Skupina Wagner naj bi bila že v regiji Lipeck, Putin ostaja v Kremlju, vsi direktni leti iz Moskve razprodani

0

Sile skupine Wagner so vstopile v rusko regijo Lipeck, ki se nahaja približno 400 kilometrov južno od Moskve, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočile lokalne oblasti.

Elementi Wagnerja se “pomikajo na ozemlje regije Lipetsk,” je na Telegramu dejal regionalni guverner Igor Artamonov in dodal, da oblasti izvajajo vse potrebne ukrepe za zagotovitev varnosti prebivalstva.

Enote Wagnerja po davišnjem vstopu na ozemlje Rusije in zavzetju vojaških objektov v Rostovu na Donu hitro napredujejo proti Moskvi. Do Lipecka so prišle iz Voroneža, kjer naj bi prav tako zasedle vojaška poslopja. Ni pa jasno, koliko pripadnikov najemniške vojske je v katerem izmed krajev, navaja BBC.

Ruski predsednik Vladimir Putin dela v Kremlju, je v luči govoric o tem, da je zapustil Moskvo, po poročanju tiskovnih agencij povedal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

“Putin dela v Kremlju,” je po poročanju ruske tiskovne agencije Tass, ki jo povzema nemška dpa, povedal Peskov.

Gre za odziv na govorice o tem, da je Putin morebiti zapustil Moskvo in odšel v Sankt Peterburg, potem ko je prišlo do oboroženega upora skupine Wagner v Rusiji.

Na svojem delovnem mestu v Moskvi je ostal tudi ruski premier Mihail Mišustin, po poročanju dpa navajajo uradni viri.

Naj pa bi bili po poročanju nemškega časnika Der Spiegel razprodani vsi direktni leti iz Moskve. Na voljo naj ne bi bilo več letalskih kart za lete v Tbilisi, Astano in Istanbul.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen