[Šetinc-Paškova se bo poslužila miličniških metod] Preiskovalna komisija o financiranju strank za prisilno privedbo Urbanije, a slednji vabila sploh ni prejel!

1

Nekdanjega direktorja vladnega urada za komuniciranje Uroša Urbanije tudi danes ni bilo na preiskovalno komisijo DZ, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank. Komisija je zato sklenila, da priče, ki se izogibajo zaslišanju, vabi z vsemi zakonskimi prisilnimi sredstvi, je za STA povedala predsednica komisije Mojca Šetinc Pašek.

Urbanija je bil na sejo preiskovalne komisije DZ, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank, doslej vabljen štirikrat. Sredi septembra se je opravičil, da se seje ne bo udeležil zaradi drugih obveznosti, vabila za današnjo sejo pa ni prevzel, zato na komisiji ocenjujejo, da se zaslišanju evidentno izogiba, je povedala Šetinc Pašek.

Za četrtek je sicer sklicana izjava za javnost, ki jo bodo podali predsednica preiskovalne komisije Mojca Šetinc Pašek (Svoboda), podpredsednik komisije Soniboj Knežak (SD) in članica Nataša Sukič (Levica). Kot je predsednica komisije napovedala za STA, bodo predstavili “načrt dela in nove prijave drugim organom”.

Vabila na današnjo sejo preiskovalne komisije DZ nisem dobil,” se je za STA odzval Urbanija. Je pa dobil vabilo na petkovo nujno sejo odbora DZ za kulturo in se je bo udeležil. Prihodnja seja preiskovalne komisije, na katero spet vabijo Urbanijo, je sklicana za 15. novembra.

Število komentarjev: 1
  1. Opazovalec pravi

    Tega butla domišljavega bi dal prisilno privesti

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen