Dr. Milan Zver: Prišlo je do popolnega političnega prevzema RTV SLO, zato se nameravam obrniti na ombudsmana in na sodišče EU!

1

Dr. Milan Zver na svojem TW profilu: “Danes smo na odboru za izobraževanje in kulturo sprejeli dopolnjen predlog akta o svobodi medijev. Močno si želim, da bo predlagan akt prispeval k izboljšanju pluralnosti in svobode medijev, ostro pa obsojam dvojna merila, ki jih EU ima v primeru Slovenije, kjer brez težav spregledajo probleme s pluralnostjo medijev in popolno politično podreditvijo javne medijske hiše

@RTV_Slovenija, pri kateri je “tovariško” sodelovala celo komisarka za transparentnost

@VeraJourova, ko je obiskala ustavno sodišče ravno v času odločanja o ustavnosti novele zakona o RTV. Komisarka, zadolžena za transparentnost, se že več kot pet mesecev izogiba objavi podrobnosti o svojem obisku v Sloveniji, za katerega dobršen del javnosti meni, da je šlo za nedopustni intervencionizem v proces odločanja ustavnega sodišča, ki je pripeljal do popolnega političnega prevzema javnega medija. Zato se nameravam obrniti na ombudsmana in tudi na sodišče EU.   

EU si bo morala nehati zatiskati oči pred dejstvom, da je svoboda medijev v Sloveniji močno ogrožena in da je pluralnost medijskega prostora na najnižji ravni.”

Število komentarjev: 1
  1. Johan pravi

    Še en hujskač se je oglasil

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen