo izključitvijo iz stranke je namreč vodja poslanske skupine (Borut Sajovic, op. a.) dobil ukaz, da se me nemudoma razreši iz vseh delovnih teles državnega zbora, v katerih sem delovala. Samo zaradi postopka, po katerem mora predlog na mandatno-volilno komisijo, me še niso uspeli razrešiti kot predsednico preiskovalne komisije.”

Šetinc Paškova se je dotaknila tudi predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič, ki bi lahko v prihodnosti bila naslednja na odstrelu: “Šlo je za organizirano akcijo zoper predsednico parlamenta, češ, kako si je drznila znova solirati, ker se je vzdržala pri glasovanju o razrešitvi ministrice. Kar predstavljam si, kaj se je nato dogajalo na izvršnem odboru, da so jo nazadnje prisilili k odstopu z mesta podpredsednice stranke. Vse je bilo vnaprej dogovorjeno, potem so to zavili v celofan za medije in jo prisilili, da je rekla, da odstopa, ker da je osebno preobremenjena z obema funkcijama.”

In kje bo kot poslanka nadaljevala svojo pot? “Vse kaže, da je moj formalni odhod iz poslanske skupine samo še vprašanje časa. Zaenkrat sem tukaj, puščam pa vrata odprta. Možnosti so tri: da zaprosim ali Levico ali SD za sodelovanje v njihovih poslanskih skupinah ali pa da sem samostojna poslanka.”

Št. komentarjev: 3
  1. konrad pravi

    Tako to pač je, če se pečaš s sončnim kraljem Robertom I. Genijem.

  2. zvone pravi

    Tile se bodo še res pojedli mes sabo. Funkcije in oblast so jim totalno stopile v glavo.

  3. linke pravi

    vse kar je v svobodi je za v ljubljanski drekovod , z opankovićem vred..

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen