V Lenartu 58-letni moški po sporu z drugim gostom pred lokalom streljal s pištolo, izstrelil je najmanj osem nabojev

0

V soboto zvečer je 58-letni moški pred gostinskim lokalom v bližini Lenarta v Slovenskih goricah streljal s pištolo, nato pa se odpeljal s kraja. V streljanju ni bil nihče poškodovan. Moškega so policisti izsledili in prijeli doma, kjer so opravili hišno preiskavo in odkrili več kosov nedovoljenega orožja, so sporočili s PU Maribor.

Po dozdajšnjih ugotovitvah policije se je moški v gostinskem lokalu sprl z drugim gostom in se nato odpeljal. Čez nekaj časa se je pripeljal nazaj pred lokal, kjer je s pištolo kalibra 7,62 v neznani smeri izstrelil najmanj osem nabojev, in se odpeljal. Pri tem na srečo ni bil nihče poškodovan.

Policisti so takoj začeli z iskanjem ter moškega izsledili in prijeli doma. Odvzeli so mu prostost in zanj odredili policijsko pridržanje.

Na podlagi odredbe sodišča so pri moškem doma opravili hišno preiskavo, kjer so poleg pištole kalibra 7,62 milimetra in večjega števila nabojev zasegli še več kosov drugega orožja in streliva, za katerega 58-letnik ni imel izdanih ustreznih dovoljenj. Dovoljenja tudi ni mogel pridobiti, saj gre za orožje, ki je po opredeljeno kot prepovedano orožje, so sporočili.

Po zbranih obvestilih bo policija zoper moškega na tožilstvo podala kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti ter nedovoljene proizvodnje in prometa orožja.

Za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti je zagrožena kazen zapora od enega do osmih let, za kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva pa kazen zapora od šestih mesecev do petih let, so še sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen