[Trk z vrhom drevesa pri veliki hitrosti] Med spustom po jeklenici na Bovškem trije poškodovani, otrok in ženska huje

0

Na Bovškem so se v sredo med Krnico in Kaninom med spustom po jeklenici poškodovale tri osebe. Po prvih zbranih podatkih se je nezgoda zgodila približno sto metrov od starta, ko so osebe zadele vrh drevesa. Otrok z Madžarske se je pri tem predvidoma lažje poškodoval, otrok iz Slovenije in 41-letna Nemka pa huje, so sporočili s PU Nova Gorica.

Policisti so bili o nesreči obveščeni nekaj po 17. uri. Kot so navedli v sporočilu za javnost, so na kraju posredovali tudi reševalci GRS Bovec in nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma Tolmin, ki so na kraju oskrbeli poškodovane. Obe predvidoma huje poškodovani osebi so s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center, mlajšega poškodovanca z Madžarske so kasneje najprej oskrbeli v zdravstvenem domu Tolmin, nato pa so ga napotili na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Policija je o nesreči obvestila tudi preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Da bi ugotovili vse okoliščine nesreče, pa nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil, so še navedli na Policijski upravi (PU) Nova Gorica.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen