(Oboževalci kultne serije ‘Prijatelji’ žalujejo) Umrl je Matthew Perry, priljubljeni Chandler, star je bil 54 let

0

Umrl je Matthew Perry, priljubljeni igralec, ki je igral vlogo Chandlerja Binga v filmu “Prijatelji”. Bil je star 54 let.

Policija v Los Angelesu preiskuje Perryjevo smrt, je za CNN povedal vir iz organov pregona. Vir je dejal, da je verjetno šlo za splet nesrečnih okoliščin, vendar incident še vedno preiskuje oddelek za rope in umore losangeleške policije.

Po poročanju Los Angeles Timesa, ki se sklicuje na vire organov kazenskega pregona, je Perry v soboto umrl v nesreči zaradi utopitve na svojem domu v Los Angelesu. Vzrok smrti uradno še ni znan. Perry se je sicer dolgo boril z odvisnostjo od alkohola in drog.

“Uničeni smo zaradi smrti našega dragega prijatelja Matthewa Perryja. Matthew je bil neverjetno nadarjen igralec in neizbrisen del družine Warner Bros. Television Group,« so pri Warner Bros Television Group dejali v izjavi za CNN. »Vpliv njegovega komičnega genija je bilo čutiti po vsem svetu in njegova zapuščina bo živela v srcih mnogih. To je srce parajoč dan in svojo ljubezen izražamo njegovi družini, njegovim najdražjim in vsem njegovim predanim oboževalcem.”

Tiskovni predstavnik gasilcev Los Angelesa Brian Humphrey je za CNN povedal, da so klic na 911 prejeli ob 16.07. za nujno reševanje iz vode. Humphrey je dejal, da ni jasno, za katero vodno telo je šlo, zato ni mogel potrditi, da je šlo za bazen oz. masažno kad v domovanju Perryja.

Serijo Prijatelji so predvajali med letoma 1994 in 2004. Perry je nato nastopil tudi leta 2021 v posebni oddaji Friends: The Reunion, v kateri se je vseh šest prijateljev ponovno zbralo pred kamero. Petkrat je bil nominiran za nagrado emmy, ki pa je ni nikoli prejel.

Lani je izšla njegova avtobiografija, v kateri je podrobno opisal svoj boj z odvisnostjo, poskuse odvajanja in posledice odvisnosti. “Moral bi biti mrtev,” je zapisal v prologu.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen