(Po polžje praktično po vsej Sloveniji) Zastoji na štajerski, primorski in gorenjski avtocesti, kolone tudi na ljubljanski obvoznici

0

Na prvi počitniški konec tedna na nekaterih cestah po državi že od jutra nastajajo zastoji. Na štajerski avtocesti je gneča pred razcepom Dragučova iz smeri Šentilja, na primorski avtocesti od Ljubljane proti Vrhniki, na gorenjski avtocesti od Jesenic proti Bledu, kolone pa so tudi na nekaterih odsekih ljubljanske obvoznice.

Do zastojev prihaja na ljubljanski obvoznici na odsekih Brdo-Kozarje, Tomačevo-Bežigrad in Nove Jarše-Zadobrova, je zapisano na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Na štajerski avtocesti je zaradi delovne zapore gneča pred razcepom Dragučova iz smeri Šentilja, zamuda znaša od ene do dve uri. Gneča nastaja tudi na vzporedni regionalni cesti med Šentiljem in Pesnico proti Mariboru, na mariborski vzhodni obvoznici pred Dragučovo proti Šentilju, in na cesti Zgornja Kungota-Gradiška.

Na gorenjski avtocesti je zaprt levi vozni pas v delovni zapori med Podtaborom in Jesenicami proti Avstriji. Zamuda pri vožnji po avtocesti od Jesenic proti Bledu znaša 15 minut. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg tri kilometre.

Gneča je na primorski avtocesti od Ljubljane proti Vrhniki, zamuda znaša 10 minut. Zastoji so tudi na na cesti Dragonja-Šmarje-Koper v obe smeri ter na cestah Izola-Jagodje in Lucija-Strunjan.

Zjutraj je na štajerski avtocesti gneča nastajala tudi zaradi prometne nesreče, zaradi katere je bil v predoru Jasovnik proti Celju zaprt prehitevalni pas.

Kot opozarjajo na prometno-informacijskem centru, je danes pričakovati zelo visoko gostoto prometa od Avstrije proti Hrvaški, zaradi delovne zapore pa so zastoji pričakovani tudi na območju razcepa Dragučova na štajerski avtocesti.

Na Policijski upravi Kranj so ob napovedanem gostem prometu ta konec tedna predvsem opozorili na možnost zastojev na gorenjski avtocesti in na cestah proti in v turistično-izletniških krajih.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen