Dr. Milan Zver na dogodku EPP4YOUTH

0

(7. september 2023) Evropski poslanec dr. Milan Zver se je danes srečal z mladima predstavnicama SDM, ki sodelujeta na dogodku EPP4Youth v Evropskem parlamentu v Bruslju.

Med 4. in 7. septembrom je na Esplanadi Solidarnost 1980 v Evropskem parlamentu v Bruslju potekal drugi in doslej največji vodilni dogodek Skupine EPP za mlade: “TVOJ GLAS, TVOJA PRIHODNOST, NAŠE POSLANSTVO”. Ob tej vznemirljivi priložnosti je skupina EPP toplo sprejela 800 mladih posameznikov iz vse Evrope v svoji posebej za to namenjeni “mladinski vasi” v počastitev evropskega leta spretnosti 2023.

Na tem tridnevnem dogodku je v ospredju impresivna vrsta mladih političnih aktivistov, poslancev, evropskih komisarjev, članov Evropskega parlamenta in različnih drugih strokovnjakov. S sodelovanjem na delavnicah soustvarjanja skupaj obravnavajo najpomembnejše izzive, s katerimi se soočajo prihodnost Evrope in njeni mladi državljani. Ti izzivi med drugim vključujejo varstvo podatkov, brezposelnost mladih, pametno mobilnost, trajnost, varnost in obrambo ter dezinformacije.

“Vesel sem, da je med mladimi potekala tudi razprava o programu Erasmus+ in da med mladimi uživa veliko popularnost,” je ob srečanju zapisal dr. Milan Zver in dodal, da sta mu mladi predstavnici povedali, da se mladi delijo na tiste, ki so šli na Erasmus+ izmenjavo in na tiste, ki obžalujejo, da niso izkoristili te priložnosti.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen