[Po morski poti letos v Italijo že več kot 113.000 nezakonitih migrantov] Melonijeva: Italija je pod velikim migracijskim pritiskom, zato je vlada že začela vzpostavljati centre za repatriacijo migrantov!

2

Italijanska premierka Giorgia Meloni je danes EU pozvala k dialogu z državami severne Afrike za reševanje problema migracij v Evropi. Ponovno je opozorila, da je Italija pod velikim migracijskim pritiskom. V luči tega pa je vlada že začela vzpostavljati centre za repatriacijo migrantov.

“Edini način reševanja vprašanja migracij je dialog s severnoafriškimi državami,” je dejala v pogovoru za milanski časnik Sole 24 Ore in opozorila na spremembo strategije EU na področju migracij, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

“Danes EU najprej razpravlja o tem, kako se boriti proti nezakonitemu priseljevanju na sredozemski poti, nato pa o tem, kako prerazporediti migrante v Evropi. V preteklih letih se je razpravljalo le o zadnjem vidiku,” je poudarila.

Pri tem je opozorila, da je Italija pod velikim migracijskim pritiskom, državljani pa od vlade zahtevajo takojšnje rešitve. “Zato bomo toliko bolj dejavni pri repatriaciji migrantov,” je še dodala. V luči tega je vlada že začela vzpostavljati centre za repatriacijo migrantov. Prvi bo začel delovati v petek v mestu Pozzallo.

V Italiji so letos zabeležili že približno 113.500 prihodov migrantov po morju. Število nezakonitih prihodov prek Sredozemlja se je tako v primerjavi z enakim obdobjem lani, ko so jih našteli 55.700, več kot podvojilo. Analitiki ocenjujejo, da bo do konca leta število prihodov preseglo 200.000.

Osrednje Sredozemlje je sicer ena najnevarnejših migracijskih poti na svetu. Po podatkih Mednarodne organizacije za migracije (IOM) se je od leta 2014 tam utopilo oz. je pogrešanih več kot 22.000 ljudi.

Št. komentarjev: 2
  1. Denis pravi

    Melonijeva ima 3x večja jajca kot Golob, ki jih sploh nima. Migranti bodo v naslednjih letih zaradi takšne brezjajčne politike Slovenijo preplavili.

  2. raft pravi

    »Nihče ne naredi ničesar! Več kot 400 ljudi živi v blatu in med podganami, Tržačani pa gledajo proč! Tudi mi, Slovenci! Sprašujemo se, kako je lahko mesto med drugo svetovno vojno dopustilo grozote, ki so se dogajale v Rižarni – kaj pa danes?« Fotograf Primorskega dnevnika Damjan Balbi je ogorčen nad nehumanimi razmerami, na katere so obsojeni prebežniki, ki v Trstu nimajo strehe nad glavo, in poziva k ukrepanju. Enako poudarjajo tudi v tržaškem združenju nevladnih organizacij.
    ————————-
    Prekleti hinavci, kaj boste storili, ko vam bodo po novem PREBEŽNIKI klali otroke in vnuke.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen